Ablama nasıl söyleyebilirim?
Bsrkaya evet yazdıklarında sonuna kadar haklısın herkesin istedigi hayatta budur bence ama bende çevremden gördüklerim kendi tecrübelerim olsun bi çok şeyi görünce malesef dogru olanla yaşanılan bir olmuyor keşke öyle olsa dogru tektir . Mesela var öyle insanlar karısının agzına da sçsaaa görüşeceksin gelecekler gideceksin diye direten ondan sebep dedim haa ben de mesafemi koyar geçerim çünkü benim eşim Bana diretmez geleceksin gideceksin diye bende ona diretmem ailemle anlaşamadımı Sen bilirsin diyorum oda bana sende bizimkilerle görüşmek istemezsen kes görüşmeyi diyor o sebeple rahatlıkla bunu bunu dediler bak ven istemiyorum görüşmek artık derim ama umarım bu arkadaşın eşide öyledir de o en azından Kızı ortamda suçlamazlar çünkü en kötü durumda şu Bir insan dogrusunu yaptı diye etrafın onu parmakla göstererk Yanlış sensin diye lanse edilmesi insanın bagırası gelir içinden yaaa bunu sen dedin ben sadece senin dedigini aktardım bire bir şimdi suç bende miiii diye hayırlısı olsun hepsi için
superisi_ Yok kuzum kimsenin yorumu içimi karartmaz, sadece söylenen kıza yürümesi içimi kararttı yok şöyle ablanın huzuru kaçar yok enistenin yanında soylemeseydin yok ablan üzülür bilmesin yok böyle. Yanlış kişiye yanlış şekilde uyarılar yapılması, doğru olanı asıl dedikodu yapan kişinin yüzüne yürek kesilmek gerekiyor. Senin bu yaptığın yanlış diye. Doğruyu yanlışı ayırt etmek gerekiyor ilk önce. Amaa herkesin aile yaşantısı farklı dediğin gibi. Hani siz alışmış olabilirsiniz arkadan dönen dolaplara yüzünü gördüğünde gülmeye bizde öyle birşey yok. Bizde genelde zaten dedikodu şeklinde dönmez meseleler belki bana o yüzden garip geldi. Daha çok elimizden ne gelirse onu yapalım onu konuşalım şeklinde olur. Çünkü etrafımda ona göre insanlar var. 💞 Senin düşüncene de saygı duyuyorum tamamen yetiştirilme tarzı 🫶
etoile Aslında benzer şeyler konuşuyoruz tek nokta kardeşi suçlu pozisyon da değil 😅 bunu anlatmak istiyorum sadece 🫶 yanii ayrı dese evet daha da müko olurmuş ama onu dusunememis bu onu suçlu yapmaz onun harici düşüncelerimiz hem fikir zaten 🙏🏻 sadece kardeşi SUCLU değil. Olması gerekeni yaptı 🌹
- Düzenlendi
superisi_ Anlıyorum canım, aslında suçlu sen olmadın cahil insanlar tarafından kendi yaptıklarını senin soylemlerinle bastırmaya çalışarak suçlu ilan edilmeye çalışılmışsın, bunu yapan çok kişi olacaktır eminim. Çünkü kişi hatasını kabul edip kenara çekilmez. Aksine sen ben bir başka suçlu arayacak bir insan arar. O yüzden sen suçlu olmuş gibi baskı yapmışlar sana demek istediğini çok iyi anlıyorum 🫶🥹 yine ben suçlu oldum demenle ne demek istediğini çok iyi anlıyorumm 🫠 Aslında böyle olmaması gerekiyor 😑
Bsrkaya harfi harfine katılıyorum kalitesiz insanlar ama birde şu açıdan bak adamın kardeşi. Ve onun karakterini bilmiyoruz. Bazı adamlar ne olursa olsun ailem der biliyorsun. Ben silerim ama sen silemessin aileni belki. Adamın karakterine göre yol alması gerekiyordu burda sadece. Ablasının da iyligi için. Ama şöyle de birşey varrrr içimin yağları eridi eridiiiiii
