Enerciii yok kız neden emanet takı olsun o takılarla araba ev alırsın yine eşinle ikiniz oturacaksiniz zaten o evde arabada emanet değil yani. Gerçi bu devirde takiyla ev falan almak zor ama. Yada ileride bı hastalık sokerlik gelir başa o zaman kullanılır

Dogruu43 dogru söylüyorsun ama şöyle genelde erkek bi bilezik ver diyince çıkarıp veriliyor al diye Ama kadın bi bilezik bozdurcam dese kıyamet kopar mesela Yada dedigin gibi ev araba alınsa iyi olana kadar ikinizin oluyor kötü olunca erkek çalışıp kazanmış oluyor onları kadın ne yapmış oluyor tabi ki istisnalar ayrı ama genel türkiye durumu bu şekilde Hemen bi Mal kaçırmalar yok evi başkasının üzerine arabayı başkasına yani aslında o da degil şu cümleden ötürü ben hep geline takılan emanet altın diyorum hani laf yeri geldiginde diyorlar ya “ sana şu kadar altınnnnn taktık “ işte bu cümleden ötürü hayır efendim hiç bir geline al harca diye takılmıyor o altın gelin dese ki ben araba alacagım hali vakti yerinde insanlar olsa Kocası onay vermeden hadi bi tarafına düşmüşmü o altınları bozdurup araba almak o anlamda demek istiyorum

Dogruu43 aman boşver ya. Benim hoca sormadı bile bana. Sorsa da bir şey istemezdim. Kendi param olsun da kocam ekstradan almak isterse alsın

Cicekliperde kız bana kalsa hoca bana sordugunda adet yerini bulsun diye ben sadece 1 tane çeyrek diyecektim onu havada karada alır diye. Hoca da bana sormadı 3 tane 16 gram bilezik yazdırdı