Merhabalar
bugün biraz içimi dökmek istedim bu hayatta iki tip kaynana vardır biri bariz kötüdür bildigin bile isteye kötülük yapar ve bunuda saklamaz gönül rahatlıgıyla da kötü bir kaynanam var der geçersin . Burda okeyiz

İkinci tip kaynana ise en tehlikelisi bence şöyle ki Çok sessiz sakin görünür kızım kızım der ama seni geri planda baskılar oglunu zaten zamanında baskılamıştır salmıştır sahalara ogluda aman annem sinirlenmesin diye düşünmeye gerek kalmadan annesinin hoşuna gitmeyecek şeyleri yapmaz direk karısıda da hayırı çeker ve ortam bozulur dış görünüşte kaynana karılmamıltır ve senle kızım kızımlı konuşur ama iç yüzünde ki olay ise kocan içinden geldigi için degil en başında annesinin hoşuna gitmeyecegi şeyi karısının istemesine karşın yok sayar yapmaz veya bu kaynana yine sana kızım kızım canım canım der gider kocasını yani kayınbabanızı işler bunada çok şahit olmuşsunudur tabi ki Dile getiremezsiniz çünkü gelin olarak siz nankör ilan edilirsiniz neden mi kaynananız size kızım gel kızım git der aman yavrum aman canım der daha napsın insanlar görmüyor mu sanki kadını sakin mülayim biz ne kaynanalar varda görmemişiz nankörmüşüz .
ve bugün anladım ki zaten anlamıştımda bir kez bir kez daha emin olmakla birlikte benimki ikinciye giriyor resmen her defasında yaa kadın iyi işte iyiiii boşver yanlış anlamışsındır kötü düşünme diye diye seneleri geçirdim bugğn bir kez daha şahit oldum ki hayır bariz kötü herkeste herşeyin farkında aman sus idare et işte kafasında ay yemin ederim başıma agrılar girdi yaaa cidden ya anası olmayan biriyle evlenecksiniz yada anası benim kendi annem ki gibi uzakta olacak evlilik Geçmek bitmek bilmeyen bir baş agrısıymış bu ara da kocam dünya iyisidir ama keşke evlenirken uzakta oturma şansımız olsaydı o kadar güzel olurdu ki çünkü eşim telefonla müdahele ettirilebilecek biri degil allahtan rabbim sen duamı biliyorsun ozaman 🤲
(not ; şu kafada degilim Oglanın annesi olmasın kadının annesi olsun gitsin gelsin asla degilim kendi annem eşimi arayıp en ufak bir yorumda bulunamaz bilir benim kızacagımı ben müdahele ettirmem kendi evliligime anneleri ama kendi aileme müdahele edebildigim için bu dilekte bulundum sadece )

Enerciii

Benimki 1. Tip kaynana. Evliliği bi dönem zehir etti bana. Şuan konuşmuyoruz. İlki de ikinciside kötü canım. Evladının evliliğini düşünmeyen kaynananın tipi mipi olmaz kötüdür net👌🏻

superisi_ ama işte konu şu senin ki birinci tip gibi oldugu için sen konuşmamayı seçtin ama benimkinde olmuyor işte kadın görünürde iyi ben bile bazen inanıyorum heralde beni seviyor diyorum yani ilki gibi olsa mk ben böyle işin diyip resti çekerim millette haah iyi yaptın haklısın der

Enerciii valla Allah’ın yanında nasıl bir iyilik yaptım bilmiyorum ama çok şükür diyorum hem görümcem hem kaynanam okadar iyiler ki tabiki kfikir ayrılığımız tartışmalarımız oluyor ama o orda kalıyor kimse ilerisine taşımıyor ve hep cidden arkamda duran bir kaynanam var bir ortamda asla arkamdan konuşturmaz hem torunumun annesi hem oğlumun eşisin ben sana nasıl kötü olayım diyor ee tabi bende saygıda kusur etmem birde altlı üstlü oturuyoruz biz Allah kötü kaynanadan sakınsın hepimizi 🫶🏻

bukii27 tamam ama bunları benimki de yapıyor kendi sınırlarında kendisinin iyiligine yarar şeyler oldugu için mesela laf söyletmez neden oglunun karısı kötü demesinler ama mesela evime bir arkadaşım gelsin ikinciye de gelmeye yeltensin başlar didiklemeyi kocamı en basit bu bu arada daha farklı olaylar var da burda anlatmamayım 🤣

Enerciii yok canım kendi çıkarı olmadığı şeyler de de öyle mesela oğlum durmaz benim dışarda işim olur ver bana git sen der sonra eşimle dışarı çıkacak oluruz bana bırakın gidin kafanıza göre der kökü öyle yani 😂😂seninde allah yardımcın olsun ev senin istediğin girer çıkar ne alaka ya anlamıyorum böyle insanları

