• Muhabbet
  • Perideyi ikiye bölecek mukkemmel bir soru ✨

Moonlight_ yoook yooook türkiyede kesin bu olaylar 10000 kat daha fazladır. Avrupa cennet koşup koşup gelsinler. Gelsinler de görsünler.

selen_ parfümün paristen çıkmasının nedeni bu zaten. Kötü kokular. Temizlik yerine kokuyu bastırmak için. Topuklu ayakkabı aynı şekilde. Zamanında orada kanalizasyon sistemi yoktu herkes pisliğini camdan aşağı attığı için topuklu ayakkabı diye okumuştum. Pisliklere basmamak için. Bana çok ilginç gelmişti. Şimdi de moda ve kozmetik olarak evrilmiş bu tip şeyler

simonedebeauvoir çünkü burda egolarını tatmin edemiyorlar hiç bir almanın ya da kendini geliştirmiş türkün birşeyleri göstermeye çabası yoktur. Senin o akrabalar emin ol aile boyu 3 işte çalışır

Bsrkaya Almanyada değilim ama yurtdışındayım. Tek maaşla geçinmesi zor çocuk varsa ekstra zor. Ev bulması kolay değil, merkezi bir yerde yaşayacaksanız kiralar yüksek. Vergiler de cabası. Sağlık ve bürokrasi yavaş işliyor en nefret ettiğim kısım bu😅 Onun dışında güvende hissediyorum ben, çocuğumu bir yere götürürken korkmuyorum. Doğa ve oyun yerleri güzel. Zorluğu kadar güzel yanları da var. Dönmeyi düşünmüyorum mesela Türkiyeye. Ama son iki yıldır yurtdışına özellikle avrupaya yerleşmek kolay değil.

Bsrkaya benim anlamadığım şu var Almanya’ya giden geri gelmıyor. Gidenler ordan şikayet ediyor ancak ordan da geçemiyor lar. Teyzem ailesi orda yaşarlar. Belki bir ay burda rahat tatil yaparlar ama geri kalanını eşşekler gibi çalışıyorlqr bildiğim kadarıyla. Sosyal yardım olayı iyi . Ev kiralamak olayı sıkıntılı. Kafana göre bulmak zor. Ordaki kadınlar günde 2 saat de olsa çalişmak zorundalarmş

arman ys şöyle durumları iyiyken bu görgüsüzlükte olmaları kötü birinin limuzin şirketi var, biri eski FBI’a ajanı şimdi yeni Amazon’da müdür Amerika’da evi Tesla arabası olan insan bunlar bak pandemide tr ye geldiler kaç yıl boş duran annelerinin evini de ödediler mesela yeni gittiler

buzdankalpler evet evet kesinlikle öyle bakım konusunda cok iyiler güler yüz ilgi alaka hepsi süper ama doktorlar en azından bize cevreme denk gelen doktorlar ilk basta ilac yöntemi kullanıyor bizimkiler gerçekten biseyler yapıyorlar mesela bir tanıdık kac kere kalp krizi gecirdi hep gectikten sonra hastaneye gitt baktılar ve anlamadılar kriz gecirmişsin bitmiş diyip yolladılar defalarca birgün artık durum yaşandığında aramayı basarıyor konusamıyor ama neyse işte geliyorlar bakıyorlar yine bisey anlamıyorlar en sonunda tr gitti hemen tespit ettiler ameliyat oldu geldi bir daha ne kriz ne bisey hatta kontrolleri iyi cıkıyor benim anneme yanlıs ilac verildi zamanında allahtan anladık yine bir rahatsızlıgımız oluyor haftalarca sonuc bekliyoruz bana yanlış bissy söylediler daha yeni oldu hatta yani ilk yöntemleri ilac pek bilgilerinin oldugunu düşünmüyorum tabiki doktor sonucta biliyordur ama bizimkiler gibi değiller gerci bizimkilerde artık eskisi gibi degil fakat ben ve çevrem bir hastalık oldugunda ülkemize gidiyoruz acıkcası sende de yanılma yapmıslardı mesela ilgi alaka vs süper bakım olsun ne biliyim hersey olsun ama tedavi bilgileri kısıtlı yada kullanmıyorlar

