Kızlar ilk defa yapacağım yardım edin
1)Dolmalık biber içini temizle yıka kurut koy direkt, pisireceginde bi kere suya tut buz tadı gitsin cozulmeden direkt doldur pişir 💋
2) Yeşil fasulye temizle kavanozlara doldur, çok az su koy. Kavanozlari ters şekilde kaynat biraz fasulye rengi dönene kadar. Hazır💕
3) Kapya biber közle, kabuğunu soy direkt at buzluğa. Kışın içine patates kızart yoğurtla, mis 😊
4) Bezelye,barbunya bunları direkt çiğ koyabilirsin buzluğa.
5) Meyveleri bi tepsiye diz tek tek dondur, sonra poşetle. Böğürtlen ahududu çilek vişne kiraz ne istersen.
6) Patlıcanları fırında közle, soğuyunca at buzluğa. Karniyarik hazir 🤗
7) Kapya biber közledigin zaman ince şeritler halinde doğra, sarımsak zeytinyağı sirke tuz seker, ve domates salçası ekle. Maydonoz son olarak pişir bunlari kavanoza koy, kahvaltılık sos kışın çok iyi gidiyor 💃
8) Patlıcan biber domates kurut güneşte doğrayıp at buzluğa. Kışın hepsinden az az haşla birlikte. Sonra bi tencerede soğan kavur, hasladigin sebzeleri koy baharatlar ile beraber. Mis gibi kahvaltılık.
9) Lutenitsa için patlıcan biber közle, havucları hasla. Bunların hepsini robottan geçir. Tencerede pişir, domates salçası da ekle. Yağ tuz damak tadına göre ekle. İyice pişince koy kavanozlara 😊
10) Kornişon turşusu için kavanoz dibine 1er dilim soğan koy, birkac tane karabiber, defne yaprağı. Kornisonlari diz, sirke su tuz karışımı yap dök. Kavanozlari kaynat kütür kütür turşu.
Su an aklıma gelenler bunlar 😀
Elisam2022 Ay çok teşekkür ederim canım ❤️😘 yapıcam kışın rahat olur hem hazır mis gibi
Afrodit kavonazla çok iyi olur yarımşar kiloluk. Ömürlük dursun sonra. Armut ve üzüm kompostosu çok yapardık. Bir de bizim ztn asmamız vardı taze yapraklarını tuza basar saklardık. Kapakları iyi kapattığından emin olduktan sonra en iyisi cam kavanoz en sağlıklıları cam çünkü
- Düzenlendi
Afrodit kompostoyu, varsa meyvede çekirdekleri ayıkladıktan sonra kavanozlara doldur su şeker ekle oranları unuttum. Sıkıca kapatıp büyük bi tencerede kaynat. Tencereye de neredeyse ağzına kadar su koyman lazımOcaktan aldıktan sonra ters çevir öyle soğusun. Tencereden çıkarmak için kıskaç var. Kapaklar eğer çevirmeli değilse sıkıştırmak için de ayrı aparatlar var. Eğer marketten alıyosan metal kapaklı kavanozlar içinde reçel vs ne olduğunun önemi yok onları atma kullanırsın
Nurtrhnx1 hanımlar yapmayın post sahibine saygısızlık olmasın
buzdankalpler şimdi domates konservesi yapmaya çalışıyorum doğrama kısmındayım birazını robaçottan geçireceğim
Afrodit lezzetli olur eminim şimdiden ellerine sağlık
buzdankalpler yapmaya. Çalışacağım inşallah elimde kalmazlar 😥 yarında kapya biber közleyeceğim Ay stres yaptım
buzdankalpler teşekkür ederim canım çok sağol 😘❤️
Afrodit hangisini dolmalik mi yoksa normal biber mi? Ben kirmiziyida yesil biberide küp küp dogruom atiyom
Afrodit Afiyet olsun şimdiden 🥰
Nurtrhnx1 biberi doğra yağda kızart üzerine domates doğra şöyle bi çevir erisin o da biraz. Doldur kavanozlara hop büyükçe bir tencereye suyu doldur kaynat. Çıkarında kavanozları ters çevir beklesin öyle
- Düzenlendi
Afrodit biber doğra, domates doğra, dolmalık biber temizle koy poşete dolaba at. Kapya biber aynı şekilde doğra at dolaba. Dolmasını seviyorsan temizle dolmalık için öyle at dolaba. Patlıcanları doğra yemeklik at dolaba.
-Taze fasulyeyi ben doğrayıp biraz haşlayıp öyle attım dolaba.
-Patlıcanları 3 4 yerinden soy hafif yağla fırına at karnıyarık için koy poşete at dolaba çok güzel oluyor. Kızartınca çok yağ çekiyor ama böyle az yağlı ve güzel oluyor.
-Patlıcan biber kabak domates doğra kurut. Böyle karışık şekilde kışın mesela düdüklüde haşla, pişince 1 soğan az salçayı kavur üstüne ekle kavur biraz servis yaparkende sarımsaklı yoğurt dök üstüne harika oluyor. Eşim kabak sevmez normalde böyle yiyor.
-Menemen yapıp kavanoza koy.
-Şeftali kompostosu yapabilirsin. Şeftaliyi nektariyi soy doğra. Kavanozlara doldur üstüne 3 4 yemek kaşığı şeker koy suyunu koy. Kaynatacaksın tabiki yoksa bozulur. Kışın efsane oluyor. İster öyle tabaklara koyup yiyin. İstersen blender yap biraz daha su şeker ekle harika meyve suyu oluyor.
- zamanı geçtide ben vişne, çilek, mürdüm eriği atıyorum dolaba. Kışın çıkarıyorum biraz 1 tane çubuk tarçın 4 avuç vişne 5 çilek 5 erik 1 litre su kaynatıyorum şeker su ekliyorum çekirdeklerini ayıklıyorum meyve suyu yapıyorum. Kıvamına tadına göre su şeker ekliyorum
-Ayrıyeten buzluğa poğaça sigara böreği köfte atıyorum.
Aklıma gelenler bunlar. %75 inş yaptım çok şükür