Merhabalar önce ki postlarımdan hatırlarsınız, kızımın aşırı yaramaz ve beni çok yorduğundan bahsetmiştim. Sizin önerileriniz üzerine oyun terapisine gittik, psikolog kızımla 1 saat geçirdi. Benim söylediğim şeyleri, bana geri söyledi. Kızınız çok akıllı, çok zeki sadece hayırı bilmiyor. Ben zaten bunları ona söylemiştim, birebir aynı cümleleri bana kurdu. Kendinizi bir odaya kapatın dedi, ben bunu zaten yapıyorum. Ağlasa da istediğini vermeyin dedi, ben bunu da zaten yapıyorum. Dikkatini başka şeylere çekin dedi, ben bunu da zaten yapıyorum ama hiç bir çözüme varamıyorum. Kursa götürüyorum, oyun parkları, at binmeler, akülü arabalar, tranbolinler mutlu olması için elimden geleni yapıyorum ama kendime ayırabildiğim 1 dakikam bile olmuyor. Buna asla izin vermiyor, asla.. Sinirden oturup ağlıyorum artık, öyle bir noktadayım ki bir şey dese patlayacak gibiyim. Bugün gün boyu uyutmadım, akşam erken uyutur eşimle biraz vakit geçiririm dedim. Uyuttum, çayı ocağa koydum. Pişti oynayacaktık, çayın yanına da bir şeyler çıkardım. Anne diye bağırdı içerden, uyutmaya çalıştım olmadı. Bende çayı falan tepsiye koyup koltuğun dibine oturdum, kızımda koltukta uzanıyor. Yemin ederim o içtiğim bir bardak çayı burnumdan getirdi. Kalk yanıma gel, bir çay içeyim dur artık dedim ama nasıl ağlıyor sanki dayak yemiş gibi.. Eşim de artık sinirlendi, şu kadını artık bir rahat bırak yazık günah dedi. Ne misafirlikte adam akıllı oturabiliyorum nede eve misafir çağırabiliyorum. Aklımı kaybetmeme ramak kaldı, asla üzmek istemiyorum ama sabrımın son demlerindeyim. Mutfakta 2-3 dakika oturup sigara içemiyorum, kapılar aşağıya iniyor. Tuvalete gidicem diye bahane bulup tuvalette oturup içiyorum, bu sefer de kapının altından bakıyor sen oturuyorsun tuvaletini yapmıyorsun aç kapıyı diye. Yer yerinden oynuyor, bildiğiniz gibi değil. İnadı ona da bana da zarar veriyor. Geç uyuduğu için kendime vakit ayıramıyorum, bu sefer de sırf biraz kafa dinlemek kendime vakit ayırmak için geç saatlere kadar oturuyorum uykumla cebelleşiyorum. Sabahta üzerimden tır geçmiş gibi, sıfır enerjiyle uyanıyorum. Allah aşkına içiniz de çocuğu bu şekilde olan var mı? Varsa nasıl bir yol izliyorsunuz. Şu an bile elimi tutmak istedi, kızım yazı yazıyorum al bacağıma sarıl dedim ve bacağımı sarılıp uzandı. Resmen yapışık ikiz gibiyiz. Rabbim uzun ömürler versin, sizde bana taktik verin lütfen 🌸

lboncukannesi Sizin gittiğiniz oyun terapisti değil ki ama, oyun terapisti en az 18 seans sürer. Ayrıca 1 saatlik bir gözlemle bunları söylemesi ne kadar doğru?

kleopatranizzz Oyun terapisine gittim, bende bu tavır karşısında çok şaşırdım. Benim söylediklerimi bana tekrarladı, zaten seans sonrası bilgi vermedi ben sizi yarın arayacağım dedi ve aramadı. Bir sonra ki gün biz arayınca çok yoğundum o yüzden arayamadım kusura bakmayın dedi, telefonda anlattı. Bende bu tavrı yüzünden gitmek istemedim. Çünkü her şeyi bizim yapmamızı bekliyor, kendisi bizde bunları yapacağız demiyor. Mesela kızım orada bir oyuncak için çok ağladı, biz türlü şeylerle şakinleştirdik. Bize dediği anne baba olarak çok güzel ikna ediyorsunuz. Bize o an neler yapmamız gerektiğini söylemedi, sadece bizim yaptıklarımız için doğru dedi.

lboncukannesi benimde kızımda benzer durumlar var ağladığım çok gün oluyor ama son 7 gündür uyutmuyorum gündüz 3 gün çok zorladı beni gündüz ağlar gecede ağlardı sonra da gece ağlamamya basaldi en azından keyifce bir dizi izliyorum gündüz uykusunu kesin akşam da erken den uyutun bi iki gün zorlayacak ama alışınca mis en azından akşam vakit kalıyor. Akşamı hayal ederek günü neşeli bitiriyorum

Hadibeee Ben gündüz uyutsam da uyutmasam da, gece odasından gelip beni yatağımdan kaldırım salonda benimle uyuyor. Bir türlü düzeltemedim bu döngüyü.. O kadar yoruluyorum ki kafa olarak, bu artık bedenimi de etkiliyor. Şu an bile video izliyor, sürekli kafasını çevirip yanına bakıyor yanında mıyım diye.

cinkokarbonpil 3,5 yaşında enerjisini atması için çok imkan sunuyorum. Gezmeler, parklar, oyun parkları vs. Sorun enerjimiz yada uyuması değil ki beni hiç yalnız bırakmaması. Şöyle 3-5 dakika sessiz sakin kahve içsem de yeter ama asla müsade etmiyor. Üzmekte istemiyorum ama artık sesimin yüksekliğine de engel olamıyorum.

HurremSultan Bizim uykuluk bir sıkıntı değil hamd olsun sadece beni azcık bir şeycik salmasını istiyorum ama nau nau diyor. Tuvaletimi yaparken çamaşır makinesinin üstüne oturup bekliyor 😂

lboncukannesi yarım gün kreş düşünmez misiniz? Çevrenizde varsa hem size hem ona çok iyi gelir. Sınır ve hayır konusunu en iyi orada öğreniyorlar.

Susunbebekuyuyo Haftanın bir kaç günü 1 saatlik eğitime götürüyorum, oda kreş gibi.. Oradan da oyun parkına, yemek yemeye falan.. Biraz da dolaşıp eve gidiyorum ama değişen hiiiç bir şey olmuyor. Kreş içinde okullarla görüştüm ama dönemin biraz sonuna gelmişler, eğitime geriden başlar dediler. O yüzden bir daha ki dönemi bekliyorum 🌸

lboncukannesi bence sen direkt yazın yaz okuluyla başla ki eylül dönemine kolay adapte olsun emin olsa sana ve minik prensese çok iyi gelecek çiçeğim 🌼

Susunbebekuyuyo Okula adapte olma konusunda zorlanacağını asla düşünmüyorum, çünkü o 1 saatlik eğitimden bile çıkmak istemiyor. Hatta yemek yemediği zaman falan okula gitmeyiz diyorum onun için bile hemen yiyor. Umarım güzel kızım bir an önce bu huylarını bırakır 🥹🌸

lboncukannesi benim oğlum da tıpa tıp aynısı hatta fazlası bile. Diğer çocuklara göre daha çok sevgi istiyor istediği tek şey sevgi ama normal çocuklar gibi hemen sevildiğini anlamıyor ve derdini anlatamadığı için hırçınlaşıyor bu durumda ben çok yıprandım sonunda çıldırdım ama çözümü konuşmakta buldum çok konuşacaksın her şeyi detayına kadar anlatacaksın sesli bide,bunu böyle yapacağız bunu böyle oynayacağız müzik açıp böyle dans edeceğiz kitap okurken sesli ve resimleri tekrar tekrar göstererek okuyordum uyuturken de bir şarkımız var ağlamasını bastırarak o şarkıyı söylüyordum şimdi büyüdü o şarkıyı söyle anne uyucam diye.
                      Çok konuşuyoruz her şeyi detaylıca baba işe gitti baba çalışacak baba aradı bak baba gelecek baba markete uğradı baba eve yaklaştı baba kapıda bak kapıyı çaldı bu şekilde konuşarak simdi büyük insan gibi konuşuyor.
                      Seni çok iyi anlıyorum bu süreç çok zor bi yerde pes edeceksin ne yapacaksan yap diye yinede kendi ciğerin pes etme gibi bir şansımız yok bu günlerde geçecek büyüyecekler

Gittibimilyarlikmobilya Dedemiz aşırı derece de şımarttı, bir dediği iki edilmedi. Bir süre çalışmıştım, o dönem ne olduysa oldu. Sessiz sakin çocuğum, baş edilemeyecek bir hal aldı. İlk çocuğumuz diye biz de üzerine çok titredik. Böyle olacağını asla tahmin edemedim. Aileme daha fazla şımartmayın ne ben misafirliğe gidebiliyorum nede misafir benim evime gelebiliyor dediğim de.. O zaman sende gitme, onlarda gelmesin.. Bizim prensesimiz ne derse odur diyorlar. Öyle bir durumun içindeyim işte 🫠