zarifhanim Buzlukta saklıyorum . Sarımsağı bende esimde çok sever ve tüketiriz . O yüzden çok beklemez en fazla 8.9 ay biter

    Nurtrhnx1 buzlukta saklanır canım bozulmaz orda, ben buzdolabı diyorsunuz sandım onun soğuğu yeterli olmaz diye 😊

      Buzlukta sakliyorum. Direkt kabuğunu soymadan baş halinde hatta ayırmadan dişlerini. Oyle poşete koyup kullanacagim zaman diş diş alıyorum ucundan

      nuryollanna hayır sâdece soyup kutuya koyup atıyorum. Lazım oldukça ikişer üçer alıp kullanıyorum

      zarifhanim yok aşkım buzluk ta saklıyorum ama gerçekten pratik çok hayatımı kurtardı bu yöntem bende sağolsun ablamdan öğrenmiştim🤭👌🏻

      zarifhanim yok ben bi kez soydum güzelce ezdim bi kaba koyup buzluğa attım ama zamanla tadı falan değişti yoğunluğu azaldı ezip buzluğa atmak falan iyi olmuyor,soyup kavanozda dolapta muhafaza etmek daha iyi oluyr bir süre bana yetecek kadar soyup kavanoza koyup dolaba koyuyorum artık

        zehirlisarmasik Onun bir pratikliği yok ki, normal bir saklama şekli. Buzluğa attığınızda tuzlamış mıydınız püre kıvamlı hazırladığınız sarımsağı? Uzun vadeli atmayı düşünmüyorum ben.

          zarifhanim ben başka yöntem bulamadım soyup atmak işimi kolaylastirmisti,yok tuzlamadim ama sarımsağın o acı güzel kıvamı kayboluyor uğraşmaya değmez yani

            zehirlisarmasik Ben bir tanıdığımın evinde gördüm direk sarımsağı küp halinde alıp çorbaya kattı. Aroması vardı yani hoşuma gitti normalde çiğ sebzelerin buzluktaki kokusundan hiç hazetmediğim için ön yargılıydım tadında değişiklik yoktu. Kendim yapmadım ama deneyeceğim alınca. Hep bu şekilde muhafaza ettiğini her lazım olduğunda rendeyle uğraşmadığını söylemişti. O buzdolabı poşetine rendelenip tuzlanmış sarımsağı poşette dümdüz edip küplere ayırarak kullanıyordu. Sizin damak tadınıza uymamış demek.

              nuryollanna ben bir kere robottan geçirip buzluğa atmistim saklama kabıyla. Yemeklerde kullanıyordum baya bı gitti hicde bozulma olmadı kokusuda değişmedi. Deneyebilirsin sende istersen