Kızlar 1 haftadır basenlerim çok kaşınıyordu , bende çatlak oluşacak diye kaşınıyor sanıyordum , bir sürü bir sürü sivilce gibi şeyler çıktı, kaşındıkça daha da çoğaldı bugün fark ettim bacağıma ve belime doğru sıçramış koltuk altımda da 3-4 tane var aynı şekilde , kendi doktoruma randevu bulamadım maalesef, acaba sağlık ocağında anlarlar mı uyuz olunduğu??

Ask_hosmus bu son zamanlarda cıkan bir virüs gibi bisey burdaki cogu kişi oluyor bir sürü kişiden duydum basıma gelmedi ama var

seza görsel atamam götümde çünkü 😂😂 sağlık ocağına gittim ama cildiyeye git dedi 😬

• seza bunu yanıtladı.
      • seza bunu beğendi.

bukii27 böyle bir sürü bir sürü isilik gibi ama kabuklu olanından , hani sinek ısırır da kaşırsın kanar sonra kabuk bağlar aynı öyle

Rouge deme yaa eşim ordan geldi ama onda öyle bişey yoktu evde tek bende var bu durum uyuz da olsa onlarda da olurdu , bu virüs tek kişi de olur mu ki , çok berbat duruyo şort ve gecelik giyemiyorum inan ki 🥴

seza ilk defa başıma geldi anlamadım gitti belki yam yatıyorum sürekli ondan mı acaba da dedim

Ask_hosmus aksan daha çok kaşınıyorsa ve küçük küçük sinek ısırığı gibi kabuklu gibiyse uyuz canım o. Kwellada losyon al, kaç kişiyseniz hepiniz kullanın. Eşim olmuştu 2022 aralıkta. Doktor bize şöyle demişti, sabah mesela banyo yapıp sürüyorsun 12saat kalıyor, akşam banyo yapıp yine sürüyorsun, 12 saat duruyor sabah yine banyo yapıp sürüyorsun 12 saat sonra akşam yine aynı dongu 3 gün üst üste sabah akşam olcak şekilde. Nevresimleri hergun değismen gerek 60 derecede yeterli. Havlular ayni şekilde. Oturdugunuz koltuga bisey ser surekli ortuyu degistirerek yika. Mesela esinde yok kulkanmamazlik yapmasın, kizimda bende yoktu doktor yinede surun dedi . Çünkü 4 ile 6 hafta arasında diğer kişilere geçme ihtimali var losyon önlem amaclı diğer kişilerde. Vücudunu sonradan nemlendirici ile nemli tut.insallah geçer hemen biraz ugrastirici süreç

Ask_hosmus sivilce gibi olır ucu siyah nokta gibi kabuk olur ve çok kaşınır. Uyuz oldu ablamlar ordan biliyorum. Sağlık ocağı doktoru az çok anlar. Xabion diye bir losyon kullandılar da iyileştiler. Ama her şeyi hergün 90da kaynatıo yıkayıp ütüleyip kullanıyordu herşeyi hergün aynı tekrarda. Bu sürede kafayı yedi ablam geçmiş olsun canım. Uyuzla alerjiyi karıştırıyorlar. İyi bir cildiyeye gözük.

Bubenimoykumm aynen dediğin gibi yaralar, ama sağlık ocağı cildiyeye git dedi anlamadı sanırım, benim yaralar bir tek akşam kaşınıyor yaa onu da anlamadım

garipbirisi ay deme yaa bı uyuzumuz eksikti , uyuz hastalığı bulaşıcı değil mi diğer aile fertlerine bulaşmadı

tuuce92 yuh okurken yoruldum 😂😂 normalde de 2-3 güne nevresim değiştiririm bazen hafta 1 olur bu , ay demeyin ölüp biterim ben 😂zaten hamileyim 🤧 b.ku yedin desene açık açık 😂😂

Ask_hosmus valla canım ilerlemeden önleminizi alın ilerledimi tedavide çoğu kişide aylarca fayda etmiyor. Çoğu kişi burda hata yapıyor zaten, bekleyip birşey olmaz yada başka birşeydir diyerek :) demem o ki diğer aile fertlerinde yok uyuz değilim deme. Diğer aile fertlerine geçmesi için en az 4 hafta geçmesi lazım. Yanı hepiniz tedavi olmak zorundasınız yoksa senin kullandığın şeyde boşa gider

tuuce92 o zaman ben yarın acilden giriş yapim bakalım neymiş uyuzsa zor bir süreç beni bekliyor demektir 3 çocuk bide eşim var bide hamileyim yenidoğan bebek olacak evde , ben şimdi nanayı yemedim mi 😂😂