Gittibimilyarlikmobilya Ben artık ses tonuma asla engel olamıyorum, bağırıyorum. Çünkü sabahtan akşama kadar aynı döngü, nihayetin de bende insanım ve sabrım taşabiliyor. Oyun terapisinin dediği her şeyi ben zaten daha gitmeden yapıyordum. 2 yaşına kadar sesimi bile yükseltmemiştim ama baktım olacak gibi değil, bende artık bağırmaya başladım. Sinir sistemlerim çöküyor resmen, bir çocuk hiç mi bir şeyden memnun olmaz. Olmuyor. Delirmemek elde değil, sabah bile güne bir şeyler için ağlayarak başladık, gittim başka odaya. Ne yapacağız böyle bilmiyorum. Tek umudum yazın gezip dolaşıp sosyalleşmek, gerçi şuanda da sosyal bir hayatımız var ama daha cıvıl cıvıl olursak belki durulur.

nurozttrk Gerçekten zor bir durum, Allah ablanızın yardımcısı olsun. Bazen aklımı kaybedeceğimi düşünüyorum ama sabır diyorum büyüyecek ve bütün bu huyları düzelecek.. Kendimi ancak bu şekilde motive edebiliyorum..🫠

lboncukannesi
    Seni de anlıyorum işte bu yüzden çocuk yetiştirmek zor. Bende biraz sesimi yükselttiğim zaman daha zor şartlarda olan anneleri düşünüyorum öyle kendime geliyorum. Okula falan gitse bir nebze rahatlarsın.

lboncukannesi aynı durumdayız oğlumla yapışık ikiz gibiyiz bnde psikologa gittim her istediğini yapmışsınız ve buna alışmış ağlayarak yaptırmaya alışmış vs dedi şuan ewde taş taş ustune koymuyor heryeri dağıtıyor herşeyi anlıyor ve hayirdan asla anlamıyor az once uyumamak için tam 1.5 saat agladi örneğin o kadar yoruluyorum ki 2.5 yaşında ve istenmeyen gebelikle 9 aylık da bir kızım var kızım allaha emanet büyüyor psikolog bana şu öneride bulunmuştu anlatmayı deneyin konuşarak dikkatini dağıtarak istediğinden uzaklastirun ve hayır i kesin bir dille dile getirin sırf ağlıyor diye kabul etmeyin demişti birde ceza yöntemi sunmuştu madem hayiri anlamıyor o halde sewdigi birşeyi saklayın yani fazla olan oyuncakları kaldırın oyuncak rotasyonu deniliyordu sanırım mesela bebeklerini kaldırın 2 ay sonra bebekleri koyup bisikleti kaldırın gibi fazla oyuncak da dikkat çekmez mis yeteri kadar olması lazımmış bunun için hatta şu örneği vermişti yurt dışında çocuklara 5 den fazla oyuncak verilmez çünkü hem algısı hemde hevesi kaybolmasın kendi kendine oyun kurabilsin demişti sanırım en büyük sıkıntımız dibinde bizi istemeleri yemek yaparken bile tezgahta oturuyor yanıma gel diye hep ağlıyor bnde buna çözüm bulamıyorum siz de bulursanız bana da syleyin beraber yaralarımızı saralım😏

Benim oğlumda 4yaşında..bu kadar olmasa da benzer durumlarımız var oğlum bensiz kesinlikle bıyere gitmez kimseyle durmaz dışarıya çıktığımızda kafelerde avmlerdeki oyun parkında kendi başına durmaz ve bazen 1saatlik oyun atölyesine gidiyoruz orada bile tüm anneler başka yerde oturur ben oğlumun karşısında illa beni görebilecek 🙄 önümüzdeki dönem okula vermek istiyorum bilmiyorum nasıl olacak çok zorlayacak eminim ama hayırlısı bakalım 🥺😟 @lboncukannesi

2minnosannesi Ben her türlü yöntemi denedim ama asla olmuyor. Bugün mesela görümceme gittik, benim bütün modum motivasyonum yerle bir oldu. Çok oyuncu kızım, gün boyunca saklambaç oynasan, sıkılmadan oynar ama diğer çocuklar oynamak istemeyince yer yerinden oynuyor. Birde çocuklar kızımın oyun oynamak istediğini farkedince inatlaşın oynamıyorlar. Kendi çocuğumla mı uğraşıp sakinleştireyim, diğer çocukları mı oyun oynamaya ikna edeyim arada kalıyorum. Oyuncak konusunda haklısınız, evimiz kreş gibi.. Ne ararsanız var, bu yüzden de hiç birinin kıymeti yok ta kiii eve başka bir çocuk gelene kadar.. O zaman da oyuncaklar değere biniyor. Okul konusunda kızımı kreşe göndersem hemen adapte olur ama hep dönem sonuna denk geldik hemde ev taşıma olayım var sonrasında da yaz geliyor zaten havalar cıvıl cıvılken okula bırakmaya gönlüm el vermiyor. Bilmiyorum böyle ne kadar devam ama umarım bir çözüm yolu bulabiliriz 🌸

sinyorina Bizde tam tersi oyun parkı, eğitimler, arkadaş ortamında falan gözü bizi görmez ama benim arkadaşlarım gelse, onun yaşıtı olmasa ipler kopuyor. Tuvaletimi yaparken çamaşır makinesinin üzerine oturup beni izliyor gerisini siz düşünün 🫠

lboncukannesi çocuklar hep aynı ya oğlumu anlattınız sanki gözümde canlandı bence oyuncakların bir kısmını kaldırın çok da adapte olmak zorlu oluyor bence bizim oncellikle kendimizden uzaklastirmamkz lazım çocuk bı şekilde oynuyor ama sadece bnmle oynamak istiyor sorun bu yaz gelince bol bol parka falan gitmek gerekli sanirjm

7 gün sonra

lboncukannesi bakın abartısız diyorum oğlum 4 yasinda halen uykusunun derdini çekmekten ebem ağladı sabah 6 da uyanır gündüz kendimi parçalasam da uyumaz gecede 12 de uyumaya çalışır ve her uyku vakti evde kıyamet kopuyor uyumayacam diye bağırıyor kızımın gündüz uykusunu kestikten sonra beraber yatırmaya çalışıyorum hersey düzelse oğlumun sabahın erken saatlerinde uyanması duzelmiyevektir

Yani benim şuan 2 dert var kızım neyse oğlum 4 yaşında

lboncukannesi yorumların birazını okudum da her şeyi de yapmışsınız. Acaba gebelik sürecinde sizin yaşadığınız herhangi bir travma,stres mi etkiliyor? Ya da bu yaşına kadar sizden ayrılma durumu yaşadı mi? Bununla tehdid edildi mi ? Mesela bazı akrabalar,komşular işte sen bizim kızımız ol bizde kal ya da anne benim tarzı şeyler yaşandı mi ?