arkadaslar simdi ben 18 yasindayim ve 27 yasindaki bi adam görucum cikti cocuk dis gorunus olarak ideal insanlar cocuk icin cok iyi huylu diyo sizce aradaki yas farki cok sorun olurmu tabi bide sehir degisikligi var yani sizce aradaki 9 yas bi iliski icin sorun olurmu kafam cok karisik kararimi nasil vericem ve pisman olurmuyum evliligi kaldirabilirmiyim aslinda evlenmek istiyorum ama gorucu usulune karsiydim aslinda bu pek gorucu usulu degil evet dersem hemen evlilik olmiycak bagini koparmamak icin yani sevgili olucaz gibi bise ama yas sıkıntı olurmu ben pisman olmak istemiyorum o yuzden saglam bi karar vermem lazim
EVLİLİK
- Düzenlendi
zeh61ra
Yaş farklı bazı evliliklerde sıkıntı olurken bazı evliliklerde hiç sıkıntı olmuyor ama illa ki yaşın gerektirdiği davranış/huylar oluyor. Yaş almaya başladıkça biraz daha sakinlik isteyebiliyorsun ama sen daha istemezsin gibi gibi…
Başkalarının ne dediği değilde senin ne düşündüğün hissettiğin önemli. Evlilik iyi düşünülüp karar verilmesi gereken bir durum. Ailemizi seçemiyoruz ama eşimizi, çocuğumuzun babasını biz seçiyoruz o yüzden ani karar verme biraz konuş, huylarını öğren ve ona göre karar ver.. Zaten nasipse bir şekilde oluyor.
zeh61ra bizimde aramızda 9 yaş var sorun edecek olan kendini belli eder zaten cnm söz nişan süresince belli olur o baktn seni çocuksu buluyor büyüklük tasliyo yol yakınken dönersin bizim hiç yaş sorunumuz olmadı aksine olgun nerde ne yapacağını bilen biri eşim
zeh61ra biraz gözlemleyebilirsin ama bana fark biraz fazla geldi evlilik çok zor sevmediğin birini idare etmek gerçekten işkence olabiliyor ve ailenle aran iyiyse mümkünse çok uzaklara gitme çünkü ileride çok ihtiyacın oluyor.
- Düzenlendi
Evlendigim yaş ve eşimin o zaman ki yaşı.. şu an sana makul gozukuyor olabilir negatif bişey söylemek istemiyorum her insan bir değildir ama çok iyi dusunmeni her tarafından tartmani öneririm bugün sıkıntı olmasa öbür gün sorun olucak sen tam eğlenme kafa dagitma çağında olucaksin o daha dingin sakın bı çağda olucak belki birbirinizi tamamlarsiniz bu sayede bişey diyemem ama kimsenin lafıyla onlar mutlu olucak diye de bı yükün altına girme
- Düzenlendi
zeh61ra neden bu kadar erken yaşta evlilik düşüncesi? Bu acele neden? Ben 25 yaşında nişanlandıgım halde evlenince ne kdr büyük sorumluluk oldugunu ve bazen çok zorlandıgımı hatırlıyorum,sen daha ne gördün geçirdin bu kdr çabuk evlilik fikrine kapıldın,birde aranızda bnce ciddi bir yaş farkı var o durulacak sen daha yaşayıp görmek isteyeceksin,o zaman yaş sorunu ortaya çıkacak,benim bacım olsaydın asla bu yaşta evlilik adımı atmana izin vermezdim,nişandı kınaydı düğün telaşıydı bunlar tatlı olaylar nişanlıyken gez ye iç ! Ama herşey geçtikten sonra o catı altına girdinmi o zaman sorumluluklar baş gösterince tokat gibi çapar suratına,acele etme ablam..
zeh61ra benimki ile aramda on sene var 16 ve 26 yaşında tanistik. Suanda 22 ve 32 yaslarimiz şimdiye kadar yaştan dolayı sıktınti yapamadım ama ilk zamanlar biraz zorlandım. Çok zor bır adam benim eşim. İlk baştan belli etti ama o konuda hakkını yiyemem ben değiştiririm onu dedim evet değişti ama benim psikoloji de pert yani😂🤪
O yüzden aklınız uyuyor ise yan yana gelince yakışıyorsaniz bence sorun yok ama lütfen kimseyi aman ben degisyiririm ya ben yola getiririm diyerek kabul etmeyin. O zamanlarınızı kaliteli vakit geçirmeye harcamak varken neden odun yontasiniz ki?
zeh61ra
Oku kuzum veya bir mesleğin var mı bunlar senin için çok önemli. Evlilik büyük sorumluluk gerektirir çok gençsin, adamdan hızlanmış olabilirsin ama bir görücü için hemen evlilik düşünme bu işin görünmeyen kısmı da var
HurremSultan yan yana gelmedim cunku konusmadan yan yana gelmek istemedim once konusmak istiyorum ama babam biraz sinirli bu konuyla alakalı ne dusunuyo hic bi fikrim yok bi baska diyo sonra daha baska kafam karisik
zeh61ra en iyisini sen bilirsin ama acele etme nasipinde ne varsa o olur. Kendini de mecbur hissetme olmuyorsa bırak
busenihicalakadaretmez ya okulu birakali oluyo baya calisiyodum suan koydeyim ama istanbulda yasiorum evlilik sorumluluk evet ama bunun cevre tarafından büyütüldüğünü düşünüyorum bu karsi taraflada ilgili iyi birini secersen evlilik bahsedildigi kadarda zor degil bunu buyuten bizleriz aslinda ilk gorucumde degil sadece kafami karistiran bi olay bi yanim istiyo bi yanim istemiyo
HurremSultan bende nasibe biraktim ama birazda bizim elimizde olan bisey yorumlarin icin teşekkür ederim
zeh61ra evet derseniz hemen evlenmiş olmazsınız ki. Tanışıp anlaşmak önemli olan. Ama aradaki yaş farkı çok fazla sizin davranışlarınız ona çocuksu gelebilir kuşak farkı olabilir aranızda baya yaş var kafalar uyumaya bilir. Evlilik için bence yaşınız genç..sevgiler 🥰
zeh61ra evlenirsen hemen cocukk yapma lütfen kdmmdmd
zeh61ra evet senin elinde canım benim 🎀✨
prenses90 simdi soyleki erken yasta evlenmek bence kotu bise asla degil dedigim gibi karsindaki insan baya onemli bu surecte hayalim var evet oda bi aile kurmak ve erken anne olmak istiyorum kardeslerimi ben buyuttum cocuklari cok seviyorum tabiki bu yasta demiyorum ama 20 yasinda evlenmek isterim acikcasi
HurremSultan yok bi 2 sene beklerim diye dusunuyorum ben
zeh61ra evlilik çok güzelde yükü ağır…
zeh61ra bunu eşinle konuş bence. Çevre baskısına kalıp seni zorlamasin