Benim kızım 3 yaşında öğrendi ama önceden de arada benimle gelirdi tuvalete.Öncelikle halıları toplayın ben koltuğa alt açma bezi koydum kızım çiş yapmayı öğrenene kadar burası senin oturma yerin dedim çok oturan bi çocuk değil zaten yatağında alez var ama orayada alt açma bezi serdim ilk 3 gün çok zordu sürekli çiş sildik parkeden.Çok zor Bi süreçti. Çiş yaptığı saatleri not aldım. Bu 3 günde ve o aralıkta yada Bi şey içtikten yarım saat sonra sormaya başladım bu süreçte birkaç çizgi filmden işte hadi ayıcığı tuvalete götürelim falan gibi şeylerle ve her çişini söylediğinde sevdiği Bi şey vereceğimi söyledim (minik Bi badem şekeri gibi). Önce söylemedi sonra söylemezse vermeyeceğimi anladı.tabi sürekli anlattım artık büyüdün bezin bitti sende baban ve benim gibi tuvalete gideceksin diye 3. Gün Akşam söyledi ve şekeri verdim ve banyodaki duvara Bi çıkartma yapıştırdık. Kızımın çok hoşuna gitti. Ben ilk lazımlıkla başladım.lazımlıkta oturunca dizleri karnına baskı yapıyor ve tuvaletini daha rahat yapıyor. Bide ilk başta klozetten korktu biraz. 1 haftanın sonunda az yetişme az kaçırma derken öğrendi altına kaçırınca sinirlenmeyin ben başlarda biraz agresiftim eşim çok yardımcı oldu.Sadece söylesen üstün kirlenmezdi bak kıyafetlerin kötü oldu falan dedim biraz titiz zaten bizim kız bu baya işimi Kolaylaştırdı. Bi de rahat geniş pijamalar giydirin kendisi indirebilsin.Hem gece hem gündüzü aynı anda bıraktık.2 hafta Bi yere gitmeyin. Misafir kabul etmeyin. Sonraki süreçte dışarı çıkmadan çişini yaptırın ve 1 saat geçince sorun çişin var mı diye.
Bizimki şu an çişi geldiğinde kendi gidip yapıyor anne popomu sil diye çağırıyor o kadar. Ben kızıma temizlik için tuvalet kağıdı değil ıslak mendil kullanıyorum. Size bolca sabır diliyorum ❣️🌸