Yorumlarınızı, düşüncelerinizi, size göre doğru yanlış bulduğunuz şeyleri okudum düşündüm fakat ben gün içinde kendimi işime veremedim kafeden çıktığım gibi ablamı aradığımda direkt söyleyebilirdim ya da başbaşa söyleyebilirdim ama bunun ispatını ablamda olsa yapamazdım soracaktı emin misin onlar olduğuna benzetmiş olabilir misin falan diye çünkü gerçekten onları kardeş abla gibi görüyordu konduramayaabilirdi beni ciddiye bile almazdı tamam derdi ama akşam hiçbir şey olmamış gibi takılırdı bilemiyorum tepkisini eniştem benimle görüşmesine izin vermese bile ben gene ablamı görürüm ki bence yapmaz diye düşünüyorum dün ben kafede öyle söylemiyordunuz dediğimde açıklama yapmak yerine evden gitmeyi seçtiler Buda zaten benim her türlü haklı olduğumu göstermiş oldu eniştem eğer bunu bana laf yaparsa fa zaten kaçıp gitmeselerdi cevap verselerdi derim artık ablamı kullanmasınlar arkalarından konuşup beğenmedikleri evine gelip iğrenç buldukları eşyalarına oturup yiyip içmesinler bayramdan bayrama görüşsünler ablam onların yüzüne bakar onlar bakamaz ki bakamasınlar da utançlarından
HurremSultan Aynen öyle adamın karakteri çok önemli böyle olmaması gerekiyor işte ailem ailem ailem o zaman git ailenle yaşa demek geliyor insanın içinden ama çok var öyle anneci. Çok şükür benim eşim öyle değil ya. Sadece bu aile meselesinde de değil arkadaş olsun başka birşey olsun. Vallaha bende rahatladım en azından kız biliyor. O kendisi nasıl istiyorsa ona göre tutum alır artık 😅
Kryasminee Canım benim önemli olan senin vicdanın rahat olması sen kişileri hepimizden iyi biliyorsun. Zaten ona göre bir adım atmışsın. Her yaptığımız işte en önemli unsurlardan birisi de vidanımız
Kryasminee iyi yaptın canım ağzına sağlık sadece işte tek dileğimiz olay sana ve ablana dönmesin 👍🤍
Bsrkaya bencede ya kişi kim olursa olsun fazla yüz göz olmiycaksin istemiyor mu güle güle. Geçen kaynım bize geldi mesela annesine küstü yemek yemiyor. Kaç kere çağırdım gelmedi. Annemler kalksın yiycem dedi. Neyse kalktılar yine gelmedi. Bende birşey yapmadım. Baktım kaynanam diyor şunu yap yesin bunu hak yesin. Dedim anne ben oğlanı emzirmeye giriyorum sen kziinla kalkın mutfak orda ne istiyorsanız koyun😂😂 hem mutfağı toplamışlar hem yemek 😂 yani kimse için kendimi ekstra ekstra yoramam zaten 2 çocukla yemek yemekten yemeye oturuyorum misafir gelince. Yemek yemeyen de aç kalsın😂😂😂
HurremSultan Bakk bu tutumunu cokk beğendim 😂 ne güzell bak hem yemişler hem de kaldırmışlar sende extra yorumlamış olmuşsun çok iyii yapmissin oohhh 😅 dediğin gibi 2 çocukla insanın feleği şaşıyor zaten. Halden anlayan misafirler gelsin evlerimize
Bsrkaya ama yani iyi yapmamış miyim sonra çaya kalmadılar. Bende dedim anne siz bebeleri tutun ben bulasikalri yikiyim😂 ben yıkarken kaynanam evi topladı sonra ben onlar evdeyken evi suprdum beyaz halimi kaldırıp eski halimi serdim öyle gönderdim evden😂😂 onlar gidince de evde kalan yiyecekleri yedim😁😁🤍🤍