Kızlar biz nişanlımla dini nikah istiyoruz. Prosedurları ne.? Nasıl olmalı.? Bilen varmı.? Bir arkadaşım da var nişanlı birlikte yaptırmak istiyoruz ama onun kimlikte yaşı 17 gösteriyo ama asıl 19 yaşı var nüfus dairesinde bi sorun oluşmuş eskiden hem babasının adı hem yaşı yanlış yazılmış. Nikahta kimlik gerekiyormu

Dini nikah için yaş sınırı yok tabi nikahı yapan hoca daha çocuk yaşta olduğunu görürse (sizi kastetmiyorum) yapmaz belki ama belli bi prosedürü yok nişanlınız güvenilir bi hoca bulursa eğer yapılır tabi sorular sorar duası var onu yapar şahitlere de sorar şahitlik ediyor musunuz diye sonra Allah katında nikahınız gerçekleşir.

Tabi güvenilirlik için bazı hocalar evlilik cüzdanı istiyor haklı olarak çünkü kızlarımız nikah diye kandırılıp terkediliyor Malesef ve İşler hukukla yürütüldüğünden dolayı mağdur olabiliyorlar.

Sirius Dini nikah da hocaya bağlı yaş sorunu yaşı küçükse nikah kıymak istemeyebilir. Ama yaş sıkıntı edilmez kimliğe de gerek yok dualar soruluyor İmanın Şartı İslam’ın şartı soruluyor Mehir istiyorsan onu soruyorlar şahitler önünde kıyılıyor

Sırf yatağa atmak için dini İslam’ı mazeret göstermek de günah biliyorsunuz değil mi? Dini nikahın şartlarından biri de ailelerin izni ve rızası olmasıdır. Böyle şeylere kanıp resmi nikahsız işlere girişmeyin başınız yanar geleceğiniz yanar. Arkadaşınız 17 ise siz de pek yaş olarak uzak değilsiniz bu yaşa o yaştaki erkeklerin aklından geçenler pek de masum olmuyor benden bir abla tavsiyesi seven insan ailenden gelip istesin. Nişanlın mı gerçekten ailenin haberi var mı?

Camasirsepetidolu Evet benim nişanlım ben pek anlamıyorum böyle şeylerden. Prosedurlerin nasıl ilerledigini anlamak için sordum sadece. Esasen arkadaşım için sordum Zaten benim nişanlım benden yaşça büyük aklı havada biri degildir yani. Merak etmeyin. Uyardıgınız için teşekkürler

Sirius öncelikle resmi bir nikahınız olması gerekiyor dimi nikah yaptırmanız için.

resmi nikah olmadan imam nikahının geçerliliği yoktur sırf cinsellik için ise bu hataya düşmeyin. nikahın amaçlarından biri de kadının geleceğini ırzını maddi manevi garanti altına almaktır. bugün imam nikahı kıyar yarın bi boş ol ile hiçbir hak iddia edemeden kapı önüne konabilirsiniz. siz nişanlınıza güveniyor olabilirsiniz ancak bunun örnekleriyle karşılatım ve hiç yapmayacak kişiler yapıyor. bu hataya düşmeyin. sonra olan kadına oluyor her zamanki gibi…