lidyaaa__ burda oyle diyorlar canm benm biseyi yakip eklem yerlerin mesela bilegine basiyorlar dua okuyup bende pek anlamiyorum boyle seylerden ama gecmis oyle dedi

lidyaaa__ valla canım benim kaynanam oldu ama iki cocuguma da bana da esime de kayin babama da gecmesi bilmiyorum yani dr da demis benim esim oldu aynı yatakta uyuduk bana gecmedi diye her insana gelmiyo bu bi bocek ve yumurta bırakıyor evet kaşıntı etti mi baya rahatsız eder uykuyu kaçırıyor kaynanamdan biliyorum duştan sonra da cok felaket olur saglik ocago kaynanama bi sabun vermis onla yikandi sabun üstünde kurudu ve ustune vazelin ve kukurt karisimi bsy yazmis eczaneden onu surdu ertesi gun 2. Kez yikanmadan bidaha sirdu sonra 3. Kez herseyini 60 derecede yikadik carsafibi yorgan yuzunu sonunda gecti bereket bize bulasmadi bilegine bakip anlamis gectigini dr yani saglik ocagina dr a gidebilecegin yere git cnm baktin olmuyo evi ilaclat ya bu bo bocek dedigim gibi demek ki cok yere yumurta birakmis ilaclatma imkanin olursa yaptır yani

lidyaaa__ canım benzil benzuat karışımı duydum mahalledeki aktarımız demişti ona bu vakadan çok geliyo şehir dışına bile kargo yapıyor. Tiktokdan bakabilirsin ismi lokman hekim ferhat aktaş

kargobant Tesettür ederim. Tiktok kullanmıyorum ama indirip bakicam. Şuan çocuklarıma kükürtlü sabun kullanıyorum iki gün oldu ferahlatti biraz gece kaşıntısı azaldı.

lidyaaa__ eczanede özel kükürtlü krem yapılıyor pis kokulu çocuklar için ayrı size ayrı onu surup aynı kıyafetleriniz 3 gün kalıyor ve duş alıp o kıyafeti 90 derce yıkayın nemlendirici losyon var onu sürün 7. Günde kaşıntı geçmez ise yine 3 gün kuralı yapıyorsunuz okadar zor bir süreç ki yaşayan bilir
      Yani bukadar ülkeyi saracak uyuz nasıl oldu bilmiyorum insanlar tedavisi bitmeden hereyere gidiyor biz 20 gün dışarı çıkmadık
      Bakın hergun nevresim yikiyayin koltuk örtüsü yikanacak sirkeli su ile bolca halıları supurup iyice silin zor zor zor yorucu ama çok iyi olurusunuz inşallah sizin bebeğin çok fazla ilerlemiş

Yusra Çok ilerlemesi aslında direk önlemini aldım. Bebeğim zaten egzama yaraları vardı biraz da o yüzden çoğaldı

Yusra Canım temizlik konusunda hepsini yapıyorum zaten şuan da eşimle bende yok kızım da azaldı bir buçuk yaşındaki oğlumu acile götürdük krem verdi işe yaramadı cildiye ye götürdük birkaç gün önce losyon ve duş jeli verdi şuan biraz daha iyi teşekkür ederim önerileriniz için birkaç gün onları kullanicam geçmezse eczaneden söylediğiniz karışımı yaptircam ☺️

lidyaaa__ benim çocuğumda da var egzema ve ayni uyuzda olduk böyle egzema ve uyuzu nasil geçirdiniz acaba egzama için ne kullaniyorsunuz

Queen_ Uyuza özel cildiye dr solarat diye bir krem verdi 5 gün kullandık ardından excipial lipo vücut kremini 1 hafta kullandim. Birde xabion diye bir losyon 3 gün üst değiştirmeden kullanıp 4. gün duş aldırıp kıyafetlerini 60 derecede yikadim, geçen cuma günü bitti işte kullanımları (sonra ben iki çocuğuma da kükürtlü sabun kullandim çok etkisi oldu tek tük yaralar var şuan da). Dr a fotoğraf attık uyuz yaraları geçmiş egzama devam ediyor aynı kremlerde devam edelim dedi
            daha önce aldığım yüzü için (3 gün pelitel) ve coresatin pembe krem, vücudu için Bioderma atoderm bakım kremi duş aldırırken de Bioderma nın peelingini kullanıyorum, biraz masraflı yorucu ama buna değiyor inanın. Benim bebeğimin aynı zamanda yumurta alerjisi de var çok karışık 😵‍💫

lidyaaa__ bişey diyeyim mi benim bebeğim de böyle atopik dermatit denildi uyuz oldu ve kaç gündür ayni sizin gibi yaralar oldu alerji doktoruna götürdük yumurta alerjisi cikolata kakao mandalina domates alerjisi çıktı çok yorucu gerçekten sürekli egzama icin vücudunu nemli mi tutuyorsun bize de egzama için cosmed atopia krem bide hipokort momecon verildi ama momecon ve hipakort etki etmiyor gibi sanki egzama devamlı var kac doktor gezdik napacagimi şaşırdım

Queen_ Bizde çok Dr gezdik, alerji testi için bursa araştırma hastanesine cildiye için bursa İnegöl de özel hastaneye götürdük en beğendiğim Dr buralardaydi yani.
                Benim bebeğime de ilk atopik dediler Bepanthol sudocrem fln kullandık geçmedi ilk 2 aylıkken yüzünde küçük sivilceler çıktı zamanla çoğaldı.
                Cilt konusun da Bioderma nın nemlendirici kremi inanılmaz iyi geliyo ve bayaa uzun kullanılıyor.
                Birde egzama olan bebeklerde şampuan da önemli biz Sebamed kullanıyoruz sen ne kullanıyorsun canım

lidyaaa__ ya ben dalin kullaniyordum ama degistiricem çünkü napsam olmuyor sebamed deniyim bide canim bioderma kremi ne olarak geciyor tam adı nemlendirici mi benim burdaki doktorlar hoşuma gitmiyor ya sanki işe yaramıyor gibi geliyor

lidyaaa__ cok kuru ciltler için olan mi yoksa normal kuru ciltler için olan mi canim sebamed sampuani internetten mi aliyorsun

Queen_ Benim bebeğim küçükken konaklar vardı onun ilacını kullandıktan sonra 2 yaşa kadar Sebamed yada mustela kullanmami önerdi dr. Şuan 1 yaş 5 aylık çok güzel geçmişti uyuz olunca tekrar çıktı belki de yine bişeye alerji oldu bilemiyorum tam.
                      Birazdan fotoğraf atıyım canım. Zaten Bioderma nın duştaki peelingide kremi de tüm aile üyeleri kullanabiliyor Dr reçetesiyle değil yani bebeğinin cildi kuruysa çok iyi gelir bazen bende yüzüme peeling yapıyorum yumuşacık oluyor