kanalize ben bu işlerde baya prof oldum çok araştırırdım 😀 bebeğin kaç kilo. Yani kilosu çok geri değilse 4 ay çok erken dediğim gibi bağırsak sağlığı açısından çok gerekmedikçe bu ayda verilmez he verilse ne olur belki bir şey olmaz eskiden verirlermiş ama gerek yok bence. Bende 5.5 ayda başladım yoğurt verdim, tek tek sebze püreleri verdim 1 çay kaşığı 1 tatlı kaşığı kadar. 6 aylıktan sonra sebzelerden püre kıvamlı çorbalar yaptım. Zaten 6. Ayda bile doyasıya verilmez tadım yapılıyor. Haşlamayı da mesela ben havuç haşlayıp çatalla eziyordum öyle verdim, hep püre yaparsan ilerde belki zorlanır. Burda çok okudum çocuğum ekmeği bile yutamıyor diye.
Mama hazır diye düşünme o bambaşka bir olay. Elimizin altında internet var ek gıda yaz binbirtürlü tarifler çıkıyor bebişim, neyi ne zaman vereceğin yazıyor. Şöyle 11-12 aya kadar sabret ondan sonra zaten sizin yemeklerden de verirsin.
Kimseyi dinleme senin çocuğun sonuçta benimde kaynanam arkamı döndüğüm gibi baktım hazır çorba veriyor, dedim sen hiç hazıe verdiğimi gördün mü ne kadar zararlı oysaki anlamıyorlar işte. Dediğim gibi birşey olmaz belki ama benim içim rahat etmiyor , ne gerek var midesini çöple doldurmaya