Gokkusagim Ben kendim de seçici insanım ama eşim daha çok seçicidir. Yani sinir bozucu bir seçicilik. Hiç evimde doğru düzgün sebze yemeği pişmedi. Yapsam da eşim yemedi. Zeytinyağlı taze fasülyeye, bamyaya, karnabahar salatasına bayılırım mesela ama o hiç tatmadığı için yapmıyordum. Kızım doğduğundan beri ikimiz ne yersek pişirmeye başladım. Eşim Maydanoz, biber, soğan, tereyağ, zeytinyağı hiç bir surette yemek salata sarma dolma içinde yemiyor. Bunlarsız yemeğin tadı da olmuyor. Yemek yapacağım vakit dolma hazırlıyorsam ona soğansız kendime soğanlı maydanozlu iç hazırlıyorum. Kısır, salata, meze gibi şeyler yapacaksam soğansız maydanozsuz dere otu, nane, roka gibi tüm yeşillikleri koymadan hazırlayıp yarısını kendime ayırıp yediğim şeyleri öyle içine ekliyorum. Pizza, pide gibi şeyler yapacaksam da aynı şekilde yemediği malzemeleri eklemeden ona yarısını ayırıp kendi yediklerimi ayırdığım tabağa ekliyorum. Ben çareyi aynı yemeği iki farklı şekilde sunmakta buldum. İkimiz hep aynı şeyi yesek ömür boyu çocuk menülerinde ne varsa ondan yiyeceğiz. Yada patates kızartması, makarna ve fastfood ile ömür geçireceğiz. O yüzden en azından yorulmadan kendime ayrı ona ayrı yemekle uğraşmadan bu şekilde zevkimize göre hazırlıyorum. Sizde yapacağınız yemeği ona göre hazırlayabilirsiniz. 😊