Moomy önce namaz abdesti alıyorum sonr gusül abdesti öyle rahat oluyor içim

buzdankalpler bana da gusül olmadan normal abdest almak değişik geldi bir fikrim yok ama önce gusül alıp temizlenmek gerekir gibi

Moomy gusül almıyor musun canım. Gusül abdest ile normal abdest birbirinden farklı şeyler. Temizlenmek için gusül almak zorundasın.

HaHasmeftune gusülsüz normal abdest olmaz canım emin misin önce normal olduğuna. Hatta gusülden sonra direk ibadet bile yapabilirsin bu sebepten normal abdest almak şart değildir gusül alındıysa. Sonuçta cünüpsün gusül almamışsan ve cünüp halde abdest alınmaz

buzdankalpler Evet canım önce elleri avret yerini tum bedeni kirden pisten arınmalı besmele çekip normal namaz abdesti alıyorm daha sonra gusül abdesti alıp çıkıyorum bunu kendimi bildim bileli bu sekilde aliyorjm ve bunu hoca söylemişti Gusül abdesti farz.
      Gusül öncesi namaz abdesti almak sünnet

Moomy eee benim hocamda once gusul sonra normal namaz abdesti, biri şöyle aciklamali yazsin kafamizda soru isaretleri kalmasin, gusul nasil alinir arkasindan namaz abdesti almak sart midir sadece gusul yeterli midir falan filan iste😎 bilmek aayip deel ogrenmemek ayip, diiiimi🙃

Fiskiyiyesice Aşko Gusül tek başına yeterli diye biliyorum. Öncesinde namaz abdesti almakta sünnet yani sadece gusül alsanız bile gusulunuz geçerli. Ben kendimi daha iyi hissediyorum namaz abdesti alarak

HaHasmeftune yani bende oyle illa alirim, esime sordum ula dediiimmm girmenle cikman bir.oldu ne zman abdst aldin gevur musun sen dus mu alip cikion dedim bi guldu bi guldu bana, sen nasil alion dedi gusul sonra namaz abdesti dedim heh ben onu almiom dedi oyle oluyomusmu dedim, evet oluyor sart degil dedi heeee tmm madem dedim ama ben alismisim illa aliom yani

Fiskiyiyesice kiz benim esimde gusül alip çıkıyor😂 ama benim içim rahat etmiyor manevi olarak iyi hissedemiyorum toptan temizlik yapıyorum çıkıyorum😃🤣

Bende sadece gusül alıyorum acaba doğru mu yapıyorum bilmiyorum internettekine göre yapıyorum yanlışım varsa düzeltin kızlar besmele ile sol ayak ile giriyorum niyet ettim gusül abdesti almaya diyorum ağzıma bolca su burna bolca su sonra duş başlığı ile yapıyorum bu arada kafama 3 kere su tutup yıkıyorum sonra kollara 3 kere ve diğer yerleri normal yıkıyorum çıkmadan yerde su biriktiği için ayaklarıma su tutup çıkıyorum doğrumudur acaba

delihatunum açıkcası şunu söylemek isterim ilkin gusül alarak ibadet yapabilmek için cünüplükten çıkıyoruz sonra da normal abdest almak gerek ki ibadet yapabilelim. Gusül alırken gusül için niyet edildiğinden namaz abdesti yerine geçmeyebilir

HaHasmeftune öyle bir şey hiç duymadım. Hatta sahabelerden biri sadece gusül abdesti aldığını ardından normal abdest almadığını belirtmiş.

Deleted18 bunu kimden duydunuz? Gusül abdesti ile ibadet yapılabilir. Sadece gusül abdesti alıp ibadet yapanların içine böyle şüphe düşürmeyin. Çok yanlış. Hiç bilmiyorsanız güvenilir kaynaklara bakın. Gusülden sonra isteyen normal abdest almak isteyebilir sürekli böyle yapmayı daha uygun bulabilir kendisince bu takvadır. Ama haşa gusül işe namaz olmayabilir demek de nedir

delihatunum gusüle başlarken ağza burna su ve tüm vücudu yıkayabilirsiniz. Küpe kullanıyorsanız vücudunuzda herhangi bir yer kurumadan küpe ile küpeyi ıslatıp kulağınızdaki deliği de temizlemelisiniz