39+ 3 oldu hayla kızım gelmek istemiyo🥹 artık gelmesini istiyorum. Doğumu başlatacak neler yapmak oluyo bileniniz yapanınız barmı? Eşim biraz kıslanc ve endişeli olduğmdan bu 9ayı çok haraketsiz oldm hiç yürüş falan edemedm dışarı pek çıkamadm qaliba o yüzden geçikti bebişim🥹
Doğumm
mocuzem_ açılma ve doğum egzersizleri youtubedan yazıp evde de uygulayabilirsiniz. Ellerinizi duvara yaslayıp sandalyeye oturur gibi yavaşça eğilip kalkarsanız, derin nefesler alırsanız bunun çok faydası oluyor. Kedi deve egzersizi yapabilirsiniz. Bu hareketler sancıya sebep olabilir ama bebeğinize bir zararı yoktur. Yani yattığımız yerden doğumu beklemek yerine biraz ağrı olsa da egzersiz ile süreci daha sağlıklı ve düzenli hale getirebiliriz.
Her anne gibi son haftalarınızda siz de sabırsız olabilirsiniz ama lütfen sakin kalmaya, bu sürecin bir hastalık değil de gayet doğal bir durum olduğuna kendinizi inandırmanız gerekiyor. Stres ve korku yaşayan bir annenin salgıladığı adrenalin hormonları en çok bebeği etkiliyor. Bu işareti alan bebekler ise doğum esnasında kendi halinde doğmak yerine korkudan etkilendiği için belki kan dolaşımımız hızlandığı ve fazla kastığımız için beyni ona dur sinyalleri veriyor. Bizzat yaşamış bir anne olarak, gerçekten bebeğimi bu kadar korkutacağımı bilsem stres edip asla ağlayıp durmazdım. Ama başımıza ilk kez böyle bir olay gelince kendi acımızın derdine düşüp doğum sürecini kendi kontrolümüz altına alamıyoruz. Daha pozitif düşünebilirmişiz halbuki.
Evet doğum sancılı bir süreç. Biz doğuruyoruz ama bebek ise doğuyor. Suyun içinde derinin kaç kat altında güvende hissederek yaşarken, kese patlıyor, içinde yaşadığı su gidiyor ve rahim onu sıkıp duruyor, kalp atışlarını değiştirecek bir kanala giriyor, kanının bir miktarı plasentaya çekiliyor. Yani bebeğin yaşadıkları da bizim yaşadığımız şeylerden az kalır değil. Bunu düşünerek doğum va sancı zamanı kendinizi salmamayı, güçlü olmanızı ve bir kaç saat sonunda bebeğinizi kucağınıza aldığınız zaman o yaşadığınız dayanılmaz acının son bulacağına kalbinizle inanıp son ana kadar sabırla beklemeniz gerekiyor.
Sağlıklı doğumlar dilerim. Umarım faydasını görürsünüz 🌸
zarifhanim nasilda guzel anlatmiwsiniz🥰🥰 tewekkur ederim. Ama stress yapmiyorum korkumda yok, hepsi bebegim icin❤️ Sadece sabirsizlaniyorum bir an once kavusmak istoyorum bebegime🤭
mocuzem_ kesinlikle hemen doğum egzersizlerine başla canım. Youtube den aç, videolari izleyerek yap. Doğumu başlatmaz ama doğum anında daha kolay doğum yapmana yardimci olur. Ben ilk bebegimde cok yürüyüş yapiyordum, hatta asansöre binmeyip ,6.kata merdivenle inip çıkardım, sırf sancım olsun doğumum başlasin diye. Ama hic biri fayda etmedi bana. 41.haftada suni sanciyla doğurmak zorunda kaldim. Ama 2.cocugumda fazla dışari cikip gezemiyordum. Hamileliğin son ayları da pandemiye denk gelince hiç çikamaz oldum. Evde doğum egzersizlerini yaptim sürekli ,yine 41.haftada suni sanciyla doğurdum ama ikinci doğumum çok cok kolay geçti hatta dikişsiz normal doğum yaptim. O yüzden kesinlikle kendini zorlama. Zamana bırak ve doğum egzersizleri yap. Niye gelmiyor diye stres yaparsan bebekte strese girer. Sakin kal, bu son günlerinin tadını çıkar ☺️😁 elbet doğacak, sonsuza kadar karninda kalacak hali yok 😁