Kızlar 7 aylık gebeyim karnım da şu an için çatlağım yok . Ama bacağımın üst tarafında kırmızı çatlaklar oluşmuş . 55 kiloyla hamile kalmistim su an 65 kiloyum . Hamileliğimin ilk başından beri yağ sürüyorum bı de kantoron . Bu kırmızı çatlaklara sürmeye devam edeyim mi daha fazla çatlamasını önler mi . Gebeliği olan veya gebelik geçirmiş anneler yazabilir mi .
Çatlak için öneri 🥴
ssma ne kadar yağlanırsan yağlan çatlayacak olan çatlıyor
- Düzenlendi
ssma kuru cilt daha çabuk catlar elinden geldiğince nemli tutmaya calısmalısın krem olur yag olur farketmez kantaron falan sart degil yeterki nem olsun belki o kullandığın yag yeteri nemi vermiyordur normal bakım ürünleri kullan bence bebek yagları benim favorim. Jel seklinde bebek yagı var johnsons markası ben onu dusta kullanmayı cok seviyorum cünkü o yag tabakası ertesi günde cildinde kalıyor kısları kullanıyorum catlama kuruluk falan sıfır yani pamuk gibi oluyor 2 gün götürüyor sen hamilesin yazın da kullanabilirsin bence
ssma Ben 2 farklı yağ aldım, meşhur olan bilinen markalar. Dönüşümlü sürüyorum. Sabah ilk kalktığımda ve gece yatarken. Çatlayacak olan çatlıyora inanma, nemlendirmezsen çatır çatır çatlarsın, yağlarla bunu en aza indirebilirsin . En azından duşta bebek yağı kullan ,vücut nemliyken emilme oranları kat kat fazla oluyor
- Düzenlendi
ssma sen sür kuzum onlarda nemli kalsın yoksa devam eder çatlak ben 9 ay sadece bebek yagıyla yaglandım vıcık vıcık ama sıfır çatlak oldu anneminde hiç yoktur genetik bence dogumdan çıktım yine yok baktım yine yok sonra o bant çıktı vs derken yine yok Baya baya çatlaksız geçirdim dedim ( hatta dogumdan bi gün önce görümceme gösterdim ben göremiyormuyum yomsa çatlagım yok mu cidden dedim fotosunuda çekmiştimki alt kısmı görmezsem diye ) sonra dogumdan 1 ay sonra falan ben hızlıca bi kilo kaybı yaşadım tabi balon misali olunca sanırım Sadece ameliyat izimin oldugu çizgiden yukarı dogru 3 küçük çatlak oldu ama küçük kesik kesik yani bence ben eger dogum sonrasıda devam etseydim oda olmazmış çevremdekiler hep söylemişti dogum sonrasıda en az 2 ay 3 ay yaglanın vücut topluyor kendini büzüşüyor diye bebekten dolayı fırsat olmadı valla ona . Sen bolca nemlendir evde hindistancevizi yagın varsa onla yap o hemen emilmiyor yada bebek yagı veya ne kullanıyorsan kurudukça eline damlat komple sür çatlayavaksa çatlar zaten o ayrı ama kurak toprak misali Olmasın vücudun geriliyor nemsiz kalırsa çatlayarak gerilir ve kocaman iri çatlaklar olur kuru kalırsa
delihatunum demeyeydin iyiydiii🥴😂
ssma 😂 valla genetik
Enerciii ohh maşallah ne güzel hiç çatlağın olmamış büyük nimet bence . Ama benim annemde ve kız kardeşim de çatlaklar olmuş . Neyse elimden geldiği kadar süreyim . Hindistan cevizi yağı kullanıyordum sizin önerdiklerinizide deneyeceğim . Ben elimden geleni yapayım da catlarsa da yapacak bişey yok 🤗 bebisimden hatıra ❤️
ssma Aşkım ben biol yağ kullandım 2 paket ve liearac kullandım daha sonra hindistan cevizi yağı sari kantoron yağı ve alowerayi karıştırıp bir karışım yapmıştım zeytin yağıda koydim gibi hatırlıyorum ondan tam emin olamadım bu karışımı günde 2 kez sürüyordum sabah akşam tavsiye ederim. Hepsi E vitamini içeren özellikler. 🌸
ssma bence hiç pahalı marka yağlara para vermeye gerek yok, ben normal bebek yağı kullandim her iki hamileligimde de😀hem duştayken hem sabah hem akşam sürekli sürüyordum ,ilk hamileliğimde geç başladim yağ sürmeye ,birde düzenli sürmüyordum, ona rağmen 3 tane kısa incecik catlağim oldu. İkinci hamileliğimde ise bildiğin vıcık vıcık yağ sürüyordum sürekli,ve ikinci hamileligimde hiç catlagim olmadı. Omuzlardan başlayıp gögüs göbek popo bacaklara kadar sürüyordum.
Rouge ben ne kadar sürsem de çatladım mallesef şuan beyaz çatlaklarım sence kurtarabilir miyim hala ???
https://ty.gl/h172sric4v
Bunu aşırı öneriyorlar oluşmuş çatlakları da geçiriyormuş duydun mu hiç ?