Cappuccino Benim her yaptığım detayı arkadaşlar yazmış zatende öyle market yogurtları gibi katı olmasını bekleme. Onlarda katkı maddesi olmasından dolayı öyle. Ben mayalarken uzerine sadece yogurtta kullandigim bi beyaz tülbent tarzı bisey var onu koyup kapagini kapatiyorum, nem yaptikca geriye akip sulandirmasin tulbenr buna engel oluyor. Kagıt havlu koyanlarda var ama ben pek oyle yiyecek ustlerine hijyenik bulmuyorum nekadarda olsa temas ediyor sonucta

Sonuç nasıl oldu yaptınız mı

Cappuccino 2 kilo süt ile hiç yapmadım 5 kilo sütü 3 YK yoğurt ile mayaliyorum içine de 1 çk şeker 1 çk ince tuz koyuyorum sulanmamasi için , ateş ölçer ile 43 derecede mayaliyorum tencerenin üzerine sadece tülbent ile kapatıp kenarlarına battaniye koyuyorum hiç yerinden oynatmadan 6 saat öylece kalıyor daha sonra açıyorum üzerini dolaba koyuyorum 2 gün hiç bozulmamasi gerekiyor taş gibi yoğurt oluyor

Cappuccino bu konu acilmisken burda sorayim bari 🙈 bende daha hic kendim yapmadim ama cok istiyorum yapmak fakat yaparsam anca market yogurdu ile yapabilirim burda diger türlüsü bulunmuyor cünkü nasil olur ki o sekilde yani market yogurdu ile yapsam?

Elisam2022 tamam canim cok tesekkür ederim bi deniyim bakalim nasil olcak ilk defa yapicam daha önce annem yapardida hic bakmadim yaparken😬🙈

Moonlight_ Ben de pek bakmazdım yapa yapa alışıyor insan. Simdi hazır yoğurdu yiyemiyoruz çok tatlı katı geliyor 😌