Hickimse52 ben beş vakit namaz kılan bir insan değilim, lakin yine de inancım var, bazen ibadetimi de yaparım, eşim de beş vakit namaz kılan biri değil, cumaya fırsat buldukça gider. Bunu baştan söylüyorum çünkü, siz bu kadar İslam’a dikkat ederken, eşinizin eski dini evliliğini saklaması, sizden gizli para göndermesi, sizi ailenizden uzaklaştırması, anladığım kadarıyla onsuz bir hayatta ne kadar başarılı olabileceğinizi kendinize sorgulayarak sizin kendinize olan güveninizi kırması ne kadar doğrudur bilemem🤷🏼♀️ En başta Allah korkusu olan biri, daha sonra ise yuvasına önem veren biri, (herkesin düşüncesi farklıdır ama benim gözümde) eşinden gizli saklı iş çevirmez. Eşinin karşısına eski defterlerin açılmasını sağlayarak, canının sıkılmasına izin vermez. Bizim evde yaptığımız işler bile İslam’da eşinize olan ikramımız olarak geçerken, size bir kadın olarak çok çok değer verip-desteklemesi gerekirken, yeri geldiğinizde güçsüz hissettiğinizde/küllerinizden doğmanızı sağlaması gerekirken, anladığım kadarıyla eğer ayrılırsanız ailenizin destek çıkmayacağını dair sizi inandırmaya çalışmış. Onsuz bazı şeyleri yapamayacağımız inandırmaya çalışmış. Size sorum şu:
Aklınızda hep şüphe kalarak, eski ve ne olduğu belirsiz bir eşin gölgesinde kalıp, bilmemezliğe yatarak eşinize sonsuz güven mi? Çocuğunuzun, sizin rızkınızın hep o kadına gönderilmesi mi? Dünyada, ülkede bu kadar yardıma muhtaç insan varken? Hatasını anlamadan, kendini açıklama gereği duymadan, bin tane özür dilemesi gerekirken, kırdığı kalbin gönlünü alması gerekirken, yan odaya geçen ve ‘Benim eşim yapmaz, biliyorum.’ vs diyerek, tüm bunları görmezden mi geleceksiniz? Bana kızabilirsiniz, ama bu platformda kimse size ayrılın diyemez, demez. Lakin herkes özgürce kalbinizi kırmadan görüş belirtebilir, belki kalbinizi kırıyorum, affedin ama oldukça dürüst olmaya çalışıyorum. Aileniz neden sizi istemesin? Siz sanki yanlış bir şey mi yaptınız? Delillerinizi toplayın, yasalara uygun şekilde. Aileniz diyelim ki size inanmadı, kendi ayaklarınızın üstünde durabilirsiniz, ki bu devirde hiç bir aile kızının mutsuz olduğu veya hak ettiği değeri görmediği bir evlilikte bulunmasını istemez.