ayssse simdi şeyde derler kendi cinsel orgaini gorursen gusul gerekir ben kursdayken salagin biri dediki abdest aldiktan sonra ozel bolgene ve tuvalet deligine bakarsan abdestin bozulur kucuktum bende sormadim kimseye ne bilim kucuk akli aylarca bakmadim oraya abdest aldiktan sonra 😅😅
Oral
Tahtaya oral yapmıyoruz sonuçta bizim de hoşumuza gidiyor ve ıslaklık oluyor. Bu yüzden de gusül gerekir diye düşünüyorum
R yapmakla ne alakası var ya? Görmek, görünce hallenmek durumunda alınır. Dönüp paylasımıma baktım eksik yazmışım sonra onu tekrar ekledim.
Ask_hosmus tarikatlarla yakından uzaktan alakam yok şükür 🥰
TombulHatun
Ben ona yaptığım yorumu gördün sonucta diye oraldan bahsettim. Seninde oral demediğini biliyorum yani. Neyse bebegim 😁
superisi_ iyi geceler bebeğim 😂😂😂😂😂😂
TombulHatun bundan sonra bebegimsin 😁😁
superisi_ al başına belayı neyse 🤣😂😂
Kara bela 😁😁
TombulHatun yani çünkü kendi kafalarına göre kural çıkarıyorlar bizim dinimiz bu kadar zor bir din değil, bı ara ben kuran dersi alıyordum o zaman 2. Oğluma hamileydim , özel dersti , ben elif ba yı bitirip Kur’an’a geçince bı kelimeyi yalnış okumuştum kadın bana demesin mi dikkatli oku haşa dinden çıkarsın dedi 😂 bende dedim yani bilmeden yalnış yaptım nasıl dinden çıkıcam ki , sonrada kadın anlattı bı tane tarikata göre yaşıyormuş hareket ediyormuş vs yani 🥴
Yildiz3zz merhaba öncelikle sizi bilgilendirim burda tüm postu okudum ve yalnış olan çok şey var. Dini açıdan meni ve mezi diye iki ye ayrılıl. Mezide gusül gerekmez ama menide gusul gerekli. Siz eşinizle yaptıgınız her olayda mezi geldiginde gusule gerek duymadan normal abdes alıp gününüze devam edebilirsiniz ama meni geldiginde mecbur gusul almak şarttır. Mesela illa kocanızla olmanız değil rüyalandığınızda bile eğer meni geldiyse gusul şartır☺️☺️
Yildiz3zz hatta şöyle açıkliyim bazı arkadaşlar eşini
Çıplak görülürse gusul gerekir demiş. Bu şöyle 2 meshepte ikiye ayrılır
Hanefi mezhebine göre; avret mahalline el sürmek abdesti bozmaz. El sürülen, ister kadının avret yerleri olsun, isterse erkeğin, farkı yoktur. soyut (yalnızca) el sürmekle abdest bozulmaz.
Şâfiîlere göre, bir erkek veya kadın, kendisinin veya başkasının ön veya arka avret yerini elinin içi ile tutsa, abdesti bozulur.
İki meheptede görmek gusul almak veya abdes almak gerekmez ama şefi meshebinde ellemk abdesti bozar ☺️😊😊
Yildiz3zz Ben kendi düsüncemi yazayım.Egerki yaparken haz duymadan sehvet duymadan sırf kocami rahatlamak icin yaparsam gusule gerek yok ama bende sehvet duyarsam yapmam gerekir
Ask_hosmus ay tövbe böylr insanları korkutup soğutuyorlar malesef