Elisam2022 aaaa çocukmu 1 de uyuuor? Neden o kadar geç ya
Yemekkkk
Elisam2022 ben şu an kızımı uyutuuom mesela het gece böyle uyur ben de erkenden uyurum
Sahra5 Bi ara 10da uyuyordu, bu ara niyeyse uyku düzeni alt üst oldu ya. 12de falan uyuyor sabah 11de uyanıyor. 10da uyudugu zaman gece uyanıyor 2 saat uyumuyor oyuncak oynuyor falan valla cok yoruluyorum
Sahra5 Keşke benimki de uyusa.. En azından evi toplarım dinlenirim
Elisam2022 kaç aylık?
Elisam2022 yardım edecek kimsen yokmu??
Bi de benim kızım hep yanlızlığa öğrendi sanırım düşün şu an kucağımda kendine ninni söulüyo😂😂🤦🏻♀️ hep kendi kendine oynar falan
Ama mesela küçükken saat 12 de falan uyurdu gece 3 defa uyanırdı 12 de uyup saat 1 de uyanıp bir saat uyumaz ağlardı falan şimdi şükür 10 da uyuor artık gece 3 değil iki defa uyanıyo şükür yani rahatım biraz
Sahra5 14 aylık. Büyüdükçe uyanmamasi gerekmiyor muydu yaa.. 10 15 gundur bu böyle, gece uyanıp 2 saat oynuyor. 2 güne bir yapıyor bunu her gün de değil. Sanki alışkanlık oldu. Önceden 10da uyur gece de 1 2 defa uyanırdı. Bu aralar gec uyuyor, gec uyuduğu zaman uyanmıyor gece fazla çünkü uykusuz olduğu için bayiliyir resmen. Erken uyursa gece uyanıp 2 saat oynuyor. Benimki şımarık büyüyor gibi, hep kucak hep bi yanına insan istiyor. Tek başına oturup max 10 dk oynuyor yanımda sonra mizilama başlıyor. Sonra pacama yapışıp ağlama seansı. Hiç bi bok yapamıyorum bu yüzden..
Elisam2022 Benimde 16 aylık yeni uyudu😓 Hastaydı tüm düzeni bozuldu valla bizde onlarla perişan oluyoruz çok yorgunum cok
HaHasmeftune Hasta ise lafım yok ama durup dururken neden böyle yapıyor anlamıyorum. Bu gece sırf rahat yatsın uyanmasn diye gece uykusuna zorlamadim ne zaman isterse o zaman uyusun dedim, 00.30da uyudu. Ona rağmen yine 5te uyandi, yine 1 buçuk saat uyumadı. Çocuk istemek cocuk yapmak delilikmiş bunu anladım gerçekten. Ama bir daha ASLA.
Elisam2022 Öyle dene hayırlısı olsun ama çocuk evet gerçekten çok zor Allah yardımcımız olsn
Elisam2022 Ay kusura bakma bildirim gelmedi ben şimdi gördüm senin yazdığını, ben bu tarifle yapmaya başladım ama artık göz kararı yapıyorum çoğu zaman et yerine kıymayla yapıyorum kızım etle yemiyor diye kıymayla da güzel oluyor
500 g kuzu gerdan eti
1,5 litre su
Terbiyesi İçin;
5 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
1 su bardağı su
Üzeri için;
Pul biber
2-3 yemek kaşığı tereyağı
Etleri düdüklü tencereye alalım, üzerine suyu ilave ederek kapağını kapatalım ve 30-35 dakika pişmeye bırakalım.
Etler piştikten sonra hızlı bir şekilde soğuması için ayrı bir tabağa alalım. Etler soğuduktan sonra didikleyelim.
Diğer taraftan çorbanın terbiyesini hazırlayalım. Bunun için bir kaba yoğurt, unu, yumurta sarısını, limon suyu ve içme suyunu ilave ederek güzelce çırpalım.
Haşladığımız etin suyunu süzelim, çorba yapacağımız tencereye alalım. Yaklaşık 4 su bardağı et suyu çıkacaktır.
Hazırladığımız yoğurtlu karışımı et suyumuzun içine yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edelim.
Kaynadıktan sonra didiklenmiş etleri de ekleyerek kısık ateşte çorbamızı kaynatalım.
Son olarak çorbanın tuzunu da ilave edelim, 5 dakika daha kaynatarak ocağı kapatalım.
Üzerine tereyağı ve pul biber ile hazırlamış olduğumuz sosu gezdirip servis yapalım.
HaHasmeftune Amin amin
TombulHatun Kiyma ile nasıl yapiyorsun benim de eşim yemez kırmızı et. Kıymayı top top mu yapiyordun
Elisam2022 yok kavuruyorum kıymayı biraz öyle ekliyorum çorbaya ama içine kemik yada et suyu mutlaka koyuyorm buzluğumda hep olur daha lezzzetli oluyorz
HaHasmeftune mercimek çorbası, biber dolması, havuç tarator
SelamCanimBenAmcanim bugün menulerimiz ayni Bende bugün biber dolması çorba yapacam ama yanina yogurltu semizotu yapicammm😍
HaHasmeftune bnm de 🤭
TombulHatun Et suyu da yemiyor benimki qgsjsh kızımla kendime yapacam ama et ile
yagmurum o yuzden Bugün menüde biber dolmasi var😄😄
Benim bugün menüde sebze çorbası yanına makarna var 🤗