Merhaba kızlar. İlk hamilelikten sonra spiral taktıran oldumu hiç? Çıkardıktan sonra hamile kaldınızmı? Zararlımı spiral? Bazı kadınlar ilk hamilelikten sonra zararlı olduğunu söylüyor. Çıkardıktan sonra hamile kalamıyormuşsun falan🙄
Spiral ile korunma
mocuzem_ öyle bir şey yok ama bazı kadınlarda ara kanama yapıyor, yani adet oldun bittin 1 hafta sonra yine kanaman geliyor. Ama herkeste olmuyor tabi bazı kadınlarda.
MedavikPastam herkez de farkli kayma da oluyor cogu kadinda
- Düzenlendi
mocuzem_ İlk hamileliğim den 5 ay sonra taktırdım. 7 ay kaldı sonra kayma yaptı ( spiral takılınca düzensiz regl oldum.)
Daha sonra zaten çocuk ta istiyorduk bidaha taktirmadim çıkardıktan 6 ay sonra hamile oldum. 2. bebeğim de 3 ay sonra taktırdım 6 ay sonra kayma yaptı 2 gün önce çıkarttırdm şuan da doğum kontrol hapı kullanıyorum.
mavikelebekk__ muhtemelen ria spiral kullandınız hormonlu olan kayma yapmıyor pek ve kaysada ilaç etkisi olduğu için gebeliği baya zorlaştırıyor diye biliyorum
Sevde_20 Evet canım onu kullandım ama hormonluyu bir araştırıym. Böyle zor ya unuttum mu ilacı ictimmi derdi canımı sıkıyor.
Teşekkür ederim beni aydınlattığın için 🥰
mavikelebekk__ ilaç kullanmak istemeynlere birebir ben günlerdir heryerde araştırdım şimdi herkeste farklı ilk 6 ay adaptasyon süresi ayni vücudun alışırsa harika bişey kaysa bile etkisi sürüyor ilaçlı olduğu için akne hafif sinir fikan yapabilir ara kanama ya da ama 4-6 ay içinde bunlar geçiyor taktıran kadınların %25 i adet görmüyor yani anlayacağın deneyimlemek lazım ben pazartesi deneyecegim bakalım şu anki fiyatı 1450 ben aldım sonra iade ettim dr da varmış ria dedi yanlışlıkla bunu aldım sonra aman dedim hormonlu daha garanti denerim ne çıkar olmazsa ria ya gecerim
Sevde_20 Bursa da klinik kürtaj oldum. O zaman bana korunmayı düşünür müsün dedi evet spiral düşünüyorum dedim. Bana narkoz verdikten sonra eşim le konuşup 1300 e ria takıldı yani takmışladi. 😅
Şuanki güncel fiyatı ise çok çok iyiymiş yani bende mutlaka araştırcam bakalm.
mavikelebekk__ riadan memnun msnz
Sevde_20 Yok hiç memnun kalmadım 6 7 ay sonra kayma yaptı ikisinde de
mavikelebekk__ mirena da mı kaydı
Ya bende 2 ay önce kurtaj oldum ardindan sipral taktirdim sipraldan 1 ay sonra adet oldum şuanda tekrar olamam lazim gunum geldi 3 gündür ara ara kan geliyor gibi ama adet mi oluyorum bilmiyorum kahverengi leke hamile kalirim diye de cok korkuyorum
mehtap_ Yok canım spiral yeni takılmış ya ara kanamalar olabiliyor. Birkaç gün sonra olursun bekle bende de hep öyle oluyordu
Sevde_20 Yok canım onu taktırmamıştım ben, normal bakır ria kullandım
mavikelebekk__ peki memnun kaldın mı ben gittim ulstarsonsu takamam dedi darmis benim kanal galiba bide böyle dar olanlarda ria kayıyor diye duydum o yüzden hormonluya yöneldim
Sevde_20 Pek memnun kalmadım açıkçası benim darlık yok ama. İki çocuktan sonra taktırdım 1 yıl arayla kayma yaptı yani.
Birkaç gün önce kasık ağrısı bacaklarda kramp şikayetiyle Dr gittim, kayma yaptığını söyledi çıkardı. Şuan doğum kontrol hapı kullanıyorum. Bende hormonlu spiral düşünüyorum şuan.
mavikelebekk__ ben yarın taktircam çok araştırdım ilacı unutma ihtimalin var ve bide o spiral ilaçtan daha az bir hormonu sadece rahme bırakıyor yani unutma derdi yok kaldı ki hormonu kana karışıyor ama ihmal edilebilir düzeyde yani adetide düzene sokuyor diye okudum baya araştırdım ya deneyecegim bsy kaybetmen o kayma yapmıyor sadece 6 ayda bi kontrolüne gideceksin ki iltihap vs olmasın..
Sevde_20 Ya ben çok unutkanım 2 de çocuk var hap bana göre değil. Benim de tekrar taktırmam şart yani