Susunbebekuyuyo Evet bende onu sorguluyorum mesela çocuğu banyo ettirirken illa bir morluk farketmissindir ya da orasin da bir kızarma, ya daa hal ve hareketlerinde kendisini korumaya çalışma iç güdüsel olarak annesi De olsan cunnku tramva kalmıştır cocukda. Bu aileler nasıl farkedemedi. Hele bir çocuk felç kalmis bu aile benim çocuğum niye nasıl felç kaldı diye sorgulamadı mı anlamadım kii yaa. Nasıl adam bu kadar rahat rahaatt isini halledebiliyorrr. Adamın karısı varsa karısı anlamadı mi olaylari. Herkes eşinin huyunu bilir meselaaa. Amaa şimdi şikayetçi olsalar bile dicem ama bizim hukukda devlette adalet yok ki. Şikayetçi olsan bile adam elini kolunu salla sallaya geziyor bu adam bir sefer sabıka yemiş zaten ama adam belli ki birşey yapmıyorlar bak salıyorlar mantığıyla tekrar yapıyor. Vazgeçmemiş. Şimdi napacaklar cok merak ediyorum adam kesin bu sefer de 3 5 yıl yatar çıkarım kafasindadir. Bu tacizlere tecavuzlere çocuğa dokunan sahislara öyle bı caydırıcı ozellik gelmesi gerekiyor ki dokunulmaz bir caydırıcılık ancak öyle son bulur bunlar. Amaa devletimiz sağolsun , dayak yiyeni değil de ayıranı içeriye aldığı için , kediyi öldüreni değilde şikayetçi sloganlar yapanları içeriye aldığı için. Taciz tecavuz edeni değil de , acısından kendini kaybetmiş anne babayı içeriye aldığı için. Hiç birşey son bulmaz. Çünkü devletimiz ne olsun istiyor bilmiyorum artık amaa adalet olarak hatta diğer bütün konular da olarak en geri ülkeyiz ❕hırsız evine giriyorda yatak odana girmezse hirsizlik yapmış olmuyor. Böyle birşey olabilir mi yaaa. Evimde bı yabancı dolasiyorrrr. Bunu bütün hırsızlar zatenn biliyorr. Boylee adalet mi olur. Birgün başımıza bir olay geldi babamın arabanın anahtarı çalındı o gün eve gelen misafir vardı birde onun oğlu vardi o aldı biz biliyoruz hattaa kabul de ediyorlar çocuğun çalma alışkanlığı varmış. Biz suç duyurusunda bulunduğumuz zaman araba evin önündeyse o hırsızlık olmuyor bizim yapabileceğimiz birşey yok deyip bizi geri yollamislardi. Lan araba gittikten sonra ne anlamı var zaten. Ama bizim ülkede olaylar önceden değilde sonradan neticeleniyor haliyle bütün olaylara da geç kalıyoruz korona gibii ekonomi gibii eğitim sistem gibi. Corona zamanında müdahale edilseydi bu raddeye gelinip kimse kimseyi kaybetmezdi devlet kendi icersinde ört bas ediyor. Basın yayına vermeden kameranın arka tarafında bütün gizli işlerini hallediyor. İşin içinden çıkamadığı zamanlar olay patlak veriyor zaten. Ayni şekilde deprem bolgesiyiz. Bizim mimari Sinan’ın ürettiği raylı sitemi biz değil de Çinliler kullaniyor. Ne kadar akıllı özgüvenli bir ülkeyiz. Bu buluş bizim bulusumuz ama neden biz kullanamıyoruz hem aşırı pahaaliii hemdee üstteki üstüne düşen görevi yapmiyor kimse denetlenmiyor herkes mall kaçırıyor. Kaçak mal kullanıyor. Haliyle toplu ölümler meydana geliyor . Bizde Japonlar gibi kendi bulusumuzu kendimiz kullansak şuan bu durumda olmazdik hele Hatay’da onbinlercee vatandasimi kaybetmezdim . Helee Suriyeliler. İstemiyorum yaaa. Ülkemde istemiyorum Suriyeli. Ben niye pasaportsuz dil bilgim olmadan yurt dışına çıkamıyorum vizem olmadan, neden bizim girişler açıkta çıkışlar kapalı acabaa. Yarın birgün bir suriyeli Cumhurbaşkanı olacakkk. Burayı kimse bırakıp da gitmez. Veee olan bize olacak. Kimse de bizi savunmazzz. İç savaş yaklaşıyor zaten. Bizim turkler olarak Türklerden başka dostumuz yokkk. Eğer biz bir düşersek İstanbul’u kusatmak için hali hazırda sessizce bekliyorlar hemen devreye girer herkes. Veee o beklediğimiz suriyelilerdee içimizdeki yılanlarr Hatay’da da yaptıkları gibii her yeri yagmalarlar çocuğumuza colugumuza taciz tecavuz ederleeer. Ben çok korkuyorum böyle bir ülkede çocuk büyütmek için , su devirde çocuk akıl işi değil önceki çocukluk donemlerimiz yok artık. Vee kimse de çocuklara çocuk gözüyle bakmıyor artık dünya o kadar çok kirlendi kiii. Olan bu masumcuklara oluyor. 😔