Aglicaktabikolaymi
Aşkım şimdi
Süt
Yağ
Pulbiber
Kırmızı toz biber
Karabiber
Kekik
Varsa köri
Tavuğa süt ve yağı ekliyoruz. Yağ ne az ne çok olacak. Sütü de ölçü veremeyeceğim ama şu şekilde söyleyeyim sana. Tavuk üzerinde yüzer gibi olacak yani az da olmayacak aşırı fazla da olmayacak. Baharatların ölçüsünü de dilediğin gibi ekleyebilirsin. Güzelce karıştırdıktan sonra hava almayacak şekilde dolapta 1 gün bekletiyorsun ama 2 gün beklerse daha da güzel ve yumuşak oluyor. Önemli olan hava almaması (bozulmasın diye) ocakta tavayı harlı ateşte iyice ısıttıktan sonra ateşin derecesini düşürmeden pişene kadar sürekli karıştırıyorsun (8-10 dakika da pişiyor zaten) Wok tavan varsa daha kolay olur sallaya sallaya (manuş baba 😂) pişirirsin 😂😂 sonra ister salata üzerine ister pilav yanına nasıl istersen servis yapabilirsin ❤️
bu arada tavuk dinlendikçe sütü emecek ortada süt filan kalmayacak. Eğer kalırsa fazla koymuşsun demektir oradan da ne kadar koyup koymaman gerektiğini daha net anlarsın. Ek olarak tavanın harlı ve yüksek ateşte olmasının sebebi tavuk pişerken suyunu salmasın, suyu içinde hapsolsun ki daha yumuşak pammık gibi olsun ve eğer tavuğun içine koyduğum yağ yeterli dersen tavaya hiç yağ dökme ama az olur dersen de biraz tavayı yağla.
Ben 2 gün bekletirsem birinci gün kontrol ediyorum süt tamamen bittiyse ikinci kez süt eklediğim de oluyor. Ama ikinci kez koyduğum süt ilk koyduğum sütten daha az oluyor. Bunu istersen yapmana gerek yok ben sadece söylemek istedim 🥰