Elisam2022 Ay kusura bakma bildirim gelmedi ben şimdi gördüm senin yazdığını, ben bu tarifle yapmaya başladım ama artık göz kararı yapıyorum çoğu zaman et yerine kıymayla yapıyorum kızım etle yemiyor diye kıymayla da güzel oluyor

500 g kuzu gerdan eti
1,5 litre su
Terbiyesi İçin;

5 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
1 su bardağı su
Üzeri için;

Pul biber
2-3 yemek kaşığı tereyağı

Etleri düdüklü tencereye alalım, üzerine suyu ilave ederek kapağını kapatalım ve 30-35 dakika pişmeye bırakalım.
Etler piştikten sonra hızlı bir şekilde soğuması için ayrı bir tabağa alalım. Etler soğuduktan sonra didikleyelim.
Diğer taraftan çorbanın terbiyesini hazırlayalım. Bunun için bir kaba yoğurt, unu, yumurta sarısını, limon suyu ve içme suyunu ilave ederek güzelce çırpalım.
Haşladığımız etin suyunu süzelim, çorba yapacağımız tencereye alalım. Yaklaşık 4 su bardağı et suyu çıkacaktır.
Hazırladığımız yoğurtlu karışımı et suyumuzun içine yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edelim.
Kaynadıktan sonra didiklenmiş etleri de ekleyerek kısık ateşte çorbamızı kaynatalım.
Son olarak çorbanın tuzunu da ilave edelim, 5 dakika daha kaynatarak ocağı kapatalım.
Üzerine tereyağı ve pul biber ile hazırlamış olduğumuz sosu gezdirip servis yapalım.

    Elisam2022 yok kavuruyorum kıymayı biraz öyle ekliyorum çorbaya ama içine kemik yada et suyu mutlaka koyuyorm buzluğumda hep olur daha lezzzetli oluyorz

      Benim bugün menüde sebze çorbası yanına makarna var 🤗

        Elisam2022 🤣🤣🤣Kız benim esimde yemek secmez ama sebze yemez🤣 ama ona göre yemek secmiyor sebze de illlaaa et kiymq olacak etçil öküz kocam😂