Eskobar Her yemegin ustası degilim ama annem bu corbayi her istedigimde yapmadigindan kendim yaparken ustasi oldum 😂 veriyorum tarifi.
Tavugu bol suyla hasla. Kemikli derili bi tavuk olmali. Farkli bi kapta unu kavur. Ben bir bucuk su bardagi kadar kavuruyorum baya buyuk tencerede corba cikiyo. Yagsiz tavada unu yakmadan topaklandirmadan ezerek kavurmalisin. Ne cok ne az kavrulmalı yanik kokusu gelmemeli. Kavrulan unun ustune 1 yemek kasigi domates 1 yemek kasigi biber salcasi, karabiber, tuz, pul biber ekle. Tum malzemeyi soguk suyla karistirarak ac. Puruzsuz hale gelince tavuk suyunun icine ekle. Tavuk suyu muhtemelen az gelicek kalan kismi normal suyla tamamla. Kaynayana kadar karistir. Kaynadiktan sonra tavukları ekle bi müddet daha kaynasin ve hazir. Bazi tavuklar dandik oluyo tam tavuk aromasini vermiyo ben boyle olunca hile yapiyorum tavuk bulyon da ekliyorum😂
Hamurunun tarifi her yerde var zaten. Olcusunu tam hatirlamiyorum ben de internetten bakiyorum. İsin inceligi hamuru farkli bi kapta suyla acip kaynayan suya oyle eklemek. Ve hamur kocaman goz goz kaynaya kadar hizli hizli karistirmak.