belladonna
Limonlu chesecake
Tabanı için;
2 paket Burçak bisküvi
100 gr tereyağı
Ara Kreması için;
1 sb şeker
700 gr labne
1 kutu krema
3 yumurta
2 yk un
2 yk nişasta
1 pk vanilya
Limon rendesi
Limonlu Sosu için;
1 sb limon suyu
Yarım sb su
1.5 yk nişasta
1 tk tereyağı
Limonların kabuklarını rendele
Şeker miktarını kendime göre ayarlıyorum max yarım su bardağı yetiyor.
Hazırlanışı;
Bisküviler un gibi olacak şekilde rondoda çekilir. Eritilmiş̧ tereyağı ile karıştırılır. Kelepçeli kalıbın tabanına yayılır. Bardakla bastırılır.
Krema için; labne ve şeker çırpılır ama düşük ayarda. Üzerine sıvı krema, un, nişasta, vanilya eklenir çırpılır.Yumurtalar teker teker eklenerek çırpılır. Bu karışım bisküvinin üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kenarları sabit, ortası sallanır kıvama gelene kadar pişirilir. (üzeri hafif kızaracak, ben 50-55 dk pişirdim)Pişirirken kelepçeli kalıbı folyo ile sarıyoruz. Kalıbımızı fırın tepsisine koyuyoruz.Tepsinin içine kaynar su döküyoruz. Ya da benim yaptığım gibi ısıya dayanıklı kaplara sıcak su koyup cheesecakein yanına koyabilirsiniz. (bu aşama cheesecake fırında çatlayıp yarılmasın diye. )Cheesecake pişince fırının içinde soğutulur. Üzerine arzu edilen sos dökülür. 1 gece buzdolabında bekletilerek servis yapılır. Sosun yapılışı ; tereyağı hariç tüm malzeme kısık ateşte pişirilir. Kaynayıp koyulaşınca tereyağı da eklenir ve içinde eritilir. Bu sos soğuk cheesecake üzerine dökülür.