MedavikPastam
Ayı mecbur yazması gerek okullarda böyle 72 ay zorunlu. Ama gelişimsel herangi bir sıkıntı varsa rapor çıkarttırıp aileler okula göndermiyorlar. 66 ayla 69 ay arası çocuklar ana okuluna daha uygun ancak gelişim olarak uygunlarsa değerlendirildikten sonra ailelerin de onayı alınıp 1 sınıfa yazdığını biliyor ayriyeten 69 ile 71 ay arasındaki çocuklar 1 sınıfa başlayabiliyor ancak aile yine bir dilekçe imzalatıp anaokuluna gönderebiliyor. Benim oğlum Eylül ayında 67 aylık olacak ve dilekçe verirsem 1 sınıfa gidebilir ama erken 2019 Şubat doğumlu ama aynı yıl içerisinde 2019 Nisan doğumlu çocuklar hiçbir şekilde 1 sınıfa kayıt yaptırmıyor. Postu açan kişinin çocuğu 72 değil de 71 aylık olsaydı okula gitmemesi için rapor çıkarttırmasına gerek kalmazdı ama 72 aylık olduğu için rapor çıkartmalı yani bir ay bile her şeyi çok değiştiriyor.
Uzun oldu kddkdk

Gittibimilyarlikmobilya sınıfın en küçüğü şuan bütün eğitim hayatında hep böyle devam edecek küçüğü olmaktansa büyüğü olsun istiyorum

Cicikiz hayır alakası yok 1aydan bile çocuklar arasında büyük fark oluyor şuan sınıfın en küçüğü olduğu için göndermek istemiyorum ay olarak diğer çocuklar daha büyük ve bu eğitim hayatı boyunca her zaman etkileyeceğini düşünüyorum

MedavikPastam bilmediğiniz konularda yorum yapmasanız keşke eğitimde ay olarak hesaplanır yaş olarak değil ay belirtmemin sebebide odur

ikiprensesannes yaşıtların küçük olduğu için sınıfındaki herkes senenin başında doğmuş
          Ay olarak bile çok fark ediyor çocuklarda gelişim

Sukran sınıfın en küçüğü olmaz ki standart 72ay zaten sizin ki büyük vebim oğlumda 72 ayda başladı

enerciiiii sinir olunacak bi durum yok eğitim sisteminde ay baz alınır o yüzden belirtmek zorundayım anlayabileceğiniz durumlara yorum yapınız

Sukran Eylül ayıyla 72girdiyse zorunlu sizin Ekim belki 1aydan kurtarabilir dilekçe de geçerli sebep sunuluyor

selen_ benim oğlum 5yaşına daha yeni girdi bu ay 6yaşını kutlayan arkadaşları var mesela yarım yaş büyükler çok büyük ni etken onlar 6büçük yaşında 1.sınıfa başlayacak benim oğlum 6yaşına daha girmemiş oluyor anlatmak istediğim konu bu

selen_ evet öyleymiş erteleme hakkımı kullanıcam

Sukran çocuğunuzun fiziksel sosyal zekasına bağlı bu anaokulundayken okuma yazma kalem tutma gibi becerilere sahip çocuklar zorlanmıyor.Siz evladınız bilirsiniz gönlünüzce olur inşallah.Birde okula hazır mı olduğuna dair test yapılıyor anaokullarında da oluyor isterseniz gelişimini görüp ona göre yol belirlersiniz.Anaokukuna çok giden çocuklarda okuldan sıkılma ilkokulda da oyun ortamı arama durumları gözlenebiliyor.

Sukran bence yanlış düşünüyorsunuz erteleme kararınızı anlamış değilim. Bence bir çocuk için eğitim ne kadar erken verilirse o kadar iyidir. El kadar çocuklarda kalkıp aralarında ki yaş farkını dalgaya alacak değiller. Büyüdükçe o yaş farkı sorun edilmez.

Sukran Niye sinirlendinizki🥺 Ben sizin ay olarak belirttiğinizi sandım. Kırdıysam kusura bakmayin🥺

melaykeeee benim sorun ettiğim yaş farkı değil eğitimde algılama yaşça büyük olanlar daha çabuk anlayıp kavrayabiliyorken ay olarak küçük olanlar eğitimde bi tık geri kalıyor ve eğitimcilerinde gözdesi dersi çabuk anlayıp kavrayanlar oluyor 1.sınıfı halledebilir çok şükür oğlumda bi problem yok ama sonrası önemli benim için ortaokul lise ve devamı okuma yazmayı erken çözmüş olması ilerki dönemlerinde de başarılı olacağı anlamına gelmiyor
                        Dersler zorlaştıkça anlayabilmesi önemli eğitim sınıflandırma yaşa göre sınıflandırılıyor yarım yaş bile çok öenmli benim için

selen_ oyun oynacak yaşta olduğu için sıkılmaz aksine daha eğlenceli geliyor öncesinde kreş tarzı biyerlere gitmediği için çok sıkıcı olacak bi durumda değil şuan
                          Motor gelişimi vs hiç bi problemi yok ama ben yine de ilerki yaşları için iyi olabileceğini düşünüyorum hayırlısı bakalım