Merhaba kızlar buraya üyeyim sessiz okuyanlardanım ilk postum bu olsun istemezdim :(
1 yıla yakındır geçmeyen vajinal mantar kabusum oldu artık tam diyorum geçti kurtuldum tekrar tekrar…
Kullanmadığım ilaç antibiyotik fitil kalmadı doktora gidiyorum hep aynı şeyler florası dahi bozulmuş artık herşeyimi etkiler oldu 😓 Bu illetten kurtulmanın yollarını bilen varmıdır aranızda şöyle oh be artık kurtuldum diyebileceğim 😓

Bacım geçmiş olsun çok zor bende evlendiğim sene yaşamıştım gerçekten aşırı dikkat etmek gerekiyor yoksa geçmiyor sirkeli suyla yıkanıp iyice kurulamak lazım ayrıca asla ama asla nemli kalmamalı kağıt havluyu 3 kat yapıp iç çamaşırına yerleştirirdim ve sirke kullanırdım hep iç çamaşırları muhakkak yıkandıktan sonra en az 20 dk kaynatmalısın ve ütülemeden giyemezsin yoksa mantar ürüyor 🙏

Ve kaynattığın suya karbonatta koyabilirsin sirke hakiki ve keskin olmalı en başta yakıyor ama sonra zamanla geçiyor

Birde regl döneminde olabildiğince ped kullanma kendin yıkayıp kaynattığın bezleri kullan ve sabun şampuan duş jeli gibi şeyler temas ettirme bölgeye

@hvdclk çok teşekkür ederim 🤍 deneyeceğim, artık kendimden soğudum o derece ızdırap oldu bana

sumeyraasell tek caresi candida diyeti canim internetten detayli bi bak. Sirke fitiller ilaclar bi yere kadar hafifletiyo. Vucuduna seker girmezse mantar geciyo eni sonunda

sumeyraasell kesinlikle arastir ve uygulamaya calis bana bi kez daha tesekkur edeceksin❤️ bir aya yakin sekersiz beslendim normalde hep olurdu mantarim ama o donem o kadar rahattim ki

Nioli yağı diye bi yağ var bende sürekli olmasada arada olur iç çamaşırı ütüle içine 1-2 damla damlat araya kağıt havlu koy öyle giyin baya etkili oldu bende

@Heyyo kağıt havlu kullanımını falan önermiyorlar günlük ped vs. Nioli yağını kullanıyordum oda fayda etmiyordu

sumeyraasell geçmiş olsun bende de geçmeyen mantar var sanırım fitil ve kreme rağmen kutu kutu krem bitiyor popom hala sivilce dolu gk ,bu arada üstteki hanımefendinin dedikleri çok doğru mantar şekerden beslenen ve çoğalan bir şey olduğu için tatlı şeyler yedikçe daha attığına şahit oldum ama kesemiyorum asla

@elizyaa çok geçmiş olsun umarım bi an önce kurtuluruz çok kötü birşey 🙏🏻 bende azaltıp kesmeye çalışacağım dayanamaz hale geldim artık gerçekten

@Medusa teşekkürler 🤍 güvenilirmi peki böyle şeylerden korkuyorum daha önce baya bi sıkıntı yaşamıştım da

sumeyraasell Kullananların çoğu memnun eğer her şeyi denediysen buna da şans verebilirsin alerjik bi durumun falan yoksa

sumeyraasell yazan oldumu bilmiyorum ama nioli yağı iyi geliyor. mantar akıntı kaşıntı kokuya vs. dene mutlaka