Enerciii benim kaynanam 1.değil 2.hiç değil vallahi pamuk gibi kadın😂 hergün telefonlaşırız annem neyse oda o. Sevdiğim adamı doğurmuş kızz kadın en büyük iyiliği yapmış bana daha ne yapsın🤣🤣🤣🤣zamanında çok çekmiş çok ürkek çekingen sivriliği yoktur kızım yavrum dilinden düşmez hiç 😍 Bide eltim oldu şimdi daha yeni nişan yaptılar ne yalan söyleyim kıskanıyorum kaynanamı :dd

Enerciii uzakta oturmak çare değil. Mesela bir iki güne kp bana gelecek Mayıs’a kadar bende kalacak. 3 senedir evliyim 3 senedir böyle. 😔

etoile ay her derdin de ayrı bir derdi var hadi kaynana kalırda adamla aynı evde saatlerce zor olurdu sanırım ya hele birde evde takılan biriyse temizlik bile yapılamıyor

Enerciii 6 7 ay boyunca onları sürekli görmeye geken misafir. Ben böyle olduğunu bilseydim evlenmezdim. Ailemde başka şehirde. Evlenip geldiğim yerde çevremde yok. Ve ben böyle ailede büyümedim. Bizde çocuğunda olsa kimse rahatsız edilmez. Ben asla yapamam diyordum. Malesef eşim ailesine çok düşkün. Mesela diğer eltim bakmam diyo açık açık kocasida bir şey demiyor ama benim kocam çok hassas bu iyi bir şey merhametli, duyarlı ama ne bilim ya sadece biri yapınca o da zoruma gidiyor. Bende bi içimi dökmek istedim

etoile kayınpederinizle beraber mi geliyorlar? Benim kayınpederim eşim 18 yaşındayken vefat etmiş babamda ben 2 yaşındayken vefat ettiğinden bi annelerimiz geliyor ben çok memnun oluyorum çünkü anneler geldiğinde çocukların başında dursunlar ben rahat temizlik yapayım sırtımda çanta olmadan kolumda çocuk olmadan dışarı çıkayım diye can atıyorum kdkddk

Enerciii 1. Tip kayınvalide 2. Tip kayınvalideye göre daha masum kalıyor neler yapacağını biliyorsun ama 2. De öyle değil maalesef. Çok şükür benimki öyle değil. Biz farklı şehirlerdeyiz ama kötü olan farklı şehirde de olsa yapacağını yine bir şekilde yapar. İçinde olduktan sonra. Kayınvalideleri anlamak gerçekten çok zor çok garipler Allah her şeyin hayırlısını nasip etsin

kubrakingoktug canım benim kv 2 yıl oldu rahmetli oldu. Şimdi benim kp çok tembel biri bı suyunu kalkıp içmez. Kızları bakmıyor aynı yerde oturmalarina rağmen. Hele bir kızı ile kapı komşu bir yemek bile getirmiyormus. Diğer oğlu ile de yan yana oturuyorlar onun karısı ( eltim demek istemiyorum sahiplenemiyorum ) çok fena çok kötü biri diyo ki diğer gelinlerin baksın. Burda ki eltimde bundan aşağı kalır yanı yok ona göre bir tık daha iyi. Sorun diğer erkek çocukları bu duruma bir şey demiyorlar işlerine geliyorlar. Çünkü babaları babalık etmemiş. Yani okutmamis öyle cimrilik yapmış. Benim eşim sadece okumuş. O da hep birileri burs vermiş yurtta falan kalmış çok zor şartlarda yani. Neyse herkes babam babalık etmedi biz niye bakalım ki diye düşünüyor. Benim eşimde ne olursa olsun o babam kimse bakmazsa ben bakarım diyo. Benlede kibar kibar konuştu kabul eder misin dedi. Bende tamam dedim. Zorlanıyorum evet. Özellikle kp surekli misafir gelir yani o şu bu su bitmiyor. Rahatsizda oluyorum ama nir kere tamam dedim diye birde kimse bakmıyor diye öyle sorun etmiyorum. Başka şeyler varda çok uzun ya

Enerciii 2. Tıp kaynana ya syleki görümcemin basina geldi bu durum kaynanası hep yüzüne güler kızım kızım derdi gorumcesi söz konusu olursa gelini hep bı kenara iterek oğlunu alttan alta islerdi yani mesela bunlar ortak iş yapıyorlar görümcem ewine robot istedi mesela gorumcesine ilk aldirirdi kaynanası sonra bnm haberim yok falan derdi yüzüne güler arkasından işimi yapmaz gücüme bakmaz derdi ki görümcem asla öyle bir insan değildir elin bin jat yabancisina yardım eden bir insandı yani kadın alttan alttan herşeyi yapar melek gibi görünürdü we gorumcemin ewliligi onun sayesinde bitti çünkü gerçekten 6sene çok çabaladı etti ama hep melek göründüğü için görümcem nankör para göz ilan edildi hep kötü göründü Allah bylesinden korusun kötü kaynananin ne yapacağını bilirsin en azından kötü hu bunu kesin yapmıştır dersin melek yüzlü şeytan kendini sonradan gösteriyor gösterse de manipüle ederek kendini haklı çıkarıyor malesef durum bu.