Hickimse52 sizinle ciddi bir ilişki düşündüğü zaman eskiyi eşini anlatmalıydı. Bunun sizin evlendikten sonra değil, evlenmeden önce bilmeniz gerekir. Yıllar geçmiş, hâlâ numara kayıtlı. Ne alaka? Sizle bir yuva kurmuş, çocuğunuz var. Karşıdaki Kadın ise resmen ben istediğim zaman yazarım, sanane, senden mi korkucam demiş, valla yüzsüzlükte son nokta. Bu şeytanlıkla Kadın kocanızdan daha çok para ister, eğer kocanız iletişimi kesmez ise. Eski, eskide kalmıştır. Bir ilişkide sadakat olmalı, güven olmalı. Size yalan söyleyerek güveni yıkıyor eşiniz, belki aldatmıyor ama hala kadınla irtibat halinde. Bana eşim yalan söylese, ben diğer konularda da güvenemezdim açıkçası, sonuçta bir ilişkide güven giderse geriye ne kalır? Sizden yalvar yakar özür dilemesi gerekirken, diğer odaya geçmiş, bir şey olmamış gibi… Bizim burda olaya müdahale etmemiz, şunu yap, bunu yap deme hakkımız yok, ki olamaz. Önemli olan şu:
Bir daha eşinizin yalan söylemeyeceğinden nasıl emin olacaksınız?
Eşinizin bir daha o kadına para göndermeyeceğinden nasıl emin olacaksınız?
Neden evlenmeden önce dürüstçe size, böyle böyle bir ilişkim oldu, mehiri gönderip, daha sonra iletişimi keseceğim demedi? Madem borç bitti, iletişim bitmeli.
Kadının ve kocanızın eskiye dair hissiyatı olmadığından nasıl emin olabilirsiniz ki?
Ben eşimle tanışmadan önce başkasıyla nişanlıydım.5 yıl nişanlı kaldım, 5 yıl sevgili. Çocukluk aşkıydı, ben eşimle ciddi düşünür /düşünmez dedim, ben nişan attım diye.
Sebebini sordu, söyledim. Kim, Adı ne, nereli vs hiç bir şey demedi, gayet saygılı bir şekilde, ‘Geçmiş beni ilgilendirmez, üzerinden şu kadar zaman geçmiş, hissin bittiğine emin misin?’ dedi. Ben bu nişan atmayı söylemesem belki eşim başkasından duyacaktı, belkide kendi bir gün bir şekilde öğrenecekti. Yani bu durumu benim mi söylemem iyi oldu, yoksa başkasından öğrenmesi mi iyi olurdu? Veya başka şekilde öğrenmesi mi iyi olurdu? Elbet ki bende eşimin öncesini bilmiyorum, (tamam ilk ciddi düşündüğü, ailesi ile tanıştırdığı benim) ama kaç sevgilisi oldu vs öğrenmek istemedim. Yalnızca birini biliyorum onuda eşim en başta bana sordu. (Bizim eski mahalleden biriymiş, ama ben tanımıyorum.) ‘Benim için sorun olmaz, ne yapabilirim ki yani benden öncesini?Benden sonrası önemli. ’ dedim, şayet eşim bana bunu söylemese, elbet bende bir gün bir şekilde öğrenebilirdim. Yani demem o ki, aslında ilişkinin en başında olmaması gereken bir gizlilik var.