Kızlar merhaba gusül abdestinden önce normal abdest alıp sonra mı gusül abdesti aliyosunuz yoksa sadece gusül mu aliyosunuz doğru olanı hangisi
Gusül abdesti hakkında
İlk abdest sonra gusül
Moomy gusülün farzlarını yerine getirdikten sonra sıralamanın bir önemi yok benn önce gusül sonra normal abdest alırım çocukken bizim hocamız öyle öğretmişti öyle kalmış ben öyle yaparım
Citiralevvv bende öyle yapıyorum. hani sadece gusül alanı duydum ondan sordum
TombulHatun bende ilk abdest alıp sonra gusül alıyorum canım teşekkür ederim cevabın için
- Düzenlendi
Moomy gusul farz normal abdest sonrasında veya öncesinde alinabilir ama zorunlu degil ben sadece gusul alıyorum
Moomy gusülden önce namaz abdesti almak sünnettir. Bende gusülden önce alıyorum ama eğer halim yoksa sadece güsul alıp çıkıyorum 🤷🏻♀️
keyfimvekahyasi ikiside geçerli o zaman
Moomy evet canım namaz abdestiyle başlasan da olur normal gusül alıp çıksan da olur
keyfimvekahyasi teşekkür ederim canm cevabın için
Ben sadece gusül alıyorum ama bana önce abdest almak değişik geldi ilişkiden sonra cenabetken yani abdest alınır mı bilmediğim için soruyorum 🤗
Gokkusagim yani oda var tabi canım haklısın
Moomy gusül abdesti zaten tek başına abdesttir. Ardından tekrar abdest almak gerekmez abdest bozulmadıysa ibadet yapılabilir. Normal abdesten farkı belirli durumlardan sonra zamanı çok geciktirmeden alınması gerektiği. Bize her zaman anlatılan öğretilen buydu hiçbir hocadan farklı bir şey duymadım
Moomy ilişkiden sonra normal abdest ile mi namaz kılıyosunuz? Gusül almıyo musunuz?
buzdankalpler gusül abdesti de alıyorum canım yazmayı unutmuşum ikisini alıp sonra namaz kiliyorum
Moomy ben hep önce normal abdest alırım sonrada gusül alırım öyle çıkarım
normal abdest alırım sonrada gusül alırım.
aykirikadin gusül olmadan normal abdest alınmaz diye biliyorum bi araştırın sorun isterseniz bir hocaya