papatyamsigibi o farklı bu farklı o şekilde sormuşlar gitmiyormus kuaföre soru o değil
3 ay eşten ayrı kalmak
Oluyorumanlasana canım onunda bence demek istedigini yazdım. Kendi aldıgında haşır neşir oluyor ya orasıyla belki bi ihtimal abdestinin zedelendigini düşünüyorsa ondan alıyordur.
ee7 Yani adet bitiminde tüyleri alacaksan önce abdest alıp Alman lazım. Çünkü tüylerini gusül siz kesiyorsun. Ama her tüy alımda gusül niye gereksin. Ay ilk defa duyuyorum.
papatyamsigibi Evet bunu bende bilmiyorum ama gusül gerekmez diyince şaşırdım
kukulim3434 kuran kursuna gittim her adet bitimi ve her tüy temizliği sonrası abdest alınması gerektiğini söyledi
papatyamsigibi bende yurtta öğrendim ve gençliğim den berim de her kıl alımı sonrası abdest alirim ve annem de böyle yapar ve üstelik annem hastalık atlatti o dönemde ben annemin vajinayı temiz ledim hem annem hemde ben gusül abdesti alırdık yurtta böyle öğrendim
ee7 Ya zaten dinimizde her banyo sonrası gusül alın gusülsüz yatmayın deniyor. Ama özellikle tüy alımında ilk defa duydum. Her banyodan sonra da gusül almanın amacı garanti olsun diye sanırım. Hazır temizlenmişiz bir abdest alıp çıksak ölmeyiz.
kukulim3434 yanlış anlamayın ben bir illete takıldım güzel bir şekilde banyo yapıyorum um ama abdest e geldim zamn tam alırken doğrumu aldım yanlış aldım diyip defalarca tekrardan alıyor um bu sıkıntıdan dolayı doktora gittim ve doktor da her duş sonrası alma sadece özel durumlarda al bı sure dedi ve ben nerde ise bir yıldır özel durumlarda alıyorum ve daha yeni yeni anlatıyorum bu sorunu o yüzden böyle bir soru sordum sizlere
ee7 normal abdest gibi bildiğim kadarıyla tek farkı kuru hiçbiryer kalmayacak. Eğer kulağında delik varsa ve küpe kullanmıyorsan abdest alırken küpe kullanman lazım ki kulak deliğine şu gitsin. Birde yüzük varsa yüzüğü parmağında birkaç kez çevirmek yeterli. Ben böyle biliyorum yalnışım varsa düEzeltin lütfen
ee7 evet yani ilişki olmadıkça ya da adet olmadıkça ya da zevk suyun gelmedikçe gusüle gerek yok canım sen kendini yoruyormuşsun
Ask_hosmus Aa ben birde hep diyorum abdesti yanlış alırsam çarpılacam diye ben özel bölge temizliği yani tüy aldik sonrada abdest alınacak biliyorum ve kuaför bile alsa özel bölgenin görünce cünüp ildu biliyorum
- Düzenlendi
ee7 kuaför aldığında gusül gerekiyor zaten. Kadında olsa başkasının (zaruri durumlar dışında) özel bölgenizi görmesi, adet, lohusalık, boşalma, zevk suyu gelmesi haricinde gerekmez. Bir de yukarıda denildiği gibi eğer adetiniz bittiyse ve ilişki sonrasında abdest almadan saç, tırnak, kıl vs. Kesilmez abdest aldıktan sonra yapılır. (Kaynağını hatırlamıyorum şuan ama böyle diye biliyorum)
kurabiyevarsimitvar Teşekkür ederim
ee7 rica ederim