Bubenimoykumm o kadar sıkıntı cektikten sonra geri gidemiyorsun o kadar dil öğrendik calıstık ettik düzen kurduk nereye nasıl gidicez cocukları dil öğreniyor hatta kendi dilini bilmiyor çoğu ve kötü de olsa alısıyorsun mesela biz kesinlikle burda kalmayı istemiyoruz cocuk olmadan gitmek istiyoruz ama iş ve dil acısından zorlanıyoruz o kadar iş kurduk dil biliyoruz baska ülkeye gidip tekrar mı dil öğrenicem tekrar mı iş kurucaz vs vs hepsini gec sevdikleri oluyor ve bırakamıyorlar ben annemi nasıl bırakayım şimdi burda

buzdankalpler evet mesela eau de parfum kalıcı ya onun ismi şurdan geliyor fransızların yıkama alıskanlıkları vs olmadığı için tuvaletten sonra biyere gidicekseler kalıcı olanı yani eau de parfum sıkıyorlarmıs ve eger günlükse özel bir yere gitmiyorlarsa eau de toilette sıkıyorlar onun ismi de burdan geliyor

Elisam2022 elisam canım zaten türkiyeden bahsetmedim ki Türkiye daha iyi demedik ki bu kadar kızarak yazmana gerek yok bize niye kızdıgınızı anlamıyorum sorulmus cevap veriyoruz sizde türkiyeyi anlatırsınız post sahibi karsılastırma yapar bu kadar

Mommy12 Ülkemden nefret etmiyorum ülkemi bu hale getirenlerden nefret ediyorum. Ne insanlar can vermiş bu ülke uğruna hala da vermeye devam ediyor ama boşa maalesef. Ki ben o kadar milliyetci bi insandim 3 5 sene önceye kadar. Bu yaz tasinacagiz zaten yurt dışına

Rouge Kızmadım ki zaten, yurt dışında olup da orayı turkiyeden daha kötü gibi anlatmalarina ben irrite oluyorum

Bsrkaya evet malesef ben yasadigimi gördügümü düsüncemi paylasiyorum canim türkiyede yasamadim etmedim o yüzden kiyaslama pek yapamam. Allah herkesi iyi insanlarla karsilastirsin..
                    Burda daha cok türklere cünkü türkler burda kendini gelistiriyor adim basi türklerin dükkani dönercisi restauranti falan var ee bide türkler cocuk yapiyor almanlarda bu yok pek cogu köpek beslemeyi tercih ediyor o yüzden onlardada bi ilerleme yok haliyle bu düsmanlik artiyor..

Rouge benim olduğum yerde hastaneye aman aman işin düşmesin. Ölsem gitmem burada hastaneye. Türkiyede gerçekten çok iyi doktorlar var hepsi bir değil ama arayıp iyi bir doktor buluyorsun yurtdışında o şans çok çok az. Burada bir sağlık çalışanı testler yanlış çıkabiliyor demişti hatırlarsın. Türkiyenin 90lar 2000 ler hali gibi. Hatta bir tanıdığımız ameliyat olması lazımdı burada tehçizat yok almanyaya ya da Türkiye ye gitmeniz lazım demişler. Dişçiye gitmek istiyorsun enfeksiyon kapar mıyım korkusu başına gelen çok tanıdık var bu konuda.

Elisam2022 kimse türkiyeyle kıyaslamadı suana kadar herkes sadece kendi yasadıgını yazmış

Rouge yaşadığım yerde ne trafikte kural var(çoğuna uymuyolar) ne sağlık sistemi düzgün ne insanların birbirine ve toplum düzenine saygısı var. Başıma gelen olaylardan her dediğimin de arkasındayım. Ama almanyada toplum düzenini bozamazsın izin verilmez hemen herkes anında şikayet eder ceza yersin. Türkiyede de yaşadım almanyaya da gidiyorum uzun soluklu kalmasam da. Benim bahsettiğim sorunlu olan sağlık sektörü almanyada değil. Annem şanslıymış iyisine denk gelmişiz. Hastaneye yatırıldı hemen tüm testler tahliller ameliyat hazırlığı tüm insani ihtiyaçlar.. annem tesettürlü ona dahi dikkat edilmiş özenli yaklaşmışlar ve ilk boşlukta 2. Gün ameliyata aldılar. Annem Bulgaristan vatandaşı ben de öyle onun mu etkisi var bilemeceğim.