Merhaba arkadaşlar.( Trzomi 18) yüzden 2ci bebeğimi kaybettim doğumdan sonra hamilelikte üçlü test sonucumun risklidi doktorum (dwn sendromu) olabilir dedi ayrıntılı ultrason istedi bu arada 30 32 haftalık hamileyim öğrendiğimde. pandemi dönemi. ayrıntılı ultrason için başka şehire gitmem gerek gidemedim. Zaten tedavisi yok yapacak bir şey olmadığından dua etmekten başka çarem yoktu. doğum yaptım bebegimde ayak içe dönük serçe parmaklarda birinde çıkıntı diğerinde ipe bağlı top şeklinde kalbi delikmiş üfürüm var dediler ve normal odaya çıkarttılar bir süre sonra morardı yoğun bakımda 3 saat tutup geri verdiler bana doğumhane de üşümüş ondan dediler.yani ağır amormalli doğdumuş bir bebeği anlamayip taburcu edildi bir hafta evde baktım emzirdim kucağıma aldım kokusunu içime çektim yıkadım pakladım şırınga ile besledim bebeğim normal değil diyorum . yavrum nasıl ağlıyor her seferinde başka bir şey deyip eve yolluyor doktor. besleyemişsin emme refleksi gelişmemiş 40+te Doğan bebek aklım almıyor bir haftanın sonunda artık dedim yatışını yapın kilosu düşüyor ağlamaları inlemeleri kalbi çıkacak gibi atıyor dayanamıyorum artık belki hastane toparlanır diye. Yoğun bakıma alındı 2 ci evre diye durumu daha da kötüye başladı özel bir hastaneye sevk edildi orada da 3 cuncu günü İstanbul’a tanıdığı İyi bir doktor istersek sevk edeceğini söyledi onayı verdik ambulans peşinde koşa koşa gitik. Kalbi için Eko çektiriyor testler falan derken bir aya yakın geçiyor. genetik test sonucu (Trzomi 18) olarak çıkıyor ve dünya başıma yıkılıyor. Şimdi tekrar hamileyim 16 haflik ikili testim normal çıktı 3lüyü bekliyorum sonucu doktorum ısrarla NIP testi yap diyor detaylı ultrason sonucana kadar beklemek istiyorum yanlış mı yapiyorum fikrinize ihtiyacım var. benim gibi bu durumu yaşayan varmı diyer gebelik te sağlıklı doğdu mu bebeğiniz bana güzel haberler verin ne olursunuz kimseye yaşatmasın rabbim tabiki

flankes Ah güzellik başın sağolsun rabbim yerini sağlıklısıyla doldursun cennete şefaatçin olarak orda seni bekliyor olucak 🌸Bir bilgim yok üstte kalsın kimse yaşamasın böyle bir duyguyu rabbimde tekrar sana yaşatmasın

bukii27 Allah razı olsun inşallah canım benim ❤️ aminnn 🤲

flankes bir bilgim yok 2li testlere asla güvenmiyorum ilk Kızıma hamileyken medical parka gidiyordum kontrollere test sonucum 104 çıkmıştı o gün yapılan bütün 2li testlerin sonucu bu şekildeydi laboratuvarda sıkıntı olduğu çıktı. Bizler yaşadığımız sıkıntı ve üzüntüyle kaldık resmen. Bütçeniz varsa nifty testini yaptırın madem daha önce böyle bir problem yaşadınız bence en garantisi.

Susunbebekuyuyo tarama testleri zaten olasılık bende güvenmiyorum dediğiniz gibi madi konuda biraz sıkıntı dayız eşim bekleyelim diyor ama böyle bir durum yaşadığımız için de yaptırmak istiyorum fikriniz için çok teşekkür ederim ❤️

flankes hakkınızda hayırlı olsun inşallah sağlıkla kavuşun evladınıza rabbim analı babalı büyütmeyi nasip eylesin 🤲🏻🌸💕

flankes Allah rahmet eylesin cennet kokulu yavrunuza, hikayenize çok üzüldüm 😢
            Önceki hamileliğinizde ve doğum sonrası çok geç öğrenmişsiniz bebeğinizin durumunu. Doktorun da ihmali ile elinizden bir şey gelmemiş.
            Bu bahsettiğiniz genetik test için geç kalmadınız mı, 10 11 hafta ikili taramadan sonra yapılır diye biliyorum. Erken yapılma sebebi engel olduğunu öğrendiğinizde bebeği aldırabilme imkanınız da olacağı için. Sizin böyle bir düşünceniz yoksa iki hafta daha bekleyip 18. Haftada detaylı usg çektirdikten sonra sonucunuza göre genetik test yaptırsanız.
            Ben hamileyken bebeğimin engel riskinin yüksek olduğu söylenildi. Zaten psikolojik olarak çöktüğümüz bir dönemdi, ona bir şey olacak korkusuyla. Sonra gidip doktorumla konuştum, genetik testler neden isteniyor hocam, biz trizomi 21 olduğunu öğrenirsek bunun bir tedavisi var mı dedim. Doktor da bana olmadığını, ama anne doğurmak istemeyince kurula çıkıp gebeliği sonlandırma durumu olduğundan dolayı istenildiğini söyledi. Ben de bebeğimi doğurmak istediğimi söyledim. Bir dilekçe yazdırdı genetik testleri kendi rızamla reddettiğime ve bebeğimi doğurmak istediğime dair.
            Ama her gittiğim doktora da bebeğimin engel riskini söyleyip ona göre muayene edilmesini istedim. Detaylı usgde kardiyak odak yani kalbinde beyaz bir parlaklık göründü. Doğuma kadar ona da baktırdım büyüyor mu küçülüyor mu diye. 30 haftada kaybolması gerekiyordu çünkü. O kadar doktorlara hatırlatmak bilinçaltıma işlemişti ki kızımı doğurduğum an o masadayken bile kalbinde sorun vardı demişim gelen doktora. Hemen çocuk kardiyolojiye kayıt açıldı, hiç öyle sıra beklemeden sürekli takip ettirdim kızımı. Kalbinde bir kaç delik vardı Allaha şükür iki yaşa kadar kapandı, kapanmayanlar da küçüldü. Durumu iyiye gidiyor ama ben yine düzenli kontrol ettiriyorum. Size bunu anlatmak istedim, bir engeli olmadığı halde doğar doğmaz baktırabildiğimiz için. 30 haftadan sonra bebeğinizde engel riski olduğunu öğrenmişsiniz, ama doğumdan sonra doktorların direk kalbine bakması gerekirdi. Yollanmasına çok şaşırdım. Kalbinde rahatsızlık olan bebek ağlar, morarır, ellerin içi dahi morarır, nefes alırken kalbi kuş gibi çarpar, zaten göğüste solunum sırası şişme, zayıflama gelişim geriliği varsa bu hiç beklemeden hastaneye koşulacak bir durum.

flankes basınız sağolsun. Şimdi şöyle bir durum var ayrıntılı ultrason 20.haftalardan sonra yapılıyor ve o zamana kadar bebek daha da büyümüş olacak. Allah korusun ama her türlü kabulüm gebeliği sonlandirmayi düşünmüyorum diyorsanız maddi durumumuz da yok diyorsunuz beklemek daha mantıklı inşallah sağlıklıdır bebeğiniz 🤲

zarifhanim Çok uzun oldu bahsettiklerim kusura bakmayın. Siz detaylıdan sonra her kontrole gittiğinizde doktora durumunuzdan bahsedin. Zaten detaylı usgda da organlarda normalin dışında bir durum söz konusu olursa tekrar genetik test isterler. Ama özellikle doğum yaptığınız an genetik hastalığı yoksa dahi kardiyolojiye sevk isteyip kontrol ettirin. Hani en azından takip edildiğini bilmeniz sizi rahatlatır. Bebeğiniz hayırlısıyla sağlıkla dünyaya gelir inşallah 🌸

Öncelikle basınız saolsun cennette sizn seffatciniz olacak güzel anne ❤️ bol.sabirlar diliyorum .. 🥺
                  İkinci olarak söylemek istediğim kesinlikle gereken testleri yaptrin . O kadar çok örnek verbilriimki size bununla ilgili çevremden lütfen sende yaptr olurmu 🥺

zarifhanim Allah razı olsun 🤲 İlk bebeğim sağlıklı doğdu Şükür.tarama testlerine güvenim yoktu o zamanda da ayrıca beni yeterince bilginlendirmedi doktorum özel hastene olsun devlet olsun bir çok doktora gitmiştim. kromozom bozukluğu hastalığı hiç duymadım bilgin yok hakkında. Bilginlendirmediler maalesef ben asla aldırmayı düşünmem yine dogururum olsa rabbim tekrar imtihan etmesin inşallah 🤲 ben hamilekten öncede yapmam gereken birşey varsa yapıyım diye çok uğraştım her kontrolle gittimde de durumu tekrar tekrar hatırlatıyorum doktoruma. ayrıntılı ultrason bekliyorum ondan sonra yaptırmayı düşünüyorum. Sizede çok geçmiş olsun atlatmışsiniz çok sevindim. Bahsettiğiniz belirtileri gördüm söyledim o zaman doktora anlamadı ne yazık ki kaç kere götürdüm hastaneye

Gokkusagim teşekkür ederim aldırmak aklımın ucundan bile geçmez asla. Evet dediğiniz gibi madi konuda sıkıntı dayız bekliyorum o yüzden güzel dilekleriniz için çok sağolun ❤️

zarifhanim dediğin gibi yapacam tecrübeliyim artık yapılacak ne varsa yapacam çok teşekkür ederim ❤️

flankes o zaman kalbinizi hiç yormayın ki bence çok da sağlıklıdır eminim 🤎

Gokkusagim inşallah 🤲 eşimle daha sonra gidip genetik test yaptık kendimiz için içim rahat etmedi çünkü. Çünkü İlk Bebek sağlıklı doğup diğer bebeğinde sağlıksız bebekte çıkabiliyor. sunucumuz temiz çıktı genetik doktoru tamamen rastlansiyon dedi o doğuma has olmuş dedi insanda 46 kromozom var 18 ci çift kopliyamasi gerekirken 3 koplayamiş ve geni bozuyor bu yüzden. ama tekrarlanma varmı yok diyemeyiz dedi

flankes çok sevindim o zaman hiç kendinizi üzmeden rutin testlerinizi yaparak devam edin bence zaten büyümüş bebiş

Gokkusagim rutin testleri yapıyorum elimden geldiğince inşallah sağlıklıdır bebeğim çok teşekkür ederim ❤️