fatima19 29 Ağustos sabah saat 6 da yerimden kalktım bacaklarımdan su döküldüğünü gördüm, tuvalete gittiğimde nişanım gelmişti. Sancılarım hiç yoktu, apar topar hastaneye gittik nst bağladılar düzenli sancılarım çıktı ama ben hala sancı hissetmiyordum😂 Ebe geldi açıklığa baktı 4 cm var dedi, hemen lavman yaptılar doğumhaneye gönderdiler beni otur sancını bekle diye. Saat 8 de doğumhaneye girdim yavaş yavaş sancılarım gelmeye başladı. 5 dakika aralıklarda geliyordu ama öyle nefes kesen sancılar değildi. Suyumda yavaş yavaş sızıyordu. Saat 10 da sancı aralıkları sıklaştı 3 dakikada bir oldu. Artık zorlayıcı aşamadaydım. Bi yandan doğsun da rahatlayayım diye yalvarıyordum bi yandan da ıkınmaktan korkuyordum😃 Sancılarım sıkılaştı ebeni çağırdım açıklık 6 cm olmuştu, pilates topu verdi bana inanırmısınız o pilates topu ağrılarımı hafifletti. Baya doğum sancısı değilde şiddetli adet ağrıları yaşıyordum hani her ay adet ağrıları var ya onun gibi. Bana uyku geliyordu bu uykuyla nasıl doğururum ki diyordum, odada yatak vardı oraya geçtim uyumak istedim saat artık 12 olmuştu, benim yatağa geçmemle şiddetli ıkınma hissi gelmeye başladı, bağırdım bebek çıkıyorrrrrr diye hemen doktorum ebeler geldiler. Odada jakuzi vardı jakuziyi dolduruyorlar suyla. Dedim siz napıyorsunuz ben burda doğuruyorum ne jakuzisi fjfjdkd suda doğurtucaz seni dediler. O an artık hiçbiseyi gözüm görmedi ördek gibi atladım suya mucize gibi tüm ağrılarım kesildi bi tek ıkınma hissi kaldı. Suda doğumu herkese şiddetle tavsiye ederim. İyi bir uzman doktor eşliğinde suda doğum deneyin beyin rahatlıyor, doğuma konsantre oluyor ılık suyun içinde. Bebeğin başı çıktı çıkıcak ama ıkınıyorum çıkaramıyorum😂 5 kere ıkınma sonucunda tam 13:00 da doğdu güneşim😍 sudan balık gibi çıkarıp kucağıma verdiler😂😂 Ten temasından sonra bebeği giydirmeye götürdüler benide dikiş masasına. Doğumun tek zor tarafı o dikişlerdi benim için. Uyutun beni dedim o iğnenin girip çıkmasını hissetmek istemiyorum dedim. Narkoz aldım yırtılmam fazla olduğu için 2 saat sürdü dikiş işlemi.
Bebeğim 38+5 de 3600 gr 53 cm olarak doğdu.