Gokkusagim Ben kendim de seçici insanım ama eşim daha çok seçicidir. Yani sinir bozucu bir seçicilik. Hiç evimde doğru düzgün sebze yemeği pişmedi. Yapsam da eşim yemedi. Zeytinyağlı taze fasülyeye, bamyaya, karnabahar salatasına bayılırım mesela ama o hiç tatmadığı için yapmıyordum. Kızım doğduğundan beri ikimiz ne yersek pişirmeye başladım. Eşim Maydanoz, biber, soğan, tereyağ, zeytinyağı hiç bir surette yemek salata sarma dolma içinde yemiyor. Bunlarsız yemeğin tadı da olmuyor. Yemek yapacağım vakit dolma hazırlıyorsam ona soğansız kendime soğanlı maydanozlu iç hazırlıyorum. Kısır, salata, meze gibi şeyler yapacaksam soğansız maydanozsuz dere otu, nane, roka gibi tüm yeşillikleri koymadan hazırlayıp yarısını kendime ayırıp yediğim şeyleri öyle içine ekliyorum. Pizza, pide gibi şeyler yapacaksam da aynı şekilde yemediği malzemeleri eklemeden ona yarısını ayırıp kendi yediklerimi ayırdığım tabağa ekliyorum. Ben çareyi aynı yemeği iki farklı şekilde sunmakta buldum. İkimiz hep aynı şeyi yesek ömür boyu çocuk menülerinde ne varsa ondan yiyeceğiz. Yada patates kızartması, makarna ve fastfood ile ömür geçireceğiz. O yüzden en azından yorulmadan kendime ayrı ona ayrı yemekle uğraşmadan bu şekilde zevkimize göre hazırlıyorum. Sizde yapacağınız yemeği ona göre hazırlayabilirsiniz. 😊

Deleted18 Ben gündüzleri müsait olamıyorum, boş olduğum geceleri bakabiliyorum foruma 🥲

Deleted18 teşekkür ederim. Ben ev hanımıyım 🥲🥲 ama her ne kadar icra edemesem de mesleğim din kültürü öğretmenliği ☺️

Deleted18 Ara vermek iyidir diyelim ya ☺️ ömrümün her safhası hep koşturmaca, okul telaşı iş telaşı halinde geçti. Ev hanımlığı beni epey dinlendirdi. Sonra anne olunca yeni meslek edinmiş oldum. İnşallah şu dinlenceye bir gölge düşmez 😅

zarifhanim oo buzden daha zor durumda olanlar varmış. Benim eşim soğan istemiyor yemeğe de sonradan eklemek mümkün değil ben de blender dan geçiriyorum tadı biraz değişiyor ama hiç koymamaktan iyidir. Yemekleri bu şekilde yaptığım için taze fasulye bamya tarzı şeyleri de yiyor

Deleted18 Ben mesleğimi yapmayı çok isterdim ama ömür boyu değil. Vaktinde hep fahri hocalık yaptım atanmayı beklemediğim için. Ama evlenene kadar hep çalıştığım için dinlenmeye hiç vakit ayırmamışım o kadar ihtiyacım varmış ki. Hani strese girecek bir durumum yoktu, işleri hallettikten sonra günün belki yarısı bana kalıyordu. Sevdiğim her şeyi yapabiliyordum. Zaten İki yıl sonra bebeğimi kucağıma aldım. O büyüyene kadar sadece onunla ilgilenmek istiyorum, hem işe hem eve hem aileme kendime yetişmek bana göre değil ya, çalışan tüm bayanlara özellikle çalışan annelere çokca sabır diliyorum. Eşim market aldı, gölgeden kastım oydu tekrar bir iş serüvenine girmek. Kızımı da kimseye emanet edemiyorum, aklım kalıyor beraber çalışıyoruz haftanın 3 4 günü. Benim için yorucu bir süreç oluyor hem kızımla ilgilenip hem eşime yardımcı olmak. Sonra gelip ev sorumluluğuna yetişmek. Haftanın tüm günleri gidemiyorum o yüzden. Bir gün gidersem ertesi gün gitmiyorum. Böyle bir durumumuz olmasa hiç çalışmayı düşünmezdim. Ev hanımlığı bence büyük bir nimet. 😊

zarifhanim tabi canım bende ev hanımıyım çalışmıyorum. Annelik tüm mesleeklqqrde birinci gelir. Allah sağlık sıhhat ve bereket nasip etsin

Sedaa keşke benim buzluğumda da dondurma kabında sarma olsa 😂

😂😂😂Keşke benimde dondurma kabında sarmam olsa hahah 😂😂

Nurtrhnx1 vala benimde çekti ne yalan Söyliyim kız Allahtan elimizden geliyor çok şükür yapalım yiyelim ohh😂