• Sağlık
  • REGL DÖNEMİ 💊🥵🚨♦️

HurremSultan ya benim kan hep taşardı pedden bu ay bi ped bile dolmadı hep kahverengi akıntı şeklinde biraz kan geldi bir ped dolmadı 4 gündür test yaptım tek çizgi şişkinlik var neden olmadım yasmin kullanıyorum birde kaç aydır ilk defa böyle oldu canım sıkıldı bu duruma 🙄

HurremSultan olacağım zaman 1 hafta önceden sinir başlar depresyona girerim herşeye canım sıkılır belim bacaklarım karnım ağrır adet düzenim hamilelikten önce hep 7 gün sürer biterdi şimdi doğum yaptığımdan bu yana düzen oturmadı bazen 9 gün sürdü en sevdiğim ped sleepy regl döneminde ilaç içmemeye çalışıyorum düzeni bozar diye

sekerlikiz 3 senedir hamlileik ve emzirme süreci yasaktı. Şimdi yine emziriyorum. Aç kalamiyorum bir iki saatlik açlık bile tansiyonumu düşürüyor 🥴🥴 bu sene de tutamiycam sanırım

HurremSultan

1. Doğumdan önce çok düzenliydi,şuanda eski düzen oturmuş degil hala.
  2. 6 veya 7 gün sürüyor
    3.ilk Doğumdan sonra ağrılar tamamen bitti çok şükür ✨️
    4.kotex
    5.kullanıyorum
    6.ağrım olursa ve baş edilecek gibi değilse bi Parol alırım, karşı değilim.

HurremSultan aralıkta taltırdım galiba kuzu ya üzerine tam 3. Regl görüşüm. Hayır yazdığımı sonra okudum da resmen spiralden sonra b*k olmuş hayatım 🤣

HurremSultan teşekkür ederim.Beni regl ağrısı çok rahatsız etmiyor artık o kadar alıştım ki onun normal bir ağrı olduğuna ama baş ağrısına çözüm bulamıyorum maalesef orda ilaç arıyorum işte.

Deleted33 neren agiriyorsa canın orda demişler Cok doğru demişler 💯💯
      Allah şifa versin inşallah hiç ağrı cekmeyesin❤️

HurremSultan Döngü sürem 27 gün olması lazım, genellikle 5-6 gün sürüyor ama 6.gün ya bitmiş oluyor yada lekelenme şeklinde geliyor.
        Günlük pedi sadece, reglden önce lekelenme sürecinde, veya bitimine yakın kullanıyorum, bir de ovülasyon döneminde kullanıyorum. Her gün kullanmıyorum, çünkü beni rahatsız ediyor.

Önceden orkid platinium kullanırdım ama beni rahatsız etti, sanırım parfüm ve içeriğindeki naylon oranı vs. Uzun bir süredir molped kullanıyorum.

Reglden önce çok ağrım olacaksa genelde aşırı çikolata veya tatlı krizim oluyor.

Üniversiteye kadar, regl olduğumu bile bilmezdim, lekelenme ile fark ederdim, ve ağrının olmadığı o zamanları aşırı özlüyorum. Ama üniversitede yataktan çıkıp, kahvaltı bile yapacak halim olmadığı günler oldu, lavaboya bile zor giderdim. O günleri düşününce de, bu günüme şükrediyorum.

Bazen eşime nazlanıyorum, sancım çok olunca.. Hep biz kadınlar acı çekiyoruz diyee😅o da sağolsun ne yapacağını şaşırır, elinden geldiğince destek olur, bazen yemek bile yapamam, eşim yapar. Bu u dönemi sıcak su torbası, sıcak duş ve mazjezik ile atlatıyorum.

Her ay 2-3 mazjezik hüpletiyorum ne yazık ki…

Bir de normalde reglim düzenli ama kasımda bir hafta gecikme oldu, bebiş var sandık… Baya da sevindik, test sonrası tüm hayaller hüsran tabii. 😅Aralık ayı normal zamanında geldi, ocak ayında yine bir hafta gecikme..şubat normaldi bakalım mart nasıl gelecek😅🤣🤣

HurremSultan Gitmedim valla basindan beri düzensiz benim bu yüzden onemsemedim shdj adet döneminde ve onun haricinde ayakları sıcak tutmak çok önemli, ayaklarını sıcak suda, dayanabildigin kadar sıcak ama bekletebilirsin. Ayaklarının altına sıcak su torbası koyabilirsin

zeytep bir yerde okumuştum böyle duzensizlikten sonra genelde bebek haberi alıyor insanlar. Vücut kendini doğuma hazirliyormus. Benimde öyle oldu hatta☺️

HurremSultan

Adetim doğumdan sonra 4. ayda yeniden başladı. Doğum öncesi ile aynı seyrediyor.

6 gün sürüyor. İlk günler her şeyden tiksiniyorum, son 2 gün libido yükseltiyor 😂

Adet ağrım dayanılmaz olunca uzanır, uyumaya çalışırım. Olmazsa takviye 🙌🏻

Ben Kotex seviyorum, yoğun günlerde gece kullanırım 😌

Yumurtlama günlerinde günlük ped kullanırım, Orkid’i tercih ediyorum. Daha ince buluyorum

Eğer çalışıyorsam ve ağrım dayanılmaz gibiyse Arveles kullanırım ama olabildiğince dayanmaya çalışıyordum Hürremiko 🥰

HurremSultan ❤️Adet duzeniniz nasıl?
              ✨️21+7=28 günlük döngü hiç şaşmaz. (Doğum kontrol hapı kullandığım zamanlar 23+7 oluyor. )

❤️Kaç gün sürüyor ve bu sürede duygu durumunuzu nasıl yonetiyorsunuz?
              ✨️7 gün sürüyor. İlk iki gün hiç bir şey yapasım gelmiyor. Tahammülsüz bir insana dönüşüyorum içsel açıdan. Sadece fırsat buldukça yatarak uzanarak geçiriyorum günü.

❤️Adet ağrısı ile nasıl baş ediyorsunuz?
              ✨️Baş edemiyorum 😅 Ama masaj aletiyle belime masaj yaparak, sıcak su torbasıyla, regl egzersizleri ile baş etmeye çalışıyorum diyeyim.

❤️En sevdiğiniz ve memnun kaldığınız ped hangisi?
              ✨️Molped Pure&Soft. İlk regl dönemimden beri memnun kaldığım tek ped markası Molped.

❤️Günlük ped kullanıyor musunuz?
              ✨️Asla. Bekarken bir kere kullandım mantar oldum bir daha hiç cesaret edemedim. Günlük pamuklu iç çamaşır daha mantıklı geliyor.

❤️Regl döneminde ilaç içmeye ne diyorsunuz?
              ✨️Pek kullanmam. Mazoşist gibi o acıyı çekmek zorunda kalıyorum alerjik durumlardan dolayı 🥲

HurremSultan

•düzenli
                •ortalama 5 gün, bazen çok duygusal oluyorum bazen canavara dönüşüyorum ay ay değişiyor ruh halim
                • adet sancısı yüzünden yürüyemediğimi, eşimin beni işten aldığını bilirim, doğum kontrol hapı çok iyi gelmişti ama artık baş edemiyorum maalesef acıyı çekiyorum, doğumdan sonra ilk 2 ay çok rahattım sonra tekrar geldi karın ağrılarım
                •yıllardır kotexden başka marka kullanmadım
                •kullanmıyorum
                •ilaç içersem kesiliyor, bi sonraki ay daha sancılı oluyor, gebelikten önce doğum kontrol hapıyla bu işi halletmiştik doktorumla

HurremSultan
                📌 Adetim düzenli oluyor hep
                📌 21 22 gün sürüyor yönettiğim söylenemez herşeye alınırım eşim ben demeden anlar regl olduğumu 😀
                📌 Doğumdan önce inanılmaz derecede ağrım olurdu kaç tane ağrı kesici içerdim en ağırlarından. Şuan o kadar ağrımıyor çok ağrırsa parol ve sıcak su torbasıyla idare etmeye çalışıyorum
                📌 Orkid kullanıyorum şimdilik memnunum
                📌 İlaç içmem gerekirse içiyorum mecbur

TombulHatun ahahahah kız gittim o gün aldım doğum sonrası için parası uçmuş resmen😂😂 deepend bulamadım gece kilodu aldım 2 tane var kutunun içinde 87 TL idi😱 bide Orkid aldım 100 de o 😂😂 kotex aldım herhalde uzun olanını 😂😂

1) ay adet dönemim hiç düzenli değil hiç düzelmedi 🥹
                  2)bazen 8 bazen 9 mesela geçen hafta pazardan beri adet oluyorum ve hala çok az da olsa geliyor sinir geldi yani ve düzeltemiyorum bu durumu zaten eşime söylüyorum adet oldum lütfen üstüme gelme diye o da hep alttan alır sinirlerim gerildiği zaman sarılır falan sağolsun

3)maşallah demeden geçmeyin hiç sancım olmuyor olmadan bir gün önce çok çok az oluyor o kadar

4)kotex seviyorum ama çok pamuklu olduğu için hemen pamuklar dışarı çıkıyor o yüzden çok kullanamıyorum orkid kullanıyorum genelde

5)ağrım olmadığı için içmiyorum ☺️