buzdankalpler işte bende bu yüzden o yorumu yaptım
Perideyi ikiye bölecek mukkemmel bir soru ✨
- Düzenlendi
Rouge yaşadığım yerde ne trafikte kural var(çoğuna uymuyolar) ne sağlık sistemi düzgün ne insanların birbirine ve toplum düzenine saygısı var. Başıma gelen olaylardan her dediğimin de arkasındayım. Ama almanyada toplum düzenini bozamazsın izin verilmez hemen herkes anında şikayet eder ceza yersin. Türkiyede de yaşadım almanyaya da gidiyorum uzun soluklu kalmasam da. Benim bahsettiğim sorunlu olan sağlık sektörü almanyada değil. Annem şanslıymış iyisine denk gelmişiz. Hastaneye yatırıldı hemen tüm testler tahliller ameliyat hazırlığı tüm insani ihtiyaçlar.. annem tesettürlü ona dahi dikkat edilmiş özenli yaklaşmışlar ve ilk boşlukta 2. Gün ameliyata aldılar. Annem Bulgaristan vatandaşı ben de öyle onun mu etkisi var bilemeceğim.
Rouge tabi ki bu kadar hayat kurmak için fedakarlık yapılmışsa emeği bir kalemde silmek zor olur. Bu kararı vermek için iyi düşünmek lazım. En iyisini siz orda yaşayanlar bilir. Radikal karar vermek zordur .
buzdankalpler benim oglum 2-3 aylikti
Bir gün bezini degistirirken öyle bir agladi ki sol kasigi yumruk kadar sisti gözlerime inanamadim hemen esimi aradim isini birakip geldi hemen hastaneye gittik o hastane bize su toplamis gecer dedi.. benim asla icime sinmedi inanmadim annelik ic güdüsü gercekten anneler hissediyor evladiyla ilgili birsey oldugunda.. ordan ciktik baska hastaneye orasida aynisini söyledi öyle derken 5-6 hastane gezdik hepsi ama hepsi aynisini söyledi ben inanmadim esinde artik onca hastaneye gittik hepsidemi yaniliyor dedi. Ben en son oglumuzu sünnet ettirdigimiz adama yazdim cuma aksam 10 civariydi gittik adam görür görmez kasik fitigi ve acil ameliyat olmasi gerek patlarsa sol bacagina hasar verir ve ameliyata kadar asla ikinmamasi aglamamasi gerek yani kasiginda baski olusmamasi gerek dedi. Bi hastaneye gittik dedik böyle böyle sonra bize ne deseler aaa evet öyleymis ama anca 6 ay sonra ameliyat olabilir dedi benim basimdan asaga kaynar sular döküldü 6 ay boyunca ben bu fitigi nasil korucam? Her aglicak gibi oldugunda kucaga aldik gece sabaha kadar uyku uyamaz oldum ikincakmi diye af edersin kakasinida kulal cöpüyle yaptiriyordum o kadar zor sürecti ve zar zor yalvar yakar 3 aya indirebilmistik.
Yani ben o 5-6 hastaneyi dinleyip devam arastirmasaydim allah korusun basimiza ne gelecekti.
- Düzenlendi
Moonlight_ ay allah korusun. Verilmiş sadakanız varmış neyseki kalbinizin sesini dinleyip vazgeçmemişsiniz. Anne yüreği hissediyor. 9 yaşında bir rahatsızlık başladı Türkiye de yaşadığım şehirde gitmediğim doktor hastane kalmadı. İlk klinik hariç doğru teşhis değildi onda da ilaç üretimden kalkınca 1 yıl sonra ve klinik artık bu yaşa bakmıyoruz deyince mecbur doktor değiştiriyosun. Tabi o sıralar vatandaş değiliz herşey özel ne paralar döktü annemler allah bilir. Ama her doktor ağzının ucuyla bişeyler deyip gönderiyor. Benim neredeyse sürekli ağrıdan acıdan ağlayarak acile gidiyorum. Üniversiteye başka bir ilde gittim en son artık ne yemek yiyebiliyorum ne uyuyabiliyorum bulantı ağrı yanma ne ararsan var o zamana kadar hiçbir ilaç etki etmemiş geçmiş 10 11 yıl. Ankarada bir hastaneye gittim dedimki allahım çok şükür sonunda karşıma doğru doktoru çıkardın. Allahım düşmanımın başına vermesin o ağrıları. Çok net hatırlıyorum ilk sonuç başlangıçtı en son doktorun baktığı raporda yayılmıştı. O yüzden vazgeçmemek çok önemli ne kadar sürerse sürsün
buzdankalpler cok tesekkür ederim canim 🙏🏻allahimmm cok gecmis olsun cidden saglik bambaska galiba bu her yerde bir sorun😕 aynen öyle vazgecmemek cok önemli keske herkes bu meslegi hakkiyla yapsa kimsede böyle madur olmasa😔
buzdankalpler bize de iyi bakıyorlar ama doktorlar işte ..belkide bize denk gelenler hep cürüktü yada sizinki şanstı bilemiyorum
Bsrkaya Kız simdi heryer öyle heryerin çivisi çıkmış.Allahım korusun şerli insanlardan
Yasak_elma Amin kuzummm 🌸
Bsrkaya benim fırsatım olsa beş dakika kalmam burada.. Abim kanadaya gitti 9 aydır falan oradalar gayet iyiler şuan
Bsrkaya bence çok öznel bir durum bu. Mesela dil seviyeniz nasıl? Kendinizi tamamen, rahatça ifade edebileceğiniz kadar diliniz var mı? İngilizceniz gayet iyiyse birçok ülkede sıkıntı olmadan yaşayacağınızı düşünüyorum. Bir de mesleğiniz çok önemli. Örneğin benim mesleğimle yurtdışında iş bulmak çok zorken eşimi havada kaparlar. Nitelikli göçmenlik yapacaksanız, diğer göçmenlik türlerine göre daha iyi şartlarda yaşayıp daha az ayrımcılığa uğrarsınız. Avrupa, Asya ve Afrika’daki gözlemlerime dayanarak söylüyorum bunu. Tabii ki doğrudan uzun süre yaşayanlar daha iyi fikir verebilir ama bence gerçekten isteyen her şeyi yapabilir, olacak olan olur 🙌🏻