sadmom ya aslında bir rutin oluştursan kendine hiç zorlanmazsin. Benimde iki cocugum var. Ama evim temiz düzenlidir hep. Eşimde bende çok temiz düzenliyiz. Hatta eşim benden daha cok titiz😬
Günlük olarak yaptiklarim sabah kalkinca hemen yataklari toplar, cocuklarla üzerimizi değiştirip kahvaltimizi yapariz. Kahvaltidan sonra hemen mutfagi toparlar, ocagi siler salona gecerim. Çamasirlari ben genelde gece atıyorum makinaya, ya da sabah namazına kalktiğimda makineye atarim, sonra uyurum. Kalktigimda makina bitmiş olur. Kahvaltidan önce çamasirlari serer, sonra kahvalti yapariz. Her gece yatmadan önce mutfak dolap kapaklarini siler, ocagi siler, tezhagi temizler cikarim mutfaktan, sonra banyo wc yıkar, salonu toparlar öyle yatarim. Evi günlük siler süpürürüm cünkü cocuklar birsey yerken yere döküyorlar. 2 güne bir toz alırım, kapılar da dahil. Camları genelde eşim siler, perde yıkama işini de gece yaparim, eşime astırırım 😅 sene de iki defa mutfak dolap içlerine girer dip köşe silerim. Hatta esimde yardim eder. Her çamaşır katlayıp yerleştirirken düzenli yerleştiririm. Dolaplar çekmece icleri hep düzenlidir yani. Haftalik pazar alışverişi yapmadan önce buzdolabını siler, temizlerim. Evimde az eşya var, süs eşyam hiç yoktur. O yüzden temizlik işim çabuk bitiyor. Hic zorlanmiyorum. Balkonu genelde hergun eşim yıkıyordu ama şuan şehir dışında olduğu icin ben yıkıyorum 😅 genelde eşimle birlikte yapariz ev işlerini ya. Avizeleri hep eşim siler. Ben süpürürsem o arkamdan pas pas yapar. Biz genelde gece temizlik yapariz. Toz alma, silme , yıkama işlerini gece yapariz.