yavuzzzzzz maya bulman lağzım komşularından😁aktivia yoğurtla olmuyor. Cam kabonazlarda yapa bilirsin yarım yemek kaşıgı kavonuz başı bilmiyorum ebatları nasıl büyükmü küçükmü parmağını hafif ısıtır şekilde ayarlama yaparsın 😁

    yavuzzzzzz ben sütü kaynatıp 44 45 dereceye kadar soğutuyorum, hazır activia ile olmaz süner yoğurt uzar yani, 4 litre süte 1 yoğurt yeter fırını hiç çalıştırmadan fırının içine de koyup mayalayabilrisin, benim emaye tencerem var yoğurt için onda mayalıyorm kavanozlarda mayalarsan sulanmasan açar açar kullanırsın

      Esmerkiz yoğurdum da var ama hazır yoğurt bide bi kutu actıvıa katmak istiyorum olurum?

      yavuzzzzzz ben gıda termometresiyle yapıyordum yazın 43 derece kışın 45 derece activiayla yaptığımda oldu yoğurdun o ekşiliği tok hacmi olmuyo tabi ama çocukların meyveli yoğurtlarına baskın tatlarla yeniyor burada probiyotikli toz mayalar var onlar daha yoğurt hacminde oluyor ama yine o ekşiliği yakalayamıyorsun onunla beraber ev mayasıyla karıştırırsan belki tutabilir

        yavuzzzzzz ha adını getiremedim termometreylede ölçebilirsin ısısını.😁nerden aldın🤣🤣banada lağzım hiç bilmiyorum neden koyacaksınki o yoğurdu onu anlamadım?

          Esmerkiz bi mağazadan aldık Hollanda’da . Probiyotik daha faydalı olsun diye koymak istiyorum yapanlar varmış ben hiç yapmadım

          yavuzzzzzz 5 kilo sütü kaynatiyorum 40 45 derecede mayaliyorum kaynanam TV de görmüş 5 kilo süte 3 YK yoğurt ile mayalamislar çok güzel tutmuştu dedi bende şimdi öyle yapıyorum çok güzel tutuyor

            Tonight_00 yoğurdun miktarı o kadar da önemli değil çok az olmamak kaydıyla. Kahve fincanına ya da küçük çay fincanıyla yarım bardak kadar koyuyorduk yaklaşık 5 lt süte. 5 saat kadar kapalı kalsın minimum o da. 5 saat sonra kontrol et. Çok fazla kalınca tadı değişiyo