firstleydii ben tuvalet eğitimine başlamak için ilk önce cocugumun hazır olmasini bekledim. Oğlum 3 yaşina girmesine çok az kala geceleri bezi kuru kalkmaya basladı, yani sabah kalktiğında bezi kuruydu, böylelikle oğlumun hazır olduğunu anladim ve hemen bezi çikardim. 3 günde ögrendi tuvaletini oğlum, geceleri de hiç bez takmadım, gece saat 10 da uyutuyordum, uyumadan önce tuvaletini yaptiriyordum. Yatağinda alez vardı zaten ,altına kaçırsa bile sorun olmazdı. Çok şükür şuan 4 yaşını gecti, daha hic altina kacirmadi.
Aynı sekilde kızıma da öyle yaptim. Sabah bezi kuru kalktiginda bezi cikartip tuvalet egitimine başladim. Kızım 1 haftada öğrendi, en cok kakasinda zorlandim kızımda, kakasini tuvalette görünce korkuyordu, ağliyordu 😅 bu yüzden kendini tutuyordu, sonra kabız oluyordu felan, ilk 1 hafta gece altina cok az kaçiriyordu, bir kac gün bez taktim, bez taktıgim günler daha cok yapıyordu çişini, bende beze alişmasın diye hiç takmadim bir daha, yine altina cok az kaciriyordu ama gece rahatsiz olup uyaniyordu, pijamasini degiştirip geri uyutuyordum. Bir kac gün sonra hiç kaçırmamaya basladi. 2 ay oldu kızımında bezini bırakalı, şuan gayet alıştı tuvalete, kendisi gidip cıkıyor artik 😀