Deleted18 anladım. İkisi de abdesttir. Sadece gusül abdesti olmayan bir kişi ibadet yapamaz. Niyetler farklı evet ancak gusül abdesti daha önemlidir. Normal abdestin olmadan saatlerce durabilirsin ancak gusülü geciktirmek iyi değildir. Buradan düşünerek de hareket edebilirsin

Deleted18 gusül ile de namaz kılınabilir canım. Evet niyetler farklı olabilir ama gusülden sonra normal abdest alma zorunluluğu yoktur. Tabi normal abdest almak sünnettir, isteyen alabilir. Ama kesinlikle gusülle namaz kılınmaz diyemeyiz.

Moomy Namaz abdesti gusül abdestinin farzlarından sayılmaz. Zaten gusül abdesti aldığınız zaman namaz abdestindeki tüm azaları da yıkadığınız için hiç almasanız da sadece gusül ile abdesti kaçıracak bir durum yaşamadıkça namaz kılabilirsiniz. Gusül alırken namaz abdesti almak, niyet etmek, abdeste besmele ile başlamak, azaları sağdan başlayarak yıkamak gibi maddeler guslün sünnetleridir. Gerçi buna sünnet deniliyor ama tam bir delil olmamakla beraber. Çünkü Hz. Aişe validemiz Peygamber Efendimizin gusül aldıktan sonra namaz abdesti almadığını belirtmiş rivayetlerinde. Bu da bize gusül alınca namaz abdestinin şart olmadığını gösteriyor. Aslolan ağza ve burna su verdikten sonra tüm bedeni kuru yer kalmayacak şekilde yıkamaktır. Bu üç şart yerine geliyorsa abdestiniz kabul olmuş oluyor. Tertip sıralaması sizin düzeninize kalmış.

zarifhanim Gusletmek isteyen kimse niyet ederek besmele çeker. Ellerini yıkar, vücudunda bir necaset/maddî kirlilik var ise onu temizler, avret yerlerini yıkar. Sonra sağ eli ile üç defa ağzına su vererek iyice çalkalar, daha sonra üç defa burnuna su çekerek temizler ve namaz abdesti gibi abdestini tamamlar.
    Üç defa ağıza buruna su verdikten sonra namaz abdesti gibi tamamlanır diyo burada sadece ağıza buruna ve başa sonra sağ sol omuz diye tamamlanmiyormu

Moomy bunlar sünnet ve müstehap olan maddelerin eklenmiş hali. Hani ağza ve burna su verme işlemini namaz abdesti alırken de gerçekleştirip gusüle öyle başlayabilirsiniz demek gibi bir tavsiye. Böyle abdest alırsanız elbette güzel olur. Benim dediğim şey sadece ağza ve burna su verip tüm bedeni yıkasanız da abdestin farzlarını yerine getirdiğiniz için kabul olmasıydı. Tekrar namaz abdesti almanız şart değildir. Diyelim ki gusül abdesti alacaksınız hiç namaz abdesti almadan ağzınıza burnunuza su verip yıkanmaya başladınız. Bu şekilde de abdest olur. Yaptığınıza yanlış diyemez kimse. Velhasıl şartlar yerine geliyorsa ne şekilde gusül abdesti alıyorsanız alın, yeter ki alın abdest doğrudur 😊

ben gusülsüz isem önce gusül alıyorum, yıkanmam bittikten sonra da normal namaz abdesti alıyorum 🙏🏻 namaz vakti degilse namaz abdesti almıyorum gusülden sonra namaz vakti yakınsa ikinci abdesti alıyorum

Bak simdi ortaya bisi atacam, denirki cibildak namaz abdesti alinmaz falan karistiram olaylari😄😄