doğum yapalı üç ay oldu tam, 165 72 kiloyum aslında böyle söyleyince fazla gelmiyor ama göbeğim kaldı öylece, bacaklarım kalınlaştı, emziriyorum ağzım boş durmuyor dikkat etmiyorum yediklerime. eşim benim gibi düşünmüyor eskiden nasılsa hâlâ öyle bana karşı ne kilo ne başka bir şeyi umursamıyor biliyorum ama ben çok takıyorum sanki o da beni beğenmiyormuş istemiyormuş gibi. yanaştığımda bazen istemiyor yorgun olduğu için, karalar bağlıyorum resmen beni istemiyor diye. istediğim gecelikleri alamıyorum yakışmayacağına eminim doğum göbeğim var her yerim çatlaklarla dolu.. napıcam nasıl aşıcam bu durumu bilmiyorum

edadm bende 2,5 aylık yeni anneyim bazen önceki halimi özlediğim oluyor kendimi kötü hissediyorum ama daha çok erken vücudumuz tam toparlanmadı aslında bunları hissetmemiz çok normal doğum yapmış birinin vücudu kim ne derse desin eskisi gibi olmuyor kolay değil bir bebek dünyaya getirdik, yapmamız gereken tek şey kabullenmek bazı şeylerin çaresi var tabi kremler, spor vs ama tamamen eskiye dönmek mümkün değil o yüzden önce kabullenmemiz lazım olduğumuz halimizi sevmeye çalışacağız

edadm böyle düşünme güzelim 🥰 doğum yaptın normal bunlar zamanla geçer merak etme kilolarından rahatsızsan biraz dikkat et giderler böyle morelini bozmakla olmaz ❤️ valla ben de yiyorum yedikçe yiyorum emziriyorum yeter ki süt olsun kalkıp bide.kilolari mi takacaz 😁

edadm 10 ayda aldığın kiloyu bir anda veremezsin kendine zaman tanı hepsi gidiyor merak etme her annenin yaşadığı bir durum bu 💕🌸 eminim eskisinden bile güzel olacaksın

edadm bu duruma o kadar aşinayim ki hatta bir post açmıştım bununla alakalı. Belirli bir dönem oluyor bu düşünce insanın içinde. Bende dogum yapalı 7ay oldu 50 kilo ile hamile kaldım ve 70 le dogum yaptım. Hayatım da asla kilo aldıgımı fazlalıgım oldugunu bilmem. Şimdi hatırlıyorum da o dönem ne kadar takmışım kendime. Şuan 60 kiloyum fazladan bir 10 kilom var ve kendimi begenmeye başladım. Kendimle barıştım. Bu dönem çok zor atlatılıyor ama sadece sen yaşamıyorsun. Hepimiz aynı şekildeyiz. Dogum yapıp o bian da kilo veren insanlar bence hayal ürünü ya da özel hocalarla çalışıyorlar. Birazı da sadece bünyeyle alakalı. Henüz çok taze yeni anneleriz ve uzun süredir vücudumuz çokça degişti. Sana şöyle bir örnek vereyim. 26 yaşında oğluşum oldu o yaşa kadar hiç gögsüm yoktu ömrümü bildigin memem yokmuş gibi geçirdim. Tam emzirme aşamasına geldim memelerim süt doldu büyüdüler bu sefer de çatlaklarla doldular. Eskide. Memelerim küçük diye koca sütyenler giyer saklardım şimdi çatlak diye 😂🤦🏻‍♀️ o yüzden asla bu şeyleri kafana takma. Kendinle barış ve istedigin geceliigi iç çamaşırlarını giy. İlk önce kendini begen. Eşin zaten peşinden ayrılmaz ❤️

13 gün sonra

@kanalize @ikiprensesannes @Susunbebekuyuyo @papatyamsigibi canım kızlar yeni görüyorum sizi daha.. çok teşekkür ederim son bir haftadır kendimle savaşıyorum ama maalesef henüz yenemedim bu durumu. iki haftadır yapmıyoruz mesela, eşim sadece son iki gündür dillendiriyor, istiyorum ama istemiyorum da sanki. bebek uyur uyumaz ha uyandı ha uyanacak diye de tedirginim. aslında içten içe bunun arkasına sığınıyorum biraz da. yeni kıyafetler alıyorum ama yakıştıramıyorum hiçbir şekilde. ne zormuş şu zamanlar bilmiyorum nasıl atlatacağım umarım biter artık

edadm 3.aydan sonra diyete baslayabilirsin canim agir bir diyet olmadigi surece kesinlikle o eski beni ozlemeler hepimizde var evlenince cocuk olunca rutinlerimiz onceliklerimiz degisiyor ama zamanla halledebilecegimiz seyler bence moralini bozmadan ve boyle hissettigini esine yansitmadan ufak ufak vucudun icin ozenebilirsin.Oncelikle bir kan tahlili yaptir gebelikte kan degerlerimiz degisiyor direnç etmenleri olusabiliyor onlarda sorun yoksa azicik kendimize mani olarak basarabiliriz bir de emzirmek en buyuk destekcimiz

edadm mesela bende çatlak ve göbek kalmadı en büyük şansım bu oldu ama göbek çizgisi oluyor ya o hala geçmedi onun yüzünden bodysuit tarzı gecelikler aldım onları giyiyorum kendinde nereyi güzel hissetmiyorsan kabullenene kadar o tarz şeylere bak kendini asla ihmal etme eşini de tabi cinsellik önemli bebek illaki gece uykusuna geçer o zaman yapılabilir, doğumdan sonrada oluşmaması için kullandım çatlaklar için fitokrem önerebilirim sezaryen yerine scarex kullanıyorum kararmalar için emzirme döneminden sonra bioderma pigmentbio + arbutin +dove eventone deodorant (koltukaltı için) yüzde yüz eskisi gibi olmasa da yüzde doksan toparlandım diyebilirım diyete birşey diyemeyeceğim kendim de beceremedim doğumdan sonra hamile kaldığım kilonun altına düştüm direkt

edadm o çatlaklar sen dünyaya bir can getirdiğin için var bu yüzden çok kıymetlisin ama eğer çok kafana takiyorsan artık herseyin bir çözümü var güzellik merkezlerinde izler için arastirabilirsin tamamen biter mi bilmem ama before afterlerde etkisini görüyoruz. Ayrıca o göbek bendede var ağzımı tutsam bide spor yapsam gidecek biliyorum ama ikisini de yapmıyorum bende sende istikrarlı bir şekilde başlarsan 2 3 hafta içinde etkisini görürsün bazı dönemler bende çok cirkin hissederim kendimi bazen de hissetmem seninki de dönemsel olmalı çok kafana takmamalisin üzülüyoruz ama elimizde olduğu halde üzülüyoruz irademizi korursak yapamayacağımız hicbirsey yok istersen özelden birlikte vermeye başlayabiliriz hergun giriyor musun uygulamaya hem bana da motivasyon olur bu aralar bende takıyorum başlamak istiyorum artık bir yerden

Bende aynı durumdayım ama biz eşimle kanlı kinli düşman gibiyiz çok yanlız kaldığımı hissettim hala da öyle bütün hayatım değişti bir sürü sorumlulukla baş başa kaldık resmen eşimi gözüküyor görmüyor hatta çok samimi söylüyorum artık sevmiyorum istemiyorum da oysa severek evlenmiştik ama lohusalık döneminde beni çok yıprattı çocuğu iki dakika tutmuş olması dünyanın en büyük şeyi gibi ben baktım diyor. Bir pazarın var diyor oysa çok rahat işi. Ama asla yardımcı olmuyor bilmiyorum sonumuz hayır değil ben de lohusalık yan çıkmamış gibiyim zaten 😂