Her gün spor yapmak kasları ters mi etkiler
Spor hakkında bilgisi olan bakabilir mi
Den2017 ben 3 gün arayla mola veriyorum 3 gün yapıyorsam 1 gün dinleniyorum , ya da 1 gün yap 1 gün yapma öyle de etkili olur , kasların gelişmesi için de dinlenmesi gerek o yüzden ara verilmesi gerek
Den2017 eğer yeni başlıyorsan iki günde bir 10-15 dk yapabilirsin. Zamanla vücudun spora alıştikca süreyi uzatırsın, 20 dk, 25 dk, 30 dk diye… Ve sonra hergün yapmaya başlarsin. Mesela 1 ay düzenli spor yaptiktan sonra 2 hafta yapma, vücudun dinlensin, sonra tekrar kolay hareketlerle başlarsin, ve vücudun alıştikca hafta da 3 gün düzenli spor yaparak devam edersin. Ve sürekli zor hareketleri yapma, spora ilk kolay hareketlerle başla, esneme hareketleriyle başla, vücudun ısınsın, sonra zor hareketleri yaparsin.
Den2017 Evet canım kaslara zarar veriyo ileriki donemlerde. Haftada maks 5 gun, ard arda maks 3 gun yapmalisin demisti spor hocam bana.
Ask_hosmus
Sedaa
Sokaklambasi teşekkür ederim kızlar 15 gündür başladım alt yapımda yok her gün 30 dk yapıyordum aralıksız yanlış yapıyormuşum demekki 3 günde 1 ara vereyim artık
- Düzenlendi
Den2017 haftada 6 gün spor 1 gün mola yapıyodum ama 6 günün 6 sında aynı şeyleri yapmıyordum değişe değişe bir gün fitness ise sonraki gün pilates. Şuan evde yapıyorum sabah leslie ve pilates sadece haftadan haftaya sürelerini azar azar artırıyorum. Hafta içi yorgun olduğum enerjik hissetmediğim gün varsa o gün mola sonra yine devam hafta sonu sadece hafif tempoda yürüyüş
buzdankalpler ben uygulama indirdim iki tane onlara göre yapıyorum ama çabuk fark göreyim diye her gün yapıyordum aslında uygulamalarda mola günleri var onlara uymaya karar verdim
Den2017 her gün yapılan sporda yağları eriteyim derken kas kaybediyoruz
buzdankalpler çabuk sıkılaşayım derken tam tersi olacaktı yani
Den2017 hergun spor yapmak dogru degıl. hergun yuruyus okey ama spor hayır
Den2017 aynen öyle. Çok çalışmak verimli değildir iş hayatında bile. Yaptığın işte hata yaptırır. Bu da ona benziyo. Bir de egzersizleri aç karnına yapman gerek faydasını görmen için. + olarak şekersiz ve sütsüz kahve tüketirsen sabahları metabolizma hızlanır ayrıca nescafe gibi işlenmiş olmayacak. Bu şekilde daha fazla verim alabilirsin.
bitterdelisi24 keşke yürüyüş imkanım olsa en sevdiğim şey aslında ama ben sıkışlşmak adına evde egzersizler yapıyorum sadece 30 dklık şimdik bu gün ara verdim yarın devam edicem
buzdankalpler zaten çok değişik beslenme tarzım var kahvaltıyı sevmem akşam yemeği yerim tek gün içindede ufak atıştırmalıklar tatlı ve şeker hiç sevmem genelde türk kahvesi içerim şekersiz kiloyla sıkıntım yok ama doğumdan sonra çok yağlandım sanki sıkılaşmak istiyorum
Den2017 anladım ip atlaybilirsin mesela. ama hergün değil işte. hergün 10 mekik çek yada küçük egzersizler yap birsey olmaz ama ağır spor yapılmamalı
bitterdelisi24 tamamdır çok teşekkür ederim 😊