Kuzularım merhaba 🤚
Size merak ettiğim bir konuyla geldim. Başlıkta da okuduğunuz gibi mehir konusu. Şimdi düğünde bana 3 adet bilezik takıldı her biri 25 gram. Ancak imam nikahım kıyılırken de (bizim sözlüyken kıyıldı bu arada ) hoca kendisi bana 3 adet 16 şar gram bilezik yazdırdı kağıda. Şimdi ayrıca bana eşimin bu 16 şar gram olan 3 tane bilezik takması gerekiyor mu ? Yoksa düğünde takılanlar 16 gramı zaten geçtiği için dugundekiler mehir yerine mi sayılıyor , az önce bir video izledim meraktan soruyorum

Dogruu43 bende öyle biliyordum dugundeki takılar mehirdir diye ama değil, ayrı yapması gerekiyor

Dogruu43 hayır o 3 tane 16 sar gram imamın yazdığını eşinin sana ayrı alması gerekiyor . O eşinin sana hediyesi olacak. Eğer almazsa senin onda hakkın kalmış oluyor diğer dünyada sırf bu konudan dolayı hesaba çekilir almazsa. Tabi sen helal edersen orası ayrı , o eşinin sana borcu olmuş oluyor. Ama imama şaşırdım normal de sana sorması lazım ne istiyorsun diye kendi kafasına göre niye öyle yazmış ki 😃

sutbs aynen bende ayrı yapılması gerekiyor diye biliyorum da o yüzden sordum merakım gitsin diye

alpha aynen aynen bende öyle biliyorum ayrıca takılması gerektiğini. Bilmiyorum ki sormadı aman iyiki de sormamis bana sorsa ben kocama kiyamadım 1 tane çeyrek diyecektim zaten 😂😂

Dogruu43 kız deli olma söyle gitsin bu fırsat her zaman geçmiyor kadının eline 😃 hoca iyi yapmış o zaman senin adına. Ben 30 gr istemiştim ama bende çalışıyorum kazanç ortak olunca aldığı hediyenin de bir anlamı olmuyor zaten bosver😃

Dogruu43 o ayrı mehir ayrı.. ama mehiri söylerken taktıgı bilezikleri gramına göre soyleseydı olurdu ozaman. ama ondan ayrı söylemiş o yuzden alması gerekiyor

alpha ay bende sevgiliyken nişalıyken hiç kıyamıyordum da evlendikten sonra birdaha alamayacagini alınan şeylerin ilk başta aliniyorsa alınıp evlendikten sonra kolay kolay alınmayacağını bildiğim için yani bunu evlendikten sonra öğrendiğim için 😂 hoca benim yerime iyi yapmış oldu aslında 😂 bide gelen hoca eşimgilin tarafının akrabası ona rağmen benim hayrıma iş yaptı adam Allah razı olsun 😂😂

bitterdelisi24 aynen bende öyle biliyorum da yine de meraktan bı sorayım dedim. İçimizde şüphe kalmasın . Bende öyle duydum eğer eşim o esnada düğünde takılan ziynetler mehir yerine gececek eşim eğer kabul ederse falan deseydi orda. O zaman ayrıca mehir almasına gerek kalmayacaktı zaten düğünde taktıkları hocanın orda söylediği gram sayısını geçiyordu. Ama öyle bişey denilmedigi için canım kocacım ayrıca mehirleri alacak birde 😂

She_angel ben ayrıca tekrar alınır mehir diye biliyordum ama yinede ikilemde kalıp sordum. Eğer imam nikahı sirasinda mehir kağıda yazilirken dugundeki takılar mehirdir denmezse ayrıca yazılan mehir neyse işte onu alması gerekiyormuş . Bende öyle biliyordum zaten de yorumdakilerde ayni benim bildigimi acikladilar işte kafamdaki soru işareti gitti.

Dogruu43 Şimdi şöyle mehir imam nikahı yapılırken istenilen bir şey ve orda ne konuştuğunuza bağlı benim düğünden sonra yapıldı bütün takılar üstümüzdeydi ve düğünde takılan takılar hariç 250gram altın istedim mehir olarak çünkü zaten orda takılan takılar benimdir yani eğer mehir istenirken takılar mehrim olsun dersen senin mehrinde o olur yani o an ne konuşulursa ne istenirse mehir odur🙃

Bu eşinin sana olan borcu ödemek zorunda ister şimdi versin yada azar azar versin yada hepsini versin yani vermeli yani boşanan biride almalı yani ben boşanma durumdayom ondan araştırdım ondan biliyorum

Nurtrhnx1 bu eşinin sana olan borcu ömrü yettikçe ödeyecek dediğim gibi ister azar azar ister hepsini yani gücü yettkçe ödeyecek boşanma durumda olsa ödeyecek

Düğünde takılan ayrı bu eşinin ailesinin taktiği ve bu mihir de eşinin sana olan borcu oluyor

Bizim düğünde takılanlar ve birazda imam eklemişti ama belirtilmişti düğünde takılanlar diye
                  Gerçi benim altına alerjim var hiç takmadım araba aldım

Takı bence doğası gereği mehre çok benziyor artık,hediye gibi değil çünkü,istendiğinde cayılamıyor,kadının rızası olmadan dokunulamıyor vs
                  Takı mevzusunun da tarihi çok eski değil zaten 90 lar,kadın mehrinden mağdur ola ola ortaya çıkmış.kimi yerler de de örfe göre 6 bilezik mi mehir düşünülmüş,2 sini damat veriyor önden bu mehir diyor,dini tarafı, 4 ünü de düğünde takıyor bu da medeni kanun tarafı..kadına değişen bir şey yok..

linoss kız Allah canını almasın dugundeki takılardan hariç 250 gram mehir mi istenir adamın ocagina incir ağacı dikcen😂