Cappuccino Benim her yaptığım detayı arkadaşlar yazmış zatende öyle market yogurtları gibi katı olmasını bekleme. Onlarda katkı maddesi olmasından dolayı öyle. Ben mayalarken uzerine sadece yogurtta kullandigim bi beyaz tülbent tarzı bisey var onu koyup kapagini kapatiyorum, nem yaptikca geriye akip sulandirmasin tulbenr buna engel oluyor. Kagıt havlu koyanlarda var ama ben pek oyle yiyecek ustlerine hijyenik bulmuyorum nekadarda olsa temas ediyor sonucta
Mayalamaya yardım edermisiniz
Sonuç nasıl oldu yaptınız mı
- Düzenlendi
Cappuccino 2 kilo süt ile hiç yapmadım 5 kilo sütü 3 YK yoğurt ile mayaliyorum içine de 1 çk şeker 1 çk ince tuz koyuyorum sulanmamasi için , ateş ölçer ile 43 derecede mayaliyorum tencerenin üzerine sadece tülbent ile kapatıp kenarlarına battaniye koyuyorum hiç yerinden oynatmadan 6 saat öylece kalıyor daha sonra açıyorum üzerini dolaba koyuyorum 2 gün hiç bozulmamasi gerekiyor taş gibi yoğurt oluyor
Cappuccino bu konu acilmisken burda sorayim bari 🙈 bende daha hic kendim yapmadim ama cok istiyorum yapmak fakat yaparsam anca market yogurdu ile yapabilirim burda diger türlüsü bulunmuyor cünkü nasil olur ki o sekilde yani market yogurdu ile yapsam?
Moonlight_ Canim market yoğurdu ile olmaz. Activia yoğurt ile dene ya da toz yoğurt mayalari oluyor onlardan deneyebilirsin. Ben ikisiyle de denemedim ama 👀
Elisam2022
bu mu canim? Toz yogurt mayasi varmi burda bilmiyorum bakmam lazim 😔
Moonlight_ Evet evet. Klasik probiyotikli yoğurt iste, bi dene bence 1 litre süt ile. Hoşuna giderse daha çok yaparsın 😌
Elisam2022 1litreye ne kadar yogurt koymak lazim peki canim
Moonlight_ 3 kiloya 1,5 kaşık koyuyorum canim ben. 1 kasiktan az koyman lazım
Elisam2022 tamam canim cok tesekkür ederim bi deniyim bakalim nasil olcak ilk defa yapicam daha önce annem yapardida hic bakmadim yaparken😬🙈
Moonlight_ Ben de pek bakmazdım yapa yapa alışıyor insan. Simdi hazır yoğurdu yiyemiyoruz çok tatlı katı geliyor 😌
Elisam2022 insallah tutar bu yogurtlada bende hep kendim yaparim 🙏🏻