Perideyi ikiye bölecek mukkemmel bir soru ✨
- Düzenlendi
Rouge 2019 Türkiye den ablamı getirttim düğünümüz vardı Almanya da . Hollandadan Almanya gittik😁niye hiç ses yok dedi çok sessiz buralat dedi dedim burası böylr abla. Orayıda gördü burayıda gördü herkesin çalışma düzenine çok üzüldü gececi gündüzçü herkes çalışıyor. Keşke herkesin imkanı olsada gelse görseler yaşam şartlarını buraların. Armut piş ağzıma düş demiyoruz…anlatıncada istemiyorsunuz bizi diyorlar… 2 senedir izine gitmiyorum. Karı koca çalışıyor kıredi çekip araba ev ala biliyosun. Sonuçta herkes peşin parayla almıyor buda bi gerçek.
Rouge ama onlarda haklı bazı Türkler var tanıyorum yani sırf Türkiye de üç beş akrabaya hava atacağım iyi durumda olduğumu göstereceğim diye gidip Mercedes Audi kiralıyorlar onunla bir Türkiye izni sonra orda üç beş fazla harcama yapıyorlar sonra tabi oradakiler de sanıyorlar ooo Almanya çok iyi. Ama bilmiyorlar ki sabah 6 iş başı, haftada 6 gün ek iş yaparak çalışma hayatı olduğunu. Ben cidden kimseye anlatmıyorum artık imkanı olan turist vizesiyle gelip görüyor haklı buluyor zaten.
Bsrkaya ben avusturyada yasiyorum..
Türkiyede yasayanlar bizim maasi direk göz önünde bulunduruyor cünkü biz euroyu tl cevirince haliyle karli cikiyoruz o yüzden trde daha cok alisveris yapiyoruz 🤣.. ama aldigin Maas kadar nerdeyse kira fiyatlari yani türkiyeden bir fark yok burdada hersey pahali tek artisi mesela dogum yapiyorsun 2 bucuk yil dogum iznine ayrilabiliyorsun (ücretli) ve issiz kalirsan issizlik maasin oluyor (türkiye varmi bilmiyorum)
Ve cocuklarin okudugu sürede cocuk parasi aliyorsun.
Dil bilmen cok önemli asla kücümsemek icin demiyorum artik temizlikci olarak bile ise girmek istesen almancana bakiyorlar.
Burda ise gitmek icin sabah erkenden kalkiyorsun ve kimisi aksama kadar calisiyor haliyle hafta ici hayat olmuyor bazen.
Haftasonuda pazar günleri her yer kapali marketler falan sadece belirli yerlerdeki Marketler acik oluyor.
Irkci insanlara denk gelirsen is yerinde yada cocuklarin irkci ögretmene denk gelirse direk ayrimcilik oluyor ve sinifi gecirmeyebiliyorlar. Türklere daha dikkat ediyorlar incigine boncuguna takiyorlar.
Sokakta bile laf ediyorlar sinirlerini bozmak icin satasiyorlar..
Kisin calisayim yazin full gezeyim yok
Düzenli calisma saatin oluyor senede 5 haftalik iznin oluyor mesela bunun 3 haftasini biz yazin kullaniyoruz digerlerinide cocugun okul tatillerine göre ayarliyoruz.
Ev bulmak ev sahibi olmak kolay degil ama araba sahibi olursun hemen buda tabi istedigin modele lüksüne göre degisir.
Türkiyedeki o Civil Civil hayat kaufen kültürü yok. Burasi türkiyeye göre daha stressli bence. Bana kalsa ben burdan oraya tasinirim ben her yerde is bulurum orda ama esim burdaki isini orda bulamaz onun maasi ve konumu baya iyi oldugu icin tereddütteyiz yoksa düsünmezdik bile
Bsrkaya ay ben İstanbuldan gitme fikri olunca bile geriliyorum ülke değiştirmek mi 😂
selen_ italyan erkekleri hic göründükleri gibi degiller cok arkadasımız var 😂öyle biri gerçekten ama bunun sebebi yüzde elli biziz yani eşinin sana nasıl davrandıgı yüzde elli sana baglı oluyor hatta bazen 70 kadar cıkıyor .aslında cok kıskanç ama beni mutsuz ettigi kısıtladıgı zaman söylüyorum bana bunu yapamazsın mutsuz mu olmamı istiyorsun baskaları yüzünden falan diyorum haklısın diyor üzülüyor mutsuz olmamı istemiyor bende ona karsı öyle ama mesela diyelim ki sevmedigim pantolonu giydim üzülmemem için bisey demez fakat arkamda dolanır kimse arkama bakmasın diye öyle kısıtlamaz belkide biz uzun zamandır birlikteyiz ondandır birbirimizi çözdük galiba temel saglam
- Düzenlendi
Bsrkaya 2,5 yıldır Almanya değil fakat farklı bir ülkede yaşıyorum görevlendirme sebebiyle. Bir görseniz, sözde Avrupa’ya yakın bir Afrika ülkesi, fakat insanların hali içler acısı. Asgari ücret yerlerde, sokaklarda onlarca insan kalıyor, sağlık desen berbat. Türkiyedeyken çok cazip geliyor yurt dışı. Ama şuan ülkemin en ücra köşesi bile benim için cennet❤️ yaşarken yadırgadığım herşeyi şuan hasretle yad ediyorum.
Şükür ki 1 ayımız kaldı dönüşe. Yemekler, trafik, insanlar, en basit şey bile kıymetli bana göre ülkemizde.
Evet ekonomi kötüye gidiyor, ama dışarısı daha kötü bence. Düşene bir tekme de devlet atıyor genelde yurt dışında ben böyle gördüm. Her evden çıkıp başımı kaldırdığımda kalbimin sızladığı insanlar görüyorum. Naçizane düşüncelerim 🌸 bir de 4 ülkeyi daha görme fırsatım oldu, onlar Avrupa’ydı. Orada da durumlar çok parlak değildi.
TombulHatun Ahahha kız sen hani gidicektin yaa orası sana çok kalabalık geliyordu artikk ikizler burcu olabilir misin sen 😅