Uzun olacak şimdiden kusura bakmayın..
Biz eşimle 2014 tarihinde arkadaş ortamında tanıştık, ben her ne kadar başlarda istemesem de sonrasında aşık oldum. Eşim askere gittiğinde her şey çok normaldi, ailesi beni çok severdi vs. Sonra çevreden arayı bozmak isteyenler oldu. İşte o kürt, açık, sigara içiyor kendi içinizden biriyle evlendirin gibisinden eşimin ailesini doldurdular. Bu insanlar o kadar iyi niyetime ve onlara saygıma rağmen bana düşman oldular. Eşim bana o kadar bağlı ki yıllarca cüzdanında saç tellerimi sakladı. 2016’nın Temmuz ayında sanırım bayramdı, eşimle telefonda konuşuyorduk ablası eşimi ısrarla içeriye bağırdı babam seninle konuşacak gel dedi. Eşime gitmesini söylediğim halde gitmek istemedi ama ablası sürekli odaya dalıp gel diyordu sonra dedim ki muhtemelen benimle alakalı bir konu git. Eşimde telefonu kapatma dinle dedi, bana söz verdirdi bende kapatmadım. Çünkü konunun benimle alakalı olmadığını düşünüyordu ve beni buna ikna etmek istiyordu. Eşim içeriye gider gitmez babası o kızdan ayrılacaksın, bizi Kürtlerin kapısına götürmeyeceksin. Onlar terörist gibi bir sürü laf saydı ve eşime tercih yapmasını söyledi. Ya biz yada o kız dedi. Eşimde o kız bu zamana kadar sizin için tek kötü söz söylemedi sizin söylediklerinize bak dedi ve beni seçti. Kavgalar falan çıktı, eşim o gece evi terk etti. Bende tabi ağlamalar, üzülmeler.. O gece eşime bir şey söylemedim eve dönmeye ikna ettim. Ertesi gün güzel bir dille o insanların babamın yanında yeri olmadığını, asla bunu haketmediklerini ve onunda ailesinin yanında olması gerektiğini söyleyip ayrıldım. Eşim çok kötü oldu defalarca beni aradı açmadım. En son görüntülü aradı bir şey söyleyip kapatacağım dedi ve o gün bensiz yapamayacağını söyleyip kendini yaktı. Hastaneye kaldırıldı, yanıkları ağırdı 3 hafta tedavi gördü ve çok şükür ufak tefek izler hariç bir şeyi kalmadı. Ablası eşim hastanede yatarken bana o kadar ağır küfürler hakaretler etti ki anlatamam. Yanmasına ben sebep olmuşum, öyle söyledi. Bende siz değil miydiniz ayrılmamızı isteyen, ayrılınca sonuç bu oluyor dedim. Tedavi sürecinde yine yanında oldum, hatta ailesi doğru düzgün hastaneye gelip gitmezken, güvenliğe beni tarif edip içeriye almaları için tembihlemelerine rağmen olay çıkarıp yinede yanında oldum. Gel zaman git zaman biz eşimle devam ettik. Ailesi asla istemedi, sürekli hakaretler küfürler oldu ama vazgeçmedik. 2017 Mayıs ayında ne olduğunu anlamadan eşimle çok büyük bir tartışma yaşadık, hemde çeyiz alışveri yaptığımız bir gündü. Sipariş ettiğimiz fotoğraf çerçevemizin geldiği gün tartıştık. Biz yine barışırız diye düşünmüş ama araya ailesi girdi. Büyük ablası anneme telefonda senin kızın haftanın 5 günü benim kardeşimin altındaydı dedi. Abisi enişteme ulaşıp, kardeşim askerdeyken o kız her gün birinin altındaydı dedi. Aklımı kaybetttim.. Öyle lafın gelişi falan değil, baya baya erenköyde 3 ay tedavi gördüm. Ailem bana inansa bile kendimi bu durumdan çıkartmak için bekaret raporu aldım. Tedavi gördüğümü duyan ablası deli hastanesinde yatsın gibi bir sürü laflar söyledi. Eşimi köye götürüp hattını kırıp 1 sene İstanbul’a göndermediler. Bende o süre zarfında başka bir şehire gidip iyileşmeye çalıştım. Çünkü 26 kiloya düşmüştüm ve sakinleştiriciler olmadan ayakta bile duramıyordum. Ailem hastaneden imza ile çıkartabildi. Aradan 1 sene geçti 2018 mayısta eşim bensiz yapamadığını, ailesine benimle evlenmek istediğini söyleceğinden bahsetti. Asla izin vermedim. Madem beni seviyorsun, kimseden habersiz olacak bu dedim ve gizli nikahla evlendik. Bunu duyduklarında yer yerinden oynadı. Eşime ne boynuzlu bıraktılar, bana en ağır küfürleri ettiler ama umrumuzda mıydı? Asla. Kendi düzenimizi kurduk derken barışmak istediler. Düğünümüze gelmek için babasının şartı takıları onlara vermemizdi ama babam bunu kabul etmedi takılar çocukların hakkı gelmek için şart sunuyorsan kapı orada dedi. Annesi babası abisi düğüne gelmediler. Sadece 2 ablası ve eni topu 15-20 akrabası geldi. Yinede düğünümüzde oturacak yer yoktu benim çevrem sayesinde, asla bizi yalnız bırakmadılar. Sonra bizim kurduğumuz evden çıkartıp aile binasına gelmemiz için ikna etmeye çalıştılar. Neymiş her şey geçmişte kalmış.. Binada oturalı 3 ay olmadan kuzeni bana seni arabada eşinin arkadaşıyla şevişirken yakaladım diye iftira atıp köye kaçtı. Ailemi zor durdurdum, polisler falan cabası.. Babası bir sabah eşimi işte zannedip aradı, ortada hiç bir şey yokken hattını kır köye kaç ben seni boşatıcam dedi, eşim babasını telefonda rezil etti. Bende, benim için ne istiyorsan iki kız evladın var Allah onlarla getirsin karşına dedim. Her girdiğim ortamda zayıflığımı, Kürtlüğümü falan konuştular. Artık beni bir canavara çevirmeyi başarmışlardı. Büyüğü küçüğü anası babası demedim herkesin kalbini kırmaya başladım. Tabi onlarda kalp ne gezer dimi? Bizim eşimle ayrıldığımız dönem ablası eşimin bana aldığı altın kolyeyi takıp, kardeşimin hediyesi diye paylaştı ve ben o sıra erenköyde tedavi görüyordum. Eşimin hediye ettiği altın tüzüğü yine bulup bozdurup kendine çeyiz aldı. Bu anlattıklarım yaşadıklarım 3/1 bile değil. Aklıma geldikçe fazla uzun olduğu için parça parça yazdım. Ben bu insanlara rağmen eşimin güzel kalbi için evlendim. Pişman mıyım? Aslında değilim çünkü gerçekten eşim kötü bir insan değil ama aile denilen illet var ya beni yedi bitirdi. Aynı ortama geldiğimizde laf sokulmadan sohbet bitmiyor. İlla kalpler kırılacak. Sırf açığım ve eşim evde bana yardımcı oluyor siye bizim içimizden de bi bu böyle çıktı diyorlar eşim için.. Eşime de söylüyorum, bir gün bir tanesini sırf ibreti alem olsun diye evire çevire döveceğim varsın bana deli desinler belki uzak dururlar..
Eşimin ailesinin şeytana alkış tutturacak kötülükleri..
lboncukannesi uzun uzun okudum hani ciddi başa çıkılabilecek birşey olsa sende onlara şunu yap bunu yap diyecektim çok bilendim sana akıl verecektim
Ama
Değdi mi?
Gerçekten ailene ve kendine bunları yaşatmaba değdi mi?
O ailen seni o halde görünce neler hissetmişlerdir tamam aşk sevgi ama be kızım gurur, haysiyet, aile, aile onuru bunlar çok üst düzey şeyler
Millet kırk nazla kız alıyor kız evinin kapısınu aşındırıyor sen kendini neden bu hale soktun burda asla eşinin ailesine birşey demeyeceğim çünkü okudukça kendini ve aileni soktuğun duruma acıdım kırıldım
simonedebeauvoir O zamanlar insana aşk o kadar güzel geliyor ki.. Daha 20 yaşındasın ve beraber büyümüşsün gözün başka hiç bir şeyi görmüyor. Şimdi ki yaşımla bunları yaşasaydım belki benim de bir dur noktam olurdu..
Bu ilişki her iki tarafı da yıpratmış şahsen bu durumu yaşamaktansa vazgeçerdim
- Düzenlendi
lboncukannesi leyla için mecnun olmuşsun resmen. Aşkımdan ölsem dahi uzak dururdum o aileden. Açıksan açıksın onlar gibi ahlaksız değilsin. Eşinin ailesi muhtemelen tesettürlü. Öyleyse tesettürlü muhafazakar insanların yüz karası aynı zamanda. Bin tane kızım olsa bir tanesini vermem öyle aileye isterler benim aileme karşı iyi olsunlar birine böyle şeyler yaşattıklarını duyup bileyim… bu insanların kötülüğü baştan belliymiş tamam aşk dediniz inat ettiniz evlendiniz neden aynı yere yerleştiniz. Cehenneme yakın sana uzak olsunlar. Fizan kadar uzak olsunlar. Bu insanlar dünyanın öbür ucu kadar uzak olmalı sana. Bir de anne ve babanın açısından bak hayata! Tamam sen çok aşıksın. Evladı böyle acılar çekerken anne ve baba evladından daha çok eriyo. Düğün günümü kayınvalidem mahvetti diye sinirlendim beni üzecekler diye annem 1 hafta yataktan kalkamadı sadece bir düğün günü için. Sen neler yaşamışsın. simonedebeauvoir de dediği gibi değdi mi gerçekten? Eşin ailesini bir kenara atamıyor belli. Atılmaz da zaten dünyanın en kötü anne babası olsa da atılmaz. Kendi çektiklerin dışında ya annenin ve babanın çektikleri? Bir insanın evladına atılan iftira o kişiden çok annesini ve babasını parçalıyor
lboncukannesi çok üzüldüm hikayene. Çok şey yasamissiniz. Çok yipranmissiniz. Umarım bundan sonra sizin için çok daha güzel olur 💐
lboncukannesi çok çok üzüntüyle okudum. İnsan bazen aşktan gözü kör olmuşcasına herşeyi yapıyor fakat anlayamadığım tek bir nokta var. Bu kadar şey yaşatmış bir aile ile asla görüşmüyor olmanız lazım ki eşinizde gizli evlendiyse bunları göze almıştır. Ama siz bırakın görüşmeyi aynı binaya gitmeyi kabul ediyorsunuz. Ben çok sevdiğim eşimin ailesi ile bile aynı binada oturamazdım.
buzdankalpler Keşke şimdi ki aklım o zaman da olsaydı. Ben evlenirken eşime demiştim kesinlikle onlarla görüşmeyeceğiz diye kabul etmişti o şekilde evlendik. Aile binasında 3 ay oturduktan sonra yaşanan olaydan dolayı taşındık. Ailem için bende çok üzüldüm, keşke bunların hiç birine şahit olmasalardı ama hayat işte olacağı varmış..
etoile Düşünceniz için çok teşekkür ederim, amin 🌸
papatyahanm Aile binasında sadece 3 ay dayanabildik sonrasında hemen taşındık. Dediğiniz gibi insanın aşktan gözü kör oluyor ve giden zaman geri gelmiyor..
lboncukannesi bunlar nasıl insan gerçi insan değiller onlarla bir araya gelme eşin istiyorsa gitsin görsün ailesini birde aynı binada oturmak nedir böyle insanlarla bunlardan herşey beklenir dikkat et kendine
lboncukannesi
İnanmıyorum ya..
Bu nasıl bi imtihan..
Gerçekten güçlüsün.. ben yapamazdım.
Allah bundan sonraki hayatını çiçeklendirsin 🌸
lboncukannesi Normalde üye olmadan takip ediyordum forumu fakat senin hikayeni okuyunca inanılmaz üzüldüm 😔
Bir insan ne kadar kötü, ne kadar aşağılık olabilir diye düşünürdüm ama beterin beteri varmış. Bir kadına namusu ile iftira atmak ne kadar günah Nur suresi 23. Ayette apaçık nasıl bir gazaba uğrayacakları belirtilmis Rabbim tarafından.
Şu bir gerçek ki benim eşimin ailesi böyle insanlar olsa ben asla evlenemezdim . Çünkü bir insanla evlenmek demek onun tüm ailesi ile evlenmek demek maalesef. Durumuna çok üzüldüm Allah onlara vicdan merhamet versin, iyice yoldan çıkmış onlar
Kaos sevmem , aşkı kalbe gömüp direkt ayrılırdım heralde. Evlilik falan huzurlu olması gereken şeyler. Şeytansı insanların içinde bu hiç mümkün olmaz ki
- Düzenlendi
Off okurken içim parçalandı .. neler yasamıssın böyle. Herşeyden önce insanız hepimizde bu nasıl bencillik . Allah hiç kimsenin yanına birakmayacak buna emin ol . Yarına kalacak ama kimsenin yanına kalmayacak . Herkes yaşattığıni yaşamadan olmeyecekmis . ❤️ Güzelim ne güzel ev tutmussunuz gizli nikah yapmışsınız neden aynı apartmana gitmeyi kabul ettin keşke etmeseydin belki herşey senin için daha farklı olurdu . Bide sınırları koymayı biliceksiniz bunu eşin saglayacak . Artk “o benim eşim kesin sesinizi ” diyebilmeli. Dışardan gelen herşey kulak tikayacaksiniz . Ben senin yerinde olsam evlenmezdim ailesi için diyemem çünkü bende evlendim . Hiç istemiyorlardı beni saçım sariymis burnum delikmis makyajım varmış vsvs . Ben nabtim inadina yaptım o düğünü . Herkese de pat pat lafımı verdim . Herkesle mesefeliyim dugunumden beri . Herkes benim sinirledigimde nasl birine donustugumu gordu bizzat. O yüzden onlarda bana masefeli .hani gorusuyoz ama haddini aşınca haddini bildiririm herkim olursa olsun . Yani demem o ki bize dokunmayan yılan bin yaşasın 😘. Sende öle yap asla ama asla kafana bişey takip hasta olma . Kus o an içindekileri . Kafaya takılan şeyler insani ciddi hastalıklardan ediyo Allah korusun .
elmalitart kesinlikle 👏 kimse aşktan ölmüyor tâbi bu benim düşüncem
Donup kaldım,ilk kez ne yazacağımı bilemedim.
Eşinizin ailesine söyleyebileceğim bir şey yok.Tek kelimeyi israf sayarım.
Sizin için çok üzüldüm,bundan sonraki hayatınız çok daha güzel olsun,kalbinizden geçen tüm güzellikleri ömrünüze işlesin Rabbim ♥️
lboncukannesi tek takildigim nokta bu kadar şeye rağmen nasıl oldu ya nasıl oldu da aile binasına oturdun ve kızım sen iflah olmaz mısın?
- Düzenlendi
Bazen üzülmelisiniz,bazen de mutlu olmalısınız, her duygu güzeldir fakat tamamıyla hakeden insanlara karşı olmalıdır,bazen bir insanın yokluğuna üzülmek,varlığına üzülmekten daha iyidir…
Eşinizle sizin durumunuz tam olarak bu.Ayrılık olsaydı çok daha az üzülecektiniz.
Eşinizin kendini yakma olayından da çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum maalesef.
Ben hikayenizde sadece size ve ailenize üzüldüm…
lboncukannesi Okurken kanım dondu…..