- Düzenlendi
Zeyzeyneps O evde en azından bir kişinin Alllaha yönelmesi lazım. Kuranı kerim sesi duyulması lazım. İnanın namaz kıldıkça, ibadete yöneldikçe Allahın sizi koruyacağına dair inancınız artıyor. Allaha sığınmak ile korkulardan ve müsibetlerden korunmuş oluyorsunuz. Cesur davranmanız gerek sadece. Sabah namazını kılarken ben hep korkardım. Abdest almaya giderken de içimi korku kaplardı sanki kötü enerjiler etrafımı çevreliyor beni izliyor gibi hissedip daha çok korkuturdum kendimi. Sanki yataktan çıkmayınca bana dokunmayacak kimse ama abdest için suyu açtığımda yada seccadeyi serdiğimde kılmamam için elinden geleni yaparlarmış gibi bir korku. Sadece düşüncelerimi değiştirdim ve cesaret ile bir adım attım. Beni korkutan her ne ise zaten onun amacı korku salıp ibadetten uzaklaştırmaktı. İlk zamanlar korksam da besmele çekerek kalkıp tüm lambaları yakarak ve kapıları sonuna kadar açarak psikolojik olarak kendimi hazırlayıp abdest almaya gittim. Yani somut olarak korkarsam eşime seslenip çağırabilirdim. İlk günler korku yaşadım ama zamanla korku yerini cesarete bıraktı. Abdest alıp namaza durduğumda bana hiç bir zararları olmadığını korku vermekten ileri geçemediklerini farkettim. Sonra namaza durduğumda ise o kötü düşünceler ne kadar zihnimi terketmese de Allahın beni koruduğuna inandım. Zamanla o düşünceler de azaldı. Ve namazla bir çok şeyin üstesinden geldiğime inandım. Arada bir aklıma gelse de Allaha sığınarak korkularımdan daha güçlü olduğumu hissettim. Velhasıl size korku veren her ne ise korkarak onu ibadetten alıkoyma emeline ulaştırmayın. Yoksa bir ömür korkarsınız. Bakın o müsibetleri etkisiz hale getirecek tek şey namazdır. Günde beş defa Allaha sığınan ona kulluk eden bir kimseye hangi varlık musallat olabilir. Namazın beş vakit olma ve bu vakitlerin de genelde uyuduğumuz yada en meşgul olduğumuz zamanlar farz kılınma sebebi dünya halindeyken, uyurken, yada çalışırken bile yoğun hayatımıza mola verip Allahı hatırlamamız içindir. Zihnimizde hatırladıklarımızı saymıyorum ama günde en az beş defa Allahı hatırlayan bir insanın kötülüklerden muhafaza olacağına inanmamız gerekiyor. İşte o dönüş noktasından sonra varsa bir kötü huyumuz Allaha yakın oldukça onları da zamanla terkedeceğimiz umudunu yaşamamız o niyete girmemiz gerekiyor. Samimiyetimle söylüyorum bu zihniyet içerisinde hem hatalardan korunma fırsatı yakalıyoruz hem de işlediğimiz hataları azaltıp iyiliğe yönelmeye başlıyoruz. Korkularımız ise bizim bu güce ulaştığımıza şahit olduğunda zihnimizin bir köşesinde hiç bir şey yapamadan usulca durup kaybolup gidiveriyor. Siz niyet eder de başlarsanız evinizin manevi havası değişir, bu vesile ile eşinizi birden yüklenmeden küçük dokunuşlar ile düzeltebilirsiniz belki. Mesela ilk olarak abdest ile başlayabilirsiniz. Cünüp olduğunuz zaman beklemeden duşa girmesini isteyebilirsiniz. Farz olan ağzını burnunu ve tüm bedenenini yıkadığı takdirde abdesti kabul olur. Bunu yapmak da zor değil siz teşvik edebilirsiniz sadece duş almasını söyleyerek. Belki bir gün eşiniz de o ışığı farkeder ve hatalarını azaltmak nasip olabilir Allahın izniyle..🪻