İlk defa bu sene kışlıklarımı kendim yapacağım ama ne yapacağım bilmiyorum neler yapabilirim neler yaptınız ne koydunuz buzluğa
Kızlar ilk defa yapacağım yardım edin
Afrodit ben geçen sene falan koymuştum bu sene yapmadım ama , şey yapmıştım geçen sene yeşil fasulyeyi temizleyip yıkayıp posetleyip dolaba atmıştım , sonra börülce de koymuştum, kurutma biber ve patlıcan yapmıştım , benim kaynanamda bamya , yeşil fasulye, patlıcan kuruturdu güzel oluyodu
Afrodit domatesleri biberleri doğra ama galiba önce biberleri yağda kavuruyoduk çok oldu yapmayalı. Bulgur pilavı yaparken kullanıyorum mis oluyo miss. Onun haricinde yeşil fasülye yapabilirsin. Pazardan güzel meyve bulursan kaynat komposto hem az şekerli hem sağlıklı oluyo miss gibi meyve suyu. Kirazları ayıkla direk buzluğa at ya da aynı şekilde kompostosu da çok güzel oluyo baya uzun süre dayanıyolar.
Afrodit ben biber ve maydanoz vardi az bisi onlari dograyip attim buzluga, domatesleri blender yapip kaynattim onlarida kavanozladim haftaya da domates alip buzluga atacam dalan boyle, sonra kapyalarq gelecek sira şu an cok pahalilar
2 kg taze fasulye alabilirsin onları hafif yağla kavur rengi dönene kadar üstünede 3 4 domates doğra bi beş dakika kısık öyle pişsin soğugunca domatesin akan suyu ile dolaba koy ben her sene böyle yaparım 4 e bölerim yetiyor 3 kişilik aileyiz sen kiloyu çoğaltabilirsin yap biberi patlıcan közlerim fırında poşetlere koyarım bazen herse yaparım bazen patlıcan püresi ayrı ayrı kullanırım
Ask_hosmus domates ve kapya biber aldım onları yapıcam inşallah yapabilirim
Dolma biber önermem ben kokuyor gibi geldi sevemedim ayrıca orta boy patlıcan alıp kızartıp buzluğa karnıyarık için koyabilirsin saklama kabı ile yapacağın zaman sadece kıymasını hazırlayıp pişiriyorsun oda güzel oluyor son olarak çiğ olarak domates koyabilirsin küçük küçük kesip bide ben salata koyuyordum ama rendelemicen küçük küçük cacık için doğrucan küçük kaplara cacık yaparken buzu ile hemen atıveriyordum yoğurdun içine çok iyi oluyor malum kışın pahalı salatalık ta
buzdankalpler onu yapıcam vişne vardı dolabımda kompostıyu konserve mi yapıyorsun
Fiskiyiyesice yeşil biberleri çiğ koysam birazını kızartıcam
Poğaca kurabiye tarzı şeylerde bakıcam
- Düzenlendi
Afrodit Ben kışlık sos yaptım. Patlıcan-Soğan-Biber-Domates hepsini közleyip blenderdan geçirdim. Zeytinyağına attım, sirke tuz şeker ekleyip kavanozladım. Çok lezzetli oluyor, kahvaltıda bile yeriz bazen. Domatesi kavanozlamadım, küp küp kesip, birazını rendeleyip kalıplara koydum, donunca saklama poşetlerine ayırdım dondurucuya attım. Soğan sarımsakları da aynı şekilde yapıyorum çok kolayıma geliyor. Anneannemin frambuazları vardı, onların agave ile suyunu çektirdim ocakta, yine buz kalıplarına koyup dondurdum. Pankek, kek, buzlu içecek vs. yapınca içine atıyorum güzel oluyor. Minik tuzlu kurabiyeler iyi duruyormuş buzlukta, deneyeyim diyorum.
Afrodit dolmalik biberde koy mesala ben onuda koyacam 6 aylik bebegim var tadim surecindeyiz bizde onunla ugrasmaktn yapacaklarımı yapamiom gaynanam yapioo💃🕺
Fiskiyiyesice çiğdem mi koyacağım