HurremSultan aynı şeyi benim oğlumda yapıyor canım üstelik benimki 3 yaşında
Bir iki defada nasıl desem uzandığına denk geldim 😬 bozuntuya vermedim üstüne gitmedim anlattım güzel güzel şimdi yapmıyor ama ara ara eli şeyinde gidiyor ayıptır söylemesi
Tutuyor sadece başka bişey yapmıyor 🫢😬🙄bende ne yapacağımı bilmiyorum umarım geçicidir yaaa
Erkek bebek pipi ile oynama
HurremSultan benimde oğlum 4 yaşında bezden de yeni çıktı sayılır 🤦 aynı sorun bendede var sünnet olmadıysa yaptır dediler bana
HurremSultan benim oğlum da yapıyor aynısını bebek mast olduğunu düşünmüyorum ben çünkü daha çok küçükler miniklerimiz keşfediyorlar bence her alt açmada oğlum yapıyor yapma dedikçe oyun zannediyor gene yapıyor
HurremSultan
He sündürmeyi oyun yapmışta olabilir eli oraya gidince dikkatini dağıt çok yapıyorsa eğer
HurremSultan daha çok küçük keşfediyor bence yapma ayıp deme dikattini başka yöne cevir o an, geçiyor bir zaman sonra uzmanlar öyle diyor bildiğim kadarıyla 🤗
HurremSultan canm benim yeğenimde 2.5 yal tuvaleti öğrendi sünnet oldu derken varlığını keşfetti sanırım o da el hep orasında, geziyor sanırım burun kutlamak gibi bişey 🤣🤣🤣 biz unutur diye üstüne gitmiyoruz
HurremSultan Canım çocukluk çağı mastürbasyonu alışkanlığa çevirilmemesi gereken bir keşif süreci. Genelde bez bıraktırıldığı zaman başlar. Oğlun bir buçuk yaşındaymış acaba yıkarken veya altını değiştirirken o bölgenin teması sonucu hoşuna gittiğinden keşfetmiş olabilir mi? Günde kaç defa eli pipisine gidiyor mesela? İki üç defadan fazlaysa müdahele etmen gerekir.
Çocuklar olumsuz ekleri kavrayamadığından yapma desen sadece eyleme odaklanır. Sözle veya elle müdahele edilmemesi gerek o sebeple.
Senin yapabileceklerin şuanlık bunlar:
🌿Yıkama, alt değiştirme sırasında pipiye çok temas etmeden mümkün olan en hızlı sürede halletmek.
🌿Farkettiğin an telaş yapmayıp dikkatini başka bir şeye çekmeye çalışmak. Hadi meyve yiyelim, bana şuradan şu arabayı getirir misin diyebilirsin. Veya müzik açıp dans ettirebilirsin yani herhangi bir aktivite. Amaç o an farketmeden utanıp mahcup hissettirilmeden odağı başka yöne çekmek.
🌿Çocuğun yanında biriyle konuşurken bu yaptığından bahsetmemek.
Artarsa alışkanlığa dönüşür. Ona hissettirmeden azaltmaya çalışmak bu durumun önüne geçmene yardımcı olabilir.
- Düzenlendi
zarifhanim ay gulummm o kadar tuhaf ki hep tutuyir desem doğru olur yani ben diyorum eşime kayınvalideme normal diyorlar ama içimde bı his var değil yani yapmasin istiyorum küçük daha çünkü altını değişirken hemen siler kapatırım bezsiz bile bırakmam hiç hemen isiyor ya yapma demekten Ali koyamiyorum çünkü o öyle tutup gezince kızım da yapıyor iyi birşey sanıyor ay amannnn erkolar ah erkolarr ama tepki vermeden biraktirmayi da deniycem böyle bırakmıyor çünkü
Eskobar kanka napim ya çok küçükler daha engel olamıyorum kendime 🥲🥲
Glsm0258 yahu birde tutuyor o şekilde koşuyor bezde var tovbee alıp da başımı nerelee gidemmmmm
flankes bu uzmanlar çaresini de söylesin dkdkdkkd
busenihicalakadaretmez yapıyor yapmaz mi en az on kere yapiyor sanırım hatta ilk farkettigimde gece ben TV’den birşey izliyorum kızım uymustu bizde oğlumla kanepede uzanıyoruz bir baktım gülüyor kendi kendien anammm ne görem eli pipisinde hoşuna gitmiş ay çok üzüldüm yani yapma oğlum çok ayıp dedim sonra hemen aldım öptüm sarıldım unutsun diye sallamaya başladım uyusun diye ne bilim ya anne olmak çok zor
Elmasekeri ya işte yapsa dert yaomasa dert kendini kesfetsn da daha çok küçükler ya
HurremSultan bizim eltimin oğluda 2,5 yaşında bezi terk ettirdi ona bezi terk ettiğimden beri sürekli eli orasında çocuk bu bırakır sen yapma deme, çocuğa ne kadar yapma dersen acaba ne ki düşmcüesiyle dahada yapar
HurremSultan öyle canım ama işte dışarıdan garip görünüyor herkes anlamıyor neden yaptığını 🤷♀️😬
HurremSultan benim oğlumda 15 aylık 1 yaşından itibaren sürekli dokunmaya çekmeye başladı bazen altını açtığında sert ve dimdik görüyorum ulan diyorum babasının oğlu shshshsj ama bu gayet normalmiş doktordan bizzat duydum yapma bırak diyip elini iterek daha fazla yapmasına sebep olurmuşuz onun yerine ilgisini farklı şeylere çekmek gerekirmiş artık nasıl olur onu bilemiyorum 😅
HurremSultan hepsi aynı sanırım 😀😀😀😀😀
HurremSultan Aşkım şuan keşif döneminde,oğlum 2 yaşında tamamen bezi bırakmıştı ve eli sürekli oradaydı görenler tuhaf tuhaf bakıyordu sanki hiç erken çocuğu görmemiş gibi,ama inanki hiç umurumda olmadı ve uyarmadım da çünkü uyarsam daha çok yapacağını bu sefer bunu oyuna çevirip alışkanlık haline getireceğini biliyordum. Sürekli dikkatini başka şeylere çektim elini oraya atacağını anladığım an elimi uzatıp "bi çaakk yap bakayım"diyordum elini oraya atmadan çak yapıyordu,elini orada gördüğüm an kaba su doldurup hemen önüne koyuyordum,veya oyun hamuru falan sevdiği ne varsa onlarla meşgul olmasını sağlıyordum, öyle öyle geçti çok şükür şuan 4 yaşında 🤍🤍
HurremSultan 11 aylık olacak aynı dert bendede var bugün çok ağladı altını açayım rahatlasın 5 dk dedim bi baktım avuçlamış sündürüyo kahkaha atıyor bi yandan pisssss dikmiş havaya hemen kapattım tepki vermeden🤣
HurremSultan fazla üstüne gitme görmezden gel canm benımkide 4 yasında hep elı orda heyecanlanınca falanda öyle